logo

ACE of M.I.C.E. Fuarı Açıldı

ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines 21 Şubat tarihinde düzenlenen tören ile açıldı. Dünyanın en büyük üçüncü kongre, toplantı ve etkinlik sektörü fuarına Türkiye ev sahipliği yapıyor. 40 ülkeden 200 önemli satın almacının katıldığı fuar, İstanbul Kongre Merkezi-ICC’de gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Ziya Taşkent, Türk Hava Yolları Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Festi Group Kurucusu Valerio Festi, Etkinlik Teknolojisi Gurusu Corbin Ball, White Fox Danışmanlık Kurucusu Mat Johnson, ICCA Avrupa Direktörü Elif Balcı Füsünoğlu, İstanbul Kongre Merkezi Müdürü Pervin Zeydanlı ve Turizm Medya Grubu & TETKİD – Başkanı Volkan Ataman katıldı.

ACE of M.I.C.E. Fuarı kongre, toplantı ve etkinlik profesyonellerini buluşturdu

Turizm Medya Grubu Başkanı ve Türkiye Etkinlik, Toplantı ve Kongre Sektörü Yöneticileri Derneği (TETKID) Başkanı Volkan Ataman, 33 ülkeden 181 katılımcı firmanın Ace Of M.I.C.E. Fuarı’na katıldığını söyledi. Ataman, ayrıca 40 ülkeden 15 binden fazla ziyaretçi beklediklerinin de altını çizerek “Toplamda 618 uluslararası kongre ve etkinlik satın almacası Türkiye’nin potansiyeline inanarak geldi. Bu isimler günde bin 300 görüşme yapacak ve bu da dakika başına 3,6 görüşme ortalaması anlamına geliyor. Türkiye’nin en büyük B2B etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Dünyada etkinlik ve kongre alanında çok önemli noktalarda bulunan yabancı konuşmacılar ise konuşmalarına ‘I Love Turkey’ dövizi ile geldi. Konuşmalarında Türkiye’ye olan güvenlerini dile getiren Festi Group Kurucusu Valerio Festi, Etkinlik Teknolojisi Gurusu Corbin Ball ve White Fox Danışmanlık Kurucusu Mat Johnson, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve MICE sektörünün dinamikleri açısında çok zengin bir potansiyel olarak gördüklerini ifade ettiler.

ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines Fuarı’nın isim sponsoru olan Türk Hava Yolları Satış Başkanı Halil İbrahim Polat da, etkinlik sektöründe ulaşımın olmazsa olmaz olduğunu anlattı ve yeni uçuş ağları ile sektörü destekleyeceklerini aktardı.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul ve Türkiye’nin etkinlikler için güvenli bir liman olduğunu belirterek MICE sektörünün gelişimi için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, turizm girdisini yükseltmek amacıyla turizm faaliyetlerini tüm mevsimlere yaydıklarını ve MICE Sektörü’nün getirisini daha da artırmak için çabalayacaklarını söyledi.

40 Ülkeden Geldiler

Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere ABD, Kanada, Arjantin, Hindistan, Çin, Rusya gibi ülkelerin kongre, etkinlik ve toplantı düzenleyen şirketleri, Türkiye’de organizasyon yapabilmek için gerekli görüşmeleri bu fuarda yapıyor.

Fuar kapsamında 3 gün boyunca iki salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 19 oturumda dünyaca ünlü 29 konuşmacı izleyenlere ilham veriyor.

Yılın En İddialı AMEzing Partisi DOME Kubbe Çadırda

Ulusal ve uluslararası tüm MICE sektörünün bütün bir yıl boyunca beklediği “AMEzing Parti”, 22 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi bahçesinde Türkiye’de ilk defa kurulacak dev DOME çadırda yurtdışından gelen özel gösteri ve müzik grupları, DJ performansları, 360 derece video mapping ile gerçekleştirilecek.

 

Organizasyonun Gala Yemeği T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sponsorluğunda 21 Şubat Çarşamba günü Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’ de düzenleniyor.

http://ameistanbul.com/

Etiketler: » » » » » »
Share
3009 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?