logo

47. Hitit Rallisi Başlıyor

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası ikinci yarışı olan 47. Hitit Rallisi, 03-04 Temmuz 2021 tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından organize ediliyor. Kahramankazan Belediyesi destekleriyle 12 yıl aradan sonra doğduğu topraklara geri dönen organizasyon, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası’na da 0,8 katsayı üzerinden puan verecek.

02 Temmuz Cuma günü yol keşfi, idari ve teknik kontroller ile başlayacak organizasyonda, 03 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’de Bilkent Otel önünde start seremonisi gerçekleştirilecek. Ekipler rallinin ilk gününde, Nail Ersoy adıyla anılacak olan Güvenç, Ulvi Erkam adıyla anılacak olan Uçarı, Engin Karabağ adıyla anılacak olan ve Aşağı Karaören mevkinde yer alan İnceğiz etaplarını geçerek saat 17.30’dan itibaren günü tamamlayacaklar.

04 Temmuz Pazar günü sabah 09.00’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler, aynı 3 özel etabı bir kez daha geçerek saat 14.10’dan itibaren Bilkent Otel’deki finiş podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile yarışı tamamlamış olacaklar. Toplam uzunluğu 334,6 kilometre olan rallide, özel etaplardaki mücadele ve etap sonuçları, iki gün boyunca ANOK Youtube kanalından canlı olarak aktarılacak.

Hitit Rallisi öncesinde Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası‘nda BC Vision Motorsport takımından Buğra Banaz-Gürkal Menderes, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası‘nda Parkur Racing’den Üstün Üsünkaya-Kerim Tar ve Şevki Gökerman Ralli Kupası’nda da pilotlarda Castrol Ford Team Türkiye takımından Emrah Ali Başo, co-pilotlarda aynı takımdan Sevilay Genç lider durumda bulunuyor.

Etiketler: »
Share
2442 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?