logo

4K Çekim Yapabilen Profesyonel Kamera: Panasonic VariCam 35

mh_panasonic_4k_kamera

200 milyon dolarlık pazara sahip Türk film ve dizi sektörü, yatırımlarını artırarak 4K görüntü teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Panasonic, “geleceğin teknolojisi” olarak da bilinen 4K (HD’nin 4 katı çözünürlük) teknolojisine sahip profesyonel çekim kamerası VariCam 35’i, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi’nde, film sektörünün tedarikçi firmalarına ve görüntü yönetmenlerine tanıttı.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Panasonic System Communications Company Europe Profesyonel Kamera Çözümleri Avrupa Direktörü André Meterian, Türkiye’nin ABD’nin ardından dünyanın en büyük ikinci TV dizisi ihracatçısı olduğunu belirterek, profesyonel kamera pazarındaki yüksek potansiyele dikkat çekti. Türkiye’nin 200 milyon dolarlık bir pazara sahip olduğunu ve 100 ülkeye ihracat yaptığını dile getiren Meterian, bu pazarın 2023 yılında 1 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini aktardı. Son on yıllık süreçte Türk TV dizilerinin sayısında inanılmaz bir artış yaşandığını vurgulayan Meterian, Türk Sineması’nın 100. Yılında, Türk dizi ve film sektörüne çağın ötesinde teknolojilere sahip VariCam 35’i sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

André Meterian’ın ürün özelliklerini etkinliğin katılımcılarına aktarmasının ardından, görüntü yönetmenleri, TV kanalları ve kamera kiralama firmalarının temsilcileri; hazırlanan demo alanında VariCam 35’i ilk elden deneme fırsatı buldu. Panasonic uzmanları, VariCam 35 ile yapılan çekimlerin düzenlenmesi ve kurgulanması da dahil olmak üzere ürünün prodüksiyon iş akışına yönelik tüm ayrıntılarını da katılımcılarla paylaştı.

Varicam 35 modeli, 14+ ‘Latitude’ gibi çarpıcı bir değere ulaşarak daha geniş bir pozlama alanını kapsayan yeni bir V-Log gama özelliği sunuyor. Varicam 35, aynı anda 4K ana kayıt ve HD kaydı yapabilme olanağı sağlarken, düzeltme çalışmasına film setinde başlanabiliyor. Bu avantaj, prodüksiyon şirketlerinin iş akışlarını hızlandırmalarına büyük oranda yardımcı oluyor.

Yeni geliştirilen süper 35mm MOS görüntü sensörüne sahip Varicam 35, Panasonic’in video kodeklerini barındıran mevcut AVC-ULTRA ailesini de beraberinde sunuyor. 4K, UHD, 2K ve HD gibi çoklu formatların yanı sıra saniyede 120 kareye kadar değişen kare oranlarını üstün görüntü kalitesiyle sağlayan kamera, üst düzey reklam, film, dizi ve prodüksiyonların yanı sıra canlı 4K etkinliklerinin yayını için de ideal imkânlar sunuyor.

Etiketler: » » » » »
Share
3507 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?