logo

3 Tekerlekli Teknoloji Harikası: Can-Am Spyder F3

mh_spyder_f3_gorsel

Dünyada uçak, tren vagonu, tekne motoru, deniz motosikleti, motosiklet, ATV, UTV ve kar motosikleti gibi eğlence araçlarının üretimini yapan BRP (Bombardier Recreational Products), 2007 yılında yollardaki en sıradışı araçlardan birini tasarladı.

Üç tekerlekli Can-Am Spyder, sergilendiğinde dünya otomotiv sektörününde oldukça ses getirdi.  Bu tasarım Can-Am Spyder Roadster ikisi önde, biri arkada olmak üzere Y şeklinde üç tekerlekli olarak tasarlandığı günden bu yana motor tutkunları için cazibe noktası oldu.

Şimdi serinin en yeni üyesi Spyder F3 bu etkiyi daha da güçlendiriyor.  BRP’nin Türkiye distribütörü olarak 1968 yılından bu yana faaliyet gösteren Depar Motor A.Ş., 26 Şubat 2015 Perşembe günü açılan Moto & Bike Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı’nda bir lansman ile Can-Am Spyder F3 Roadster’ı tanıttı.

Agresif Hatlar

F3 modelinde, gücü çağrıştıran agresif hatlara sahip yeni modelin performansının da buna uygun olması için 115 beygir gücünde, 1330 cc hacminde, 3 silindirli motor kullanıldı. Kullanıcılar 6 ileri yarı otomatik veya manuel şanzıman arasında seçim yapabiliyor. Sağ ayakla kontrol edilen Brembo frenler, ağırlık merkezini yere yakınlaştıran alçak oturma pozisyonu ve elektronik denge kontrol sistemiyle antipatinaj sistemi, güvenliği artıran özellikler arasında. Cruise control, konforu artırırken, geri vites, 385 kg ağırlığındaki Can-Am Spyder F3 Roadster’ı park etmeyi kolaylaştırıyor.

Motosikletin kullanım zevkiyle otomobilin güvenli sürüş özelliğini birleştiren, yeni nesil Can-Am Spyder F3, yeni tasarımı ve performansıyla ile şimdi daha asi. “Klasik Cruising Kullanım Pozisyonu” ile maximum konfor, rahat vücut pozisyonu sağlanırken, motorun içinde oturuyormuş hissi yaratıyor.

Bir başka yenilik ise Kişisel Oturma Pozisyonu. 5 farklı pozisyon ile boyunuza göre ayak koyma yerleri, 4 farklı gidon şekilleri sayesinde oturuş poziyonu değiştirilebiliyor.Spyder F3 otobanda rahat ve dengeli sürüş sunuyor vedönüşlerde ve virajlarda inanılmaz heyecan veriyor. Ayakların önde olması sayesinde G kuvveti üst bacak kaslarına dağılıyor, alçak ağırlık merkezi vırajlarda kolaylık sağlıyor ve aracı kullanırken güven veriyor.

Yeni VSS (Vehicle Stability System) ile davranış şekli ve aracın kullanımı değişiyor!

Aracın limitlerine ulaşıldığında araç ön frenlere baskı uyguluyor, sürücü gazı kontrol edebilir hale gelebiliyor ve süratını artırıp dönüşü rahatca tamamlayabiliyor. Hissedilir tork kısıntısı olmadan, dönüşler daha hızlı olabiliyor. Ayrıca yeni Şase Dizaynı, tubular tasarım sayesinde hem işlevsellik hemde sertlik saglayarak 40% daha sert. Zengin aksesuar kataloğunda Akrapovič egzoz seçeneğinin bile yer aldığı yeni model, zor beğenenleri bile tatmin edecek kişiselleştirme imkanı sunuyor.

Yeni Can-Am Spyder F3 Roadster modeli, fuara özel fiyatlarıile 31.525 Euro‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. F3 ve F3S modelleri ve siyah, gri metalik ve turuncu rengi gibi renk seçenekleri mevcut.

Yılın her mevsimi kullanıcılarının partnerleri ile, uzun yolculuklar yapabilecekleri her türlü donanıma ve konfora sahip

Etiketler: » »
Share
14797 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?