logo

Güzellik Blogu Açmak İsteyenlere Öneriler

GoDaddy, kendi güzellik blogunu açmak isteyenler için öneriler paylaştı. London Beauty Queen’in anketine göre insanların yüzde 47’si blog önerileri üzerine birçok satın alma yaparken, yüzde 46’sı da en azından birkaç kez bu şekilde alışveriş yapmış. GoDaddy, güzellik bloglarının yükselişi ve tüketici davranışı üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak güzellik blogu açmayı düşünenler için altı öneri derledi.

GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber “İnternet sayesinde insanlar kendi içeriklerini üretip dünyayla paylaşabiliyor. Dijitalleşmenin yükselişiyle insanların satın alma davranışları ve markalardan beklentileri değişti ve bloglar bu noktada kilit rol oynuyor. Birçok tüketici, kendilerine benzer zevklere sahip olan insanlardan ürün önerisi almak için blogları inceliyor ve bu özellikle de kozmetik ürünleri için geçerli. Bu alana yeni adım atanlar ve pek fazla teknik bilgiye sahip olmayanlar için GoDaddy Web Sitesi Mimarı bir saatten kısa sürede profesyonel bir web sitesi kurarak kolayca blog özelliği ekleme fırsatı sunuyor. Daha fazla teknik bilgiye sahip olanlar ise Yönetilebilir WordPress ile başlamayı tercih edebilir. GoDaddy’nin sunduğu araçlarla insanlar hayallerindeki blogu kolayca kurabilir” dedi.

Uzmanlık alanınızı belirleyin, araçlarınızı seçin ve hemen başlayın

İşte kendi güzellik blogunu kurmak isteyenler için GoDaddy’den altı öneri

Uzmanlık alanınızı belirleyin

Güzellik çok geniş bir konu ve internette çok sayıda güzellik blogu var. Kalabalıktan sıyrılmanıza yardımcı olması için içerik üretmek konusunda kendinize en fazla güvendiğiniz ve tutkulu olduğunuz konuyu seçin. Seçebileceğiniz konulardan bazıları Kore kozmetik ürünleri, gece makyajı, düşük bütçeli ürünler veya cilt bakımı olabilir.

Alan adınızı ve ilgili sosyal medya kullanıcı adlarını kaydettirin

Uzmanlık konunuzu ve blogunuzun adını belirledikten sonra ilgili bir alan adı kaydettirmelisiniz. Blogunuza isim vermek, bir blog açmanın en önemli adımlarından biri, çünkü en baştan okuyucularınıza blogunuzun neyle ilgili olduğunu gösterir. .COM en popüler alan adı uzantısı olsa da .LIFE ve .STYLE gibi alan adı uzantılarını da tercih edebilirsiniz. Ayrıca başlangıçta aktif olarak kullanmayacağınızı düşünseniz bile, başkalarının adınızı kullanarak içerik paylaşmasını engellemek adına tüm sosyal medya kanallarında da aynı adı kaydetmelisiniz.

Hedeflerinizi belirleyin sağlam bir plan yapın

Blogunuz ile ne elde etmek istiyorsunuz? İleride markalarla iş birliği yapabileceğiniz bir yaratıcı mecra olarak mı kullanmak istiyorsunuz? Blogunuzun tam zamanlı işiniz olmasını mı planlıyorsunuz? Hedeflerinizi gerçekleştirmek için sağlam bir içerik takvimi oluşturmanız, arama motorlarında görünürlüğünüzü artırmak için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) hakkında bilgi sahibi olmanız ve kimlerin web sitenizi ziyaret ettiğini ve en fazla hangi içeriklerinizin görüntülendiğini görmek için web sitenize Google Analytics’i entegre etmeniz gerekiyor.

Blogunuzu kurun

Hedefleriniz aynı zamanda hangi blog platformunu seçeceğinize karar vermenize yardımcı olabilir. Birçok insan WordPress’i tercih ediyor ve GoDaddy Yönetilebilir WordPress sahne arkasında tüm güncellemeleri ve güvenliği yönetiyor. WordPress ile birçok tema ve site tasarımı arasından seçim yapabilir ve blogunuzu kişiselleştirebilirsiniz. Eğer deneme sürecindeyseniz GoDaddy Web Sitesi Mimarı’nın blog özelliğiyle başlayabilir ve blogunuzu yönetmek konusunda kendinize daha fazla güvendiğinizde WordPress’e geçebilirsiniz.

Blogunuzu açmadan önce içerik hazırlayın

Blogunuzu açtığınızda en az beş blog yazısının hazır olması gerekir. İnsanlara gelecekte blogunuzdan ne bekleyecekleri konusunda fikir vermesi açısından yeterli içeriğe sahip olmak önemlidir. Birbirine kolayca bağlantı verilebilecek yazılar hazırlamak okuyucularınızın blog içinde rahatlıkla gezinti yaparak birden fazla yazıyı okumalarına yardımcı olabilir.

Blogunuzun tanıtımını yapın

Hedef kitlenizi belirleyin ve onlara blogunuzu tanıtın. Sosyal medya, güzellik blogları için özellikle de Instagram, insanların ilgisini çekmek ve blogunuza yönlendirmek için etkili bir yol. Eğer blogunuzla ilgili videolar çekmeyi düşünüyorsanız YouTube da güzellik konusu için iyi bir kanal. Sosyal medya hesaplarınızın blogunuzun görünümü ve tarzıyla uyumlu olması çok önemli. Yazdığınız bir konuyla ilgili arama yapan insanların sizi bulabilmesi adına blogunuz için SEO çalışmaları yaptığınızdan emin olun. Ayrıca içeriklerinizin paylaşılabilir olmasını sağlayın, çünkü okuyucularınızın içeriklerinizi paylaşması web sitenize trafik çekmek için çok iyi bir yöntem olabilir. E-posta pazarlama da trafik çekmek için etkili bir yoldur, o yüzden web sitenizde kayıt seçeneği sunmayı düşünebilirsiniz. Listenizi oluşturmak ve çekici kampanyalar oluşturmak için GoDaddy E-posta Pazarlama kullanabilirsiniz.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Web Sitesi Mimarı’nın yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor.

tr.godaddy.com

Etiketler: » »
Share
2868 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?