logo

Acer, 990 Gram Ağırlığındaki Swift 5’i Tanıttı

Acer, IFA 2018’de 15 inç ekrana sahip oldukça hafif dizüstü bilgisayarı Swift 5’in fiyatını ve piyasaya çıkış tarihini duyurdu. Cihaz, bir kilogramdan az (990 gram) gelen şık kasasında oldukça yüksek performans sunuyor.

10 Saate varan pil ömrü

8. Nesil Intel Core i7-8565U ve Core i5-8265U işlemcilerden güç alan cihaz, hızlı performans ve tüm gün üretkenlik için 10 saate varan pil ömrüne sahip. Cihaz, Windows 10 işletim sistemiyle ve büyük ekranıyla da dikkat çekiyor.

Acer Tüketici Dizüstü Bilgisayarları ve BT Ürünleri İş Birimi Genel Müdürü Jerry Hou Acer, en yeni teknolojileri ve mükemmel özellikleri barındıran ince ve hafif kasa tasarımları yapmak için sürekli yeni yollar arıyor. Sektörde lider olan 1 kg’ın altındaki ağırlığıyla Swift 5; şık kasası, tarz sahibi tasarımı, ince çerçevesi, üstün performansı ve pil ömrüyle bir ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarda olabilecek en iyi özellikleri sunuyor” dedi.

Intel Müşteri Bilgisayar Grubu Başkan Yardımcısı ve Mobil Müşteri Platformu Genel Müdürü Chris Walker En yeni 8. Nesil Intel Core işlemciler; daha da güçlenen Intel performansıyla birlikte entegre hızlı Gigabit Wi-Fi, uzun pil ömrü ve kolaylık sağlayan ses ve dokunma etkileşimleri sayesinde mobil bilgisayarlar için yeni bir standart belirliyor. Bu yeni performans ve bağlantı seviyesini en yeni Swift modellerine taşımak için Acer ile çok yakın çalışmalar yürüttük” dedi.

“Şık, hafif ve ultra ince”

Microsoft Corp İş Ortağı ve Cihaz Çözümleri Başkan Yardımcısı Paul Donovan “Acer; şık, hafif ve ultra ince tasarımın içinde yoğun güce sahip bir Windows 10 PC olan Swift 5 ile inovasyona öncülük etmeye devam ediyor. Swift 5, sürekli hareket halinde olanlar için hem iş hem de kişisel kullanımda üstün pil ömrü, taşınabilirlik ve Windows Hello ile parola kullanmadan giriş rahatlığını bir arada sunuyor” dedi.

Cihazın tasarımı, bükülme veya eğilme olmaksızın dayanıklılık sağlarken, magnezyum-lityum alaşımından üretilen üst ve alt kapaklar daha ince bir tasarımı mümkün kılıyor. Magnezyum-alüminyum alaşımından üretilen bilek koyma yeri de klavye ve trackpad kullanırken ekstra sağlam bir yüzey oluşturuyor. Yalnızca 15,9 mm inceliğindeki kasada Windows Hello destekli bir parmak izi okuyucuya da yer ayrılmış. Böylece kullanıcılar hesaplarına daha hızlı giriş yapıp cihazlarını daha güvenli bir şekilde saklayabiliyorlar.

LED arka aydınlatmalı klavye

Cihazda hızlı Intel Core işlemcileri tamamlayan 16 GB’a kadar DDR4 SDRAM, hızlı açılış ve dosya erişimi sağlayan 1 TB’a kadar kapasiteli NVMe SSD PCIe bulunuyor. Kullanıcılar, LED arka aydınlatmalı klavye ile geceleri de sistem performansından ve uzun pil ömründen yararlanabiliyorlar.

Cihazın Full HD 1920×1080 IPS1 dokunmatik ekranının 5,87 mm’lik ultra ince çerçeveleri, ürünün %87,6 gibi inanılmaz bir ekran gövde oranına sahip olmasını sağlayarak etkileyici bir izleme deneyimi oluşturuyor. Geniş izleme açıları, arkadaşlarınız ve meslektaşlarınızla birlikte video izleme keyfini artırıyor. Acer BluelightShield gece kullanımı için mavi ışık yayılımını azaltırken, Acer Color Intelligence teknolojisi ise en uygun ekran rengi ve parlaklığı için gama ve doygunluk ayarlarını gerçek zamanlı olarak dinamik bir şekilde ayarlıyor. Bunlara ek olarak, Acer TrueHarmony teknolojisi ve optimize edilmiş Dolby Audio, çift stereo hoparlörlerle yüksek kaliteli ses sağlıyor.

Kullanıcılar 2×2 802.11ac kablosuz Gigabit performansıyla hızlı ve güvenilir Wi-Fi bağlantısına kavuşuyorlar. Ayrıca üründe çok sayıda giriş yer alıyor. Cihazda yüksek hızlı 10 Gbps veri transferi sağlayan, güç aktarımı ve ekran çıkışı desteği sunan bir USB 3.1 Type-C Gen-2 girişi, iki adet USB 3.1 Type-A girişi (biri kapalıyken şarj etme özelliğine sahip) ve bir adet de HDMI bağlantısı bulunuyor.

Fiyat ve Satış Durumu

15 inç ekranlı Acer Swift 5, Ocak 2019’da Kuzey Amerika’da 1099 $’dan, Kasım ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde 1283 $’dan, Kasım ayında Çin’de 7499 ¥’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Cihaz, Eylül ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde 999 $’dan, Kasım ayında Çin’de 7499 ¥’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Etiketler: » » » » » »
Share
2067 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?