logo

ABB E-mobilite, En Büyük DC Hızlı Şarj Cihazı Üretim Tesisini İtalya’da Açtı

ABB E-mobilite, bugüne kadarki en büyük DC hızlı şarj cihazı üretim tesisi olan Valdarno, Toskana’daki E-mobilite Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışıyla EV şarj çözümlerinde dünya lideri olma konumunu güçlendirdi.

ABB DC şarj çözümleri, bütün ulaşım sektörlerinin elektrifikasyonuna destek olacak ve ABB E-mobilite’nin elektrikli araçlara yönelik akıllı, güvenilir şarj çözümleriyle sıfır emisyonlu bir gelecek inşa etme taahhüdüne örnek gösterilecek bu tesiste üretilecek.

85’ten fazla pazarda 680 bin’den fazla Elektrikli Araç cihazı satan ABB’nin yeni Valdarno tesisine yaptığı 30 milyon dolarlık yatırım üretim kapasitesini iki katından fazla artırdığı anlamına geliyor. Yeni tesiste, yılda 10 bin’den fazla DC şarj cihazının üretimi gerçekleşecek.

ABB E-mobilite CEO’su Frank Mühlon “Yeni Valdarno tesisimizin açılışı, ABB E-mobilite’nin sıfır emisyonlu bir gelecek inşa etme taahhüdünü gözler önüne seriyor. Valdarno’ya yapılan yatırım, yükselen üretim kapasitesinin yanı sıra, inovatif Ar-Ge faaliyetlerimizin genişletilmesine yardımcı oluyor; bu sayede elektrikli araç şarj çözümlerinde dünya lideri olarak itibarımızı pekiştirmeye devam edebilmemizi sağlıyor ve hem bugünün hem de yarının araçları için geleceğe hazır e-mobilite çözümleri sunuyor” dedi.

Yeni son teknoloji üretim tesisi, yedi üretim hattı sayesinde her 20 dakikada bir DC hızlı şarj ünitesi üreterek sektör için yeni bir ölçüt ortaya koyuyor.

15 adet test tesisi günde 400’den fazla şarj seansını simüle edebilirken, entegre otomasyon çözümleri, üretim bölümünü inovatif otomatik depoya bağlamak suretiyle AGV’ler ve taşıma araçları ile desteklenen optimize edilmiş stok kontrolüne, tam izlenebilirliğe ve verimli operasyonlara olanak veriyor.

Yeni tesis, bunların yanında ABB E-mobilite’nin devamlı inovasyon arayışına da destek olacak. 2021 gelirlerinin yüzde 14’ü Ar-Ge’ye yatırılırken, Valdarno tesisi, geliştirme ve prototiplendirmeye ayrılan 3.200 m2’lik bir alana ev sahipliği yapacak. Burada tesisin 500’den fazla çalışanının yaklaşık 70’i, Ar-Ge faaliyetlerinin üretimle tamamen entegre hale getirilmesi amacıyla inovatif çözümlerin, yeni yazılımların ve ürün yaşam döngüsü yönetimi araçlarının uygulamaya geçirilmesi ile özel olarak ilgilenecek. ABB E-mobilite, dünya genelinde 350’den fazla Ar-Ge uzmanı istihdam ediyor ve yine 350’yi aşkın onaylanmış patentten oluşan bir portföye sahip.

Valdarno tesisi aynı zamanda çevre dostu binaların tasarımı, inşası ve işletilmesi bakımından dünya çapında tanınan bağımsız bir standart olan altın seviye LEED sertifikasını da almayı hedefliyor.

Yağmur suları sulamada kullanılmak üzere toplanıyor, üretim atıklarının yüzde 100’ü geri dönüştürülüyor ve enerji ihtiyacının tamamı sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan karşılanıyor; buna 720 MWh elektrik sağlayan ve yılda 338 ton CO2’i önleyen bir fotovoltaik sistem de dahil.

Termik düzenleme, aydınlatma ve klima santralleri de dahil olmak üzere tesis genelinde 9 bin’den fazla cihazı takip edip verimli bir şekilde yöneten bir platform olan ABB Ability Enerji ve Varlık Yönetimi sayesinde tesisin elektrik dağıtımı da optimize edildi ve böylelikle potansiyel olarak geleneksel çözümlere kıyasla yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanmış oldu.

ABB, 2030 sürdürülebilirlik stratejisi aracılığıyla müşterilerinin CO2 emisyonlarını azaltmalarına destek olarak ve aynı zamanda kendi faaliyetlerinde karbon nötrlüğüne ulaşarak düşük karbonlu bir toplum yaratma taahhüdünde bulunmuştu. Ulaşım toplam sera gazı emisyonlarının yüzde 29’una tekabül ederken, Valdarno’da akıllı, güvenilir şarj çözümlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi, otomobillerden otobüslere, ağır araçlara kadar her alanda daha verimli elektrikli araçlara yönelik daha çevreci ve hızlı bir geçişe imkan tanıyacak.

www.abb.com

Etiketler: » »
Share
307 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?