logo

Acronis, Yeni Çözümü Backup 12’yi Tanıttı

mh_acronis_backup12

Acronis, yeni çözümü Acronis Backup 12’yi pazara sunduğunu duyurdu.  Bugün kurumların en önemli varlıkları artık dijitale dönüşürken, veriler çok sayıda cihaza ve lokasyona yayılıyor, bu yeni işletim ortamlarına eksiksiz veri koruması sağlayan yedekleme çözümlerine duyulan ihtiyaç ciddi anlamda artıyor. Acronis Backup 12 pazardaki diğer çözümlerden farklı olarak kurumsal verilerin bugünün hibrid bulut ortamlarına-bulut, on-premise, fiziksel ve sanal ortamlar, uzak sistemler ve mobil cihazlar- yedeklenmesine ve eksiksiz bir biçimde korunmasına imkan veriyor.

“Veri bugünün dijital dünyasının can damarı, veri olmadan kurumlar hayatta kalamaz” diyen Acronis Kurucusu ve CEO’su Serguei Beloussov, Acronis Backup 12 ile kurumlara,  bulunduğundan yerden bağımsız olarak verilerini kontrol edebilme, herhangi bir veri kaybı yaşanması ya da dış saldırı ile karşılaşılması durumunda ise hiç olmadığı kadar hızlı biçimde geri yükleyebilme olanağı sağladıklarını ifade etti.

Acronis Backup 12 Kurumların Giderek Artan “Eksiksiz Veri Koruması İhtiyacına” Odaklanıyor

Geleneksel yedekleme çözümleri; çoklu fiziksel sistemlerin, sanal ortamların, bulut iş yüklerinin ve daha fazla mobil cihazın bulunduğu bugünün karmaşık BT altyapılarında yeterli korumayı sağlayamıyor. Kurumlar Ransomware gibi 2014 yılından bu yana mobil cihazlarda %400 artış gösteren dış tehditlere karşı daha fazla risk altında ve savunmasız durumda.

Enterprise Strategy Group (ESG) bunun bir sonucu olarak “veri yedeklemesi ve veri kurtarmasının sürekli olarak iyileştirilmesi” konusunun yıllardır ölçeğinden bağımsız tüm kurumların en öncelikli BT hedefi olduğuna dikkat çekiyor.

“Veriye hiç bugünkü kadar bağımlı olmamıştık, diğer yanda veriler hiç bu kadar fazla sunucu, hizmet ve uç nokta arasında dağılmamıştı” diyen Enterprise Strategy Group Baş Analisti Jason Buffington, üretim ortamlarındaki iş yükleri ve veri hacmi artmaya devam ettikçe, geleneksel yaklaşımlarla yapılan veri yedeklemesinin ve veri kurtarmasının artık yeterli olmadığını belirtiyor. Daha hızlı ve daha kapsamlı veri koruma-kurtarma çözümlerine gereksinim duyulduğunu ifade eden Buffington, Acronis Backup 12’nin birleştirilmiş yönetim konsoluna sahip tek bir çözüme ihtiyaç duyan kurumlar için dikkate değer bir çözüm olduğuna işaret ederek, verinin bulunduğu yerden bağımsız olarak, gerek kullanıcılar gerekse BT çalışanları tarafından kolayca yönetilebileceğini ve kurtarılabileceğini söylüyor.

Acronis Backup 12 BT Yöneticilerine Veriyi Tam Kontrol Edebilme İmkanı Veriyor

Acronis Backup 12 kurumlara sanal ortamlarının korunmasına yönelik üst-sınıfta özellikler sunmanın yanı sıra veriyi bulunduğu yerden, sistemden ve yedeklerden bağımsız olarak tam kontrol edebilme olanağı veriyor.  Bunun sonucu olarak BT yöneticileri kurumsal verilerinin nerede olduğunu, verilere kimlerin eriştiğini ve hatta buluta ne zaman depolandığını her zaman bilebiliyor.

Veri kaybı yaşanması durumunda ise Acronis Backup 12, aralarında dosya, e-posta ve veri tabanı kurtarımı, bare-metal kurtarma, aktif  geri yükleme, anlık geri yükleme, fiziksel data gönderiminin de yer aldığı bir dizi kurtarma seçeneği sunuyor. Acronis Backup 12 ayrıca, BT yöneticilerinin veri, uygulama ve sistemleri herhangi bir platforma taşımalarına da imkan sağlıyor.

Kurumlar için Acronis Backup 12’ye Geçmenin Neden Tam Zamanı?

– Virtual Host Yedekleme: Sanal altyapıların eksisiz biçimde korunmasını sağlamak üzere, VMware ESXi ve Microsoft Hyper-V host’larını (sadece VM’leri değil) yedekler ve bunların başka bir donanıma kurtarılmasına imkan verir.

– Yeni Birleştirilmiş Web Konsolu ile Bulut Yaklaşımı: Her bir işi yükü ortamının, on-premise, bulut, fiziksel sistemler, sanal host’lar ve makinalar, bulut iş yükleri de dahil olmak üzere,  herhangi bir yerdeki herhangi bir cihaz üzerinden yedeklenmesi ve yönetilmesinin her zamankinden çok daha kolay biçimde yapılabilmesine olanak sağlar.

– Acronis Instant Restore ile Kurtarma Zaman Hedefleri (Recovery Time Objectives-RTO) 15 saniyenin altında Günümüzde kurumların “her zaman erişilebilir olma” ihtiyacını odaklanan patentli Acronis Instant Restore, herhangi bir fiziksel ya da sanal Windows ya da Linux sistem yedeklemesinin VMware ya da Hyper-V sanal makinesi gibi çalıştırılmasını sağlayarak RTO değerlerinin saniyeler mertebesine indirilmesine imkan verir.

– Yeni Hibrid Bulut Mimarisi ile Bulut İş Yükleri Destektekleniyor: Pazardaki yedekleme çözümlerinin bulunduğu platformlar için destek sağlar,  tüm BT altyapısı ve uygulamalarının eksiksiz biçimde korunması için Microsoft Azure Sanal Makineleri ve Amazon EC2 de dahil olmak üzere, VM, on-premise, fiziksel ve sanal sistemlere yedekleme olanağı verir.

PC, Mac ve Mobil Cihazlar için Eksiksiz Koruma: En yeni platformları ve cihazları destekler, her uç kullanıcının korunmasını sağlamak üzere Microsoft Windows PC’ler, tabletler, Mac’ler, iPad, iPhone ve Android cihazların yedeklemesine imkan verir.

Acronis Backup 12 Microsoft altyapısına, Microsoft Exchange, Office365, SharePoint, Active Directory, Windows Server, Windows PC, Hyper-V, Azure ve pazara sunulduktan sonra Azure Stack gibi uygulamalara geniş kapsamda veri koruma desteği sunar. Acronis Backup 12 aynı zamanda Hyper-V ile RCT (resilient change tracking) de dahil olmak üzere Microsoft Windows Server 2016’nın beklenen yeni sürümünü destekleyen pazardaki ilk ticari çözümdür.

Scuderia Toro Rosso Formula 1 Yarış Takımı Acronis 12 ile Güçleniyor

“Rekabetin en yoğun biçimde yaşandığı ortamımızda tüm teknik bilgilerin korunabilmesi için en yeni yazılımların kullanılması büyü önem taşıyor. Acronis Backup 12 sürümünün  Scuderia Toro Rosso tarafından heyecanla karşılandığını söylemeliyim, zira ihtiyacımız olan en üst düzeyde veri korumasını ve esnekliği bize sağlıyor” diyen Scuderia Toro Rosso Formula 1 Yarış Takımı BT Direktörü Raffaele Boschetti, fabrika ve yarış takımında Acronis Backup 12’nin uygulanmasına başlamayı heyecanla beklediklerini söyleyerek, bu teknik iş birliğinden her iki tarafın da kazanç sağlayacağını, Formula 1 yarış takımını daha ileri taşımaya yardımcı olacağını ifade etti.

Ingram Micro: “Kanal İş Ortakları için Acronis Backup 12 Fırsat Yaratıyor”

“Yönetilen BT güvenliği ve veri koruma hizmetleri, teknoloji kullanan ve en üst düzeyde müşteri hizmeti sunmak için veriden yararlanan her kurum için adeta “olmazsa olmaz” nitelikte” diyen Ingram Micro İleri Çözümler Direktörü Bill Brandel, Acronis’in yeni Backup 12 çözümü ile kanal iş ortaklarına pazara sanal, on-premise ya da hibrid ortamlar için eksiksiz veri koruması sağlanması ve yönetilen yedekleme çözüm hizmeti sunulması açısından önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekti.

www.acronis.com

Etiketler: » » » »
Share
2512 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?