logo

3DEXPERIENCE Laboratuvarı Küresel Ağını Güçlendirdi

Dassault Systèmes, açık inovasyon laboratuvarı ve hızlandırma programı 3DEXPERIENCE Laboratuvarı’nın ulaştığı yeni aşamaları duyurdu. Topluma olumlu etki yapan çığır açıcı inovasyonlar gerçekleştirme misyonunu sürdüren Dassault Systèmes, küresel ekosistemine yeni startup’lar, kuluçka partneri ve üretim laboratuvarı ortaklarını dahil ederek 3DEXPERIENCE Laboratuvarı’nın erişim alanını genişletti.

Belçika, Çin, Fransa, Hindistan, Güney Afrika ve ABD’den gelen 15 yeni start-up, 3DEXPERIENCE Laboratuvarı hızlandırma programına katıldı. Bu sayede 3DEXPERIENCE platformuna erişebilen startup’lar, Birleşmiş Milletler’in çeşitli Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkıda bulunmak üzere dijital olarak çığır açıcı projeleri geliştirip toplumu etkileyebilecekler ve de mentorluk ve uzmanlık desteği alabilecekler.

Söz konusu startup’lar arasında şunlar yer alıyor: AgreenCulture (akıllı tarım robotiği), DAMAE Medical (cilt kanserini saptayan cihaz), FEops (kalp müdahaleleri için hastaya özel simülasyonlar), Gyrolift (yeni mobilite çözümü), Inali (uygun fiyatlı el protezi), PKvitality (şeker hastaları için giyilebilir biyolojik çözümler) ve SparkCharge (taşınabilir, ultra hızlı elektrikli şarj birimi). Topluluk temelli projeler arasında ise Magic Wheelchair (tekerlekli sandalye kullanan çocuklar için kahraman kostümleri üreten bir sivil toplum örgütü) ve Open R2 (meşhur robot R2-D2’yu tasarlayıp üretme) sayılabilir.

Söz konusu startup’lar, 500’den fazla fikri değerlendiren hızlandırma programının son katılımcıları oldu. Bu fikirlerin pek çoğu uygulamada oldukça ileri bir aşamaya ulaşmış durumda: Biomodex ameliyat simülasyonları için 3 boyutlu olarak basılabilen kişiselleşmiş organlar üretiyor, Boston’da bir ofis açtı ve ikinci finansman kampanyasını organize etti; EEL Energy ürettiği membranı başarılı biçimde bir Fransız enstitüsünde test etti; Syos 11.000’den fazla kişiye özel müzik aleti sattı; ve XSun, Paris Havacılık Fuarı’ndaki standında insansız, uzun menzilli ve güneş enerjili dronunu sergiledi.

Dassault Systèmes, Fransa’da 2015’te 3DEXPERIENCE Laboratuvarı’nı kurduktan sonra, bunu Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’a genişletti ve şu anda dünya çapında 25’ten fazla kuluçka, hızlandırma, eğitim, girişimcilik, teknoloji ve üretim laboratuvar ortağı mevcut. Açık işbirliğine dayalı bir hızlandırma programı olan 3DEXPERIENCE Laboratuvarı, belirli endüstrilerdeki umut vaat eden projeleri hızlandırmak için çokuluslu şirketlerle güçlerini birleştiriyor. Giderek büyüyen 1.200 kişilik mentor topluluğu, tasarım ve simülasyondan işletme ve pazarlamaya kadar çeşitli disiplinlerde uzmanlık sunuyor.

2019’daki yeni ortaklar arasında Polonya’daki MIT Enterprise Forum CEE, ABD’deki Greentown Labs, Kanada’daki Centech, Çin’deki OuiCrea ve Güney Afrika’daki Tshimologong gibi startup kuluçka merkezleri; Fransa’daki HEC işletme fakültesi; ve Kanada’daki Communautique FabLab sayılabilir.

Dassault Systèmes’in İnovasyon Başkanı Frédéric Vacher “3DEXPERIENCE Laboratuvarı, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyumlu bir biçimde herkesin yararını gözeten çığır açıcı yenilikler getiren ortak akıl, açık inovasyon ve dijital bulut platformlarının gücüne mükemmel bir örnek. Dassault Systèmes, kapsamlı bir biçimde, söz konusu hedefleri erken aşama startup projeleri ve toplulukları aracılığıyla desteklemeye, bu misyonu daha da ilerletmeye ve daha iyi bir dünyanın katkıda bulunmaya gayret ediyor” dedi.

Etiketler: » »
Share
4926 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?