logo

ABB ve Amazon Web Hizmetleri Arasında Bulut Tabanlı Dijital Çözüm Ortaklığı

ABB ve Amazon Web Hizmetleri (AWS), EV’lerin gerçek zamanlı filo yönetimi için bulut tabanlı bir dijital çözümü ortaklaşa geliştirmek için işbirliği yaptıklarını duyurdu. Bu işbirliği, elektrikli araçların verimli kullanımını optimize edecek ve nakliye filolarının elektrifikasyonunu hızlandırarak, dünya çapındaki operatörlerin tamamen elektrikleşme sürecinde yüzde 100 iş sürekliliğini korumalarına yardımcı olacak.

İşbirliği, ABB’nin enerji yönetimi, şarj teknolojisi ve e-mobilite çözümlerine ilişkin kapsamlı deneyimini AWS’nin benzersiz bulut teknolojileri ve yazılım uzmanlığı portföyüyle birleştirecek.

2021’in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan yeni platform, tek görüntülü bir platformda kişiye özel kullanıcı deneyimi sunacak. EV şarj noktasından filo veri panosuna kadar, EV filo yönetimini daha verimli hale getirecek ve güvenilirliği en üst düzeye çıkaracaktır.

ABB’nin eMobility Bölümü Başkanı Frank Muehlon “ABB ve AWS, eMobility’nin toplumu dönüştürme potansiyeli konusunda benzer bir vizyonu paylaşıyor. Projede birlikte olan tarafların uzmanlığı, EV filo yönetimini daha basit ve daha erişilebilir hale getirme ortak hedefini destekliyor. Bu yeni çözüm, kesintisiz kullanıcı deneyimi sağlamak için EV donanımını ve yazılımını tek bir ekosisteme entegre ederek elektrikli mobilite dünyasında devrim yaratacak. Birlikte çalışarak, bu geçiş sürecinde operatörlere güven veren elektrikli filo araçlarının kullanımını artırabileceğimizden eminiz” dedi.

Şu anda, küresel olarak, enerjiyle ilgili sera gazı emisyonlarının yüzde 23’ü Ulaşım Sektöründen kaynaklanıyor. Trafikte olan elektrikli araç kullanımının artışı CO2 emisyon oranlarını ciddi şekilde azaltacaktır. Küresel olarak yollarda bulunan yaklaşık 400 bin adet elektrikli van ve kamyonet bu bağlamda önem ifade etmektedir. Bununla birlikte, gerçek zamanlı araç ve şarj durumu bilgileri, elektrikli araçların bakımı ve şarj altyapısına erişimin yönetilmesi elektrikli araç filosuna sahip olanlar için belli başlı zorluklardır.

Günümüzde çoğu filo operatörü üçüncü taraf şarj yönetimi yazılımını tercih ediyor. Bu, sınırlı işlevsellik ve EV modelleri yelpazesine ve geniş şarj altyapısına göre özelleştirme yeteneği sunuyor. Şarj teknolojisinin gelişmeye devam ettiği hız artıyor ve bunun sonucunda ihtiyaç duyulan uyarlamalar maliyetli olabiliyor ve çok fazla kaynak gerektirebiliyor. Bu nedenle, filo operatörleri, tak ve çalıştır yapmalarını sağlayan, yönetimi kolay şarj donanımı ile birlikte ölçeklenebilir, güvenli ve kolayca uyarlanmış gelişmiş yazılım çözümleri arıyor.

ABB Berlin’de elektrikli araç filolarının atışını desteklemek ve sağlamak üzere, tüm araç OEM’leri tarafından kullanılabilecek filo operatörleri için özel, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli teknolojiler geliştirecek yapıyı yarattı. AWS ile birlikte çalışan bu yeni girişim, tüm araç türleri ve şarj altyapısı ile çalışacak şekilde birlikte çalışabilir filo yönetimi çözümünü tasarlayacak. Makine öğrenimi ve analitiği kullanarak, şarj planlama ve gerçek zamanlı izleme dahil olmak üzere, araç sağlığı ve servisine yönelik içgörüler ve eylemlerin yanı sıra günün saatine, hava durumuna ve kullanım modellerine göre EV rota optimizasyonu dahil olmak üzere ilgi çekici bir dizi özellik içerecektir.

Frank Muehlon “Sektörler araç filolarının elektrifikasyonu ile ilerlerken, müşteriler yeni işletim modeline uyum sağlamalarına ve filolarını kullanma şekillerini optimize etmelerine yardımcı olacak güvenilir ve sezgisel hizmetlere ihtiyaç duyuyor. AWS ve ABB arasındaki bu işbirliği, donanımdan bağımsız, akıllı bir elektrik filosu yönetimi çözümü sunmak için şirketlerimizin otomotiv, lojistik ve elektrifikasyon alanlarındaki derin uzmanlığını buluttaki liderlikle birleştirecek. ABB ve AWS birlikte, bulutun elektrikli araç endüstrisine sağladığı içgörüleri, çevikliği ve ölçeği getirecek ve müşterilerimizin daha düşük emisyonlu bir geleceğe başarılı bir şekilde geçmesine yardımcı olacak” dedi.

ABB’nin eMobility çözümleri hakkında daha fazla bilgi için: new.abb.com/about/our-businesses/electrification/e-mobilitysolutions

Amazon Web Services hakkında daha fazla bilgi için: aws.amazon.com

www.abb.com

Etiketler: » »
Share
1940 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?