logo

8. Effie Ödülleri Sahiplerine Verildi

mh_reklam_oskarlari

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle düzenlediği  8. Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nın kazananları belli oldu. En etkili reklam ve pazarlama iletişimi kampanyalarının ödüllendirildiği Effie 2016’da 28 altın, 25 gümüş, 42 bronz olmak üzere toplam 95 ödül sahiplerini buldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en zorlu ve itibarlı yarışması kabul edilen Effie Ödülleri 11 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Effie 2016 finalinde yaratıcılıkta sınır tanımayan, etkisi kanıtlanmış 223 reklam ve pazarlama iletişimi kampanyası yarıştı. Tüm dünyada 42 ülke ve 6 bölgede düzenlenen Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağında bu yıl 15’i Özel Ödül olmak üzere 36 kategoride 95 ödül dağıtıldı.

Jüri Başkanı Pura: “Yeni kategoriler ile pazara mesaj verdik”

Effie 2016 Jüri Başkanı ve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, rekor başvuru sayısına dikkat çekerek “Niceliksel artışı önemsiyoruz, ancak daha önemlisi niteliğin yükselmiş olması” dedi. Pura “2005’ten beri, 8 yarışma yılında önemli bir yol kat ederek pazarlama iletişimi etkinliği kavramını Türkiye’nin gündemine taşımaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl eklenen bazı kategoriler oldu; B2B Pazarlama ve Markalı İçerik… Bu kategorilerin açılmış olması, aslında, pazara mesaj niteliği taşıyor. Ülkemizde katma değerli ekonominin gelişimi için B2B alanında markalaşmaya ihtiyaç var, Effie yoluyla iyi örnekleri Türkiye’nin gündemine getirmek istiyoruz. Ayrıca dijital sadece bazı kategorilere hapsedilebilecek noktayı aştı, dijitalin ruhunu iyi yansıtan bazı kategoriler olduğu kadar, her kategoride de kuvvetli dijital uygulamalar artık yarışıyor. Bu yıl yarışmamızı ‘Ödüllük Değil, Effielik’ sloganıyla yürüttük. Jürinin işi oldukça zordu. Ön elemeyi geçerek finalist olan 223 iş, büyük bir titizlikle ve sıkı bir rekabet içerisinde değerlendirildi. Bu süreç sonunda, ‘Effielik’ projeleriyle ödüle değer bulunan tüm marka ve ajansları kutluyorum” dedi.

En Fazla Başvuru “Yeni Doğanlar” kategorisine

Emlaktan otomotive, modadan telekom sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede pazarlama ve iletişim etkinliğini ödüllendiren Effie Türkiye’ye Ocak 2015 ile Mart 2016 arasında TV, basın, radyo, açık hava, sinema, internet mecralarından en az birinde yayınlanmış ulusal ve bölgesel kampanyalar katıldı.

28 altın, 25 gümüş ve 42 bronz Effie Ödülü’nün sahiplerini bulduğu yarışmada en fazla başvuru yapılan kategoriler Yeni Doğanlar/Relansman, Özgün Marka Deneyimi, İnternet -Telekom ve bu yıl ilk kez açılan Markalı İçerik oldu.

4 buçuk günlük değerlendirme maratonu

Effie Ödülleri’nde bu yıl 36 kategoride 412 başvuru ile rekor kırıldı. Sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler ve profesyonel marka yöneticilerinden oluşan 22 kişilik jüri heyeti, kazananları 4 buçuk günlük değerlendirme sürecinin ardından belirledi.

 Effie 2016 ile ilgili detaylı bilgi için: effieturkiye.org/2016

www.rd.org.tr

www.rvd.org.tr

Etiketler: » » » »
Share
3318 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+3 = ?