logo

5. TAYK-Eker Olympos Regatta’yı “Orient Express VI” Kazandı

TAYK tarafından Eker ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü (BYK) ile Moda Deniz Kulübü (MDK) işbirliğinde 11 -13 Ağustos 2017 tarihleri arasında beşinci kez hayata geçti. “TAYK-Eker Olympos Regatta”, Moda Deniz Kulübü önünden 11 Ağustos’da tarihinde verilen start ile başladı. Moda-Trilye arasındaki yaklaşık 37 deniz mili mesafeli ilk rotayı 3 saat 41 dakika 59 saniye ile Orient Express VI, bir rekora imza atarak birinci olarak bitirdi. İkinciliği Borusan Racing-Çılgın Sigma alırken, üçüncülüğü de Enka-Cheese kazandı.

IRC2 grubunda Ahmet Eker’in Yayık Ayran’ı, IRC3’te Permolit Electron, IRC4’te Selan birinci oldular. Gezi sınıfındaki tek tekne olan Carpediem de saat 5.08.35’te yarışı bitirmesiyle ilk yarış tamamlandı. Trilye Yat Limanı’nda yelkencileri, Eker sıcak çorba ile karşıladı.

27 tekne ve yaklaşık 300 yelkenci katıldı”

Yarışın sponsoru Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda Yayık Ayran teknesinin kaptanı Ahmet Eker “İlk etapta çok güzel poyrazlı bir yarış ile Tirilye’ye geldik. Hava ne kadar Gemlik körfezi üstünde kalsa da tekneler, büyük çoğunlukla gece yarısından önce finishe girdiler. Orient Express VI parkurun rekorunu kırdı. İkinci gün de yine rüzgar bizi üzmedi. Çok rekabetçi ve çekişmeli ortamda güzel bir yarış oldu” dedi. Eker olarak amaçlarının Tirilye’nin yelkende bir destinasyon merkezi olmasını, Bursa’nın ulusal yat yarışlarına ev sahipliği yapması olduğunu vurgulayan Eker “Bu nedenle Bursayı, Tirilye’yi İstanbullu yelkencilerle buluşturmak bizim için önemli. Yarışlara her sene katılım artıyor. Olympos Regatta yarışına ev sahipliği yapmaktan, destek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yelkenli katılımının sürekli artarak devam edeceğine ve daha büyük yarışlara imza atacağımıza inanıyoruz“ dedi.

Şamandıra dönüşleri heyecanını arttırdı

12 Ağustos günü Trilye açıklarına kurulan yarış parkurunda Yarış Komitesi, rüzgar gelmesini bekleyerek şamandıra yarışlarının ilk startını saat 15:00’ te verdi. Rüzgara karşı start alan yelkenlilerin görüntüsü Trilyeliler tarafından ilgiyle izlendi. Koy içinde yapılan Olympos Regatta’nın ikinci gününde şamandıra dönüşleri yarışın sonucunu belirlemesinde önemli rol oynadı. Şamandırayı bir an önce dönüp finish hattına gelmek isteyen ekiplerin şamandıra dönüşlerinde birbirlerine yakın mesafede dönmeleri yarışın heyecanını arttırdı. Yarış süresince rüzgarın gücünü koruması nedeniyle iyi bir yarış çıkartan ekipler yarış sonrası köfte sucuk partisinde bir araya geldiler.

Filo çukura düştü, finiş zorlu oldu

İstanbul-Tirilye rotalı TAYK-Eker Olympos Regatta’nın son yarışının startı 13 Ağustos Pazar saat 10:00’da planlanıyordu. Ancak rüzgarın yeterli olmaması sebebiyle start saati ertelendi ve rüzgarın son anda 5-6 knot’a çıkması ile son uyarı işareti saat 12.00’a saniyeler kala verilebildi. Yaklaşık 37 deniz mili mesafeli son etap “sıkıntılı rüzgar” nedeniyle oldukça zorlu geçti ve ilk etabı 3 saat 41 dakikada tamamlayan Orient Express VI, yine ilk finişi yaptı ama aynı rotadaki süresi bu kez 8 saat 4 dakika oldu. Yarışı süresi içinde sadece IRC1’de 6 tekne bitirebildi. Diğerler sınıflar için ise abandone ile yarış iptali kararı verildi.

Güzel bir organizasyon”

Ford Otosan Takımı Kaptanı Oğuz Ayan, TAYK-Eker Olympos Regatta Yarışları’nı her sene heyecanla beklediklerini belirtti. Düzenli olarak katıldığını söyleyen Ayan “Çok keyif alıyoruz, organizasyon her geçen gün kendini daha da ileriye götürüyor. Kaliteli bir yarıştı” dedi.

Cheese ENKA Takım Kaptanı Levent Peynirci “En sevdiğim yarışlardan birisi. Güzel bir organizasyon oluyor. Özellikle Trilye’de ortam da çok güzel” dedi.

Yarışlar Moda Deniz Kulübü’nde düzenlenen Ödül Töreni ile son buldu

Yelkenciler zorlu ve keyifli yarışın yorgunluğunu, 14 Ağustos akşamı Moda Deniz Kulübü’nde gerçekleşen ödül töreni ve kokteyl ile çıkardı.

TAYK-Eker Olympos Regatta 2017 Sonuçları

11-13 Ağustos 2017

IRC1

Kayıtlı tekne sayısı: 8

1. Enka-Cheese IV (Levent Peynirci) 3-2-2

2. Orient Express VI (Bülent Atabay) 1-3.5-5

3. Ford Otosan-Fenerbahçe 2 (FBSK / Oğuz Ayan) 7-1-3

IRC2

Kayıtlı tekne sayısı: 7

1. Eker Yayık Ayran (Ahmet Eker) 1-1

2. Logo (Tuğrul Tekbulut / Onur Bilgen) 2-2

3. Akkim-Bond (Serhat Domaniç / Cenk Tekkaya) 4-4

IRC3

Kayıtlı tekne sayısı: 8

1. Permolit-Electron (Cenk Tekkaya / Bartu Özsoy) 1-1

2. Uniq2Go-Hangover (Genco Sindel) 4-2

3. Venus Team (Ertan Özçevik) 3-5

IRC4

Kayıtlı tekne sayısı: 3

1. IBS 40 Plus (40 Plus Sailing / Akın Telatar) 2-1

2. Selan (Barış Ersemiz) 1-2

3. Ada-Pupa Adrenalin (Hayri Murat Gökçen) 3-3

GEZİ

Kayıtlı tekne sayısı: 1

1. Carpediem (Ömer Faruk Sağesen) 1-1

Etiketler: » » » » »
Share
3020 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?