logo

21. Ekim Geçidi Karma Sergisi Kartal’da Açıldı

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı, 60 sanatçının 75 eseriyle gerçekleştirilen “İstanbul, 21. Ekim Geçidi Sergisi” 3 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen kokteyl ile açıldı.

Gülsün Erbil’in projelendirip başlattığı Ekim Geçidi sergileri, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimize bir saygı duruşu olarak 2001 yılından beri geleneksel olarak devam etmektedir.

Gülsün Erbil’in Onursal Başkan olduğu İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği önderliğinde başlamış olup, şimdilerde her yıl Ekim ayı içinde Türkiye’nin farklı illerinde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gülsün Erbil’in önderliğinde bağımsız olarak yoluna devam etmektedir.

Birbirinden değerli sanatçıların çeşitli disiplinlerde işlerinin yer aldığı 21.Ekim Geçidi Sergisi’nin açılışına CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut, sanat ve basın dünyasından isimler katıldılar.

Gülsün Erbil, “21.Ekim Geçidi Sergisi”nin açılış konuşmasında “Sanatçı arkadaşlarım, sanatseverler hoş geldiniz. 21.sini yaptığımız Ekim Geçitlerine bugüne kadar 60 binin üstünde sanatçı eserleriyle katıldı. Ülkemde -resim yapmayı bilen yok diyenlere- cevabım –görmesini bilen yok!- olacaktır. Kartal Belediyesi’nde 2.sini gerçekleştirdiğimiz sergimize Belediye başkanı Gökhan Yüksel’in ve çalışma arkadaşlarının ilgi ve alakasına çok teşekkür ederim. Seneye, Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde Ekim Geçidi Bienali organizasyonlarına şimdiden başladık. Katılımcı arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür ederim” dedi.

Yurt genelinde açılan Ekim Geçidi Sergileriyle her yıl sanatçılar Ulu Önder Atatürk ve Silah arkadaşlarını, Cumhuriyet şehit ve gazilerini anmak amacıyla sanat yoluyla; Türkiye’nin çeşitli illerinden yaptıkları özgün işlerle sergilerde yer alarak minnet duygularını iletmekte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ay boyunca ortak olmaktadırlar.

İstanbul 21. Ekim Geçidi Sergisi’nde işleriyle Gülsün Erbil, Rıfkı Demirelli, Sevin Akış, Harika Ören, Gülay Yüksel, Ayşen Erte, Nilüfer Çile, Fatoş Çelebi Kalpak, Özlem Uslu, Neşe Gümüşcüoğlu, Gülsen Kıbrıslı, Funda Alkan Cumbul, Oya Abacı, Benian Çulhaoğlu, Nilgün Tüzüntürk, Yüksel Aydın, Nazan Hansoy Sezer, Rabia Çiloğlu, İsminaz Arslan, Tülay Öztürk, Lale Çavuldur, Alev Demirkesen, Birgül Çelikci Taşgören, Nurşen Aksakal Kantar, Hatice Gülmez Nalbant, Nini Önözden, Şebnem Altuntaş, Hülya Değerbilir, Meltem Söylemez, Sedat Kumova, Perihan Koca, Elif Akça, Kadir Aka, Çağatay Mavruz ve birçok sanatçı yer aldılar.

İstanbul, 21. Ekim Geçidi Kartal Belediyesi yeni binası fuayesinde 30 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilir.

Etiketler: » » » »
Share
502 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?