logo

ADEO Cyber Security ve Binalyze Arasında İşbirliği

Binalyze META’dan Sorumlu Bölge Müdürü Ahmet Öztoprak

ADEO Cyber Security, Binalyze ile güçlerini birleştirdi. Gerçekleştirilen işbirliği ile ADEO; siber saldırılara müdahale sürecindeki sayısal delilleri en hızlı, en doğru ve eksiksiz şekilde toplayarak analiz ederken, siber saldırılara karşı müdahalelerini de çok daha kısa sürelerde gerçekleştirebilecek. Siber dayanıklılık noktasında ise; sadece siber saldırılar gerçekleştikten sonra değil aynı zamanda siber saldırganların hazırlık aşamalarının tespitinde de analistler tarafından ADEO MSSP altyapısı üzerinden gerekli saldırı izleri ortaya çıkarılabilecek.

Hızlı tespit ve doğru müdahale ile saldırı etkileri minimuma iniyor

Siber saldırılarda hızlı tespitin ve doğru müdahalenin saldırıların etkilerini azaltmada kritik önemi olduğuna ve bunun için doğru ekiplerin bir arada çalışması gerektiğine dikkat çeken ADEO’nun Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Öztürkci “Siber güvenlik sektöründe bugüne kadar önceliklendirilen ‘önleme’ aşaması oldu ancak siber saldırıları yüzde 100 önlemek mümkün değil. ADEO olarak bu gerçekliği zamanında içselleştirdik ve servislerimizi ‘tespit’ aşamasını güçlendirecek şekilde tasarladık. Hedefimiz, daha çok kaynak üzerinden bilgi ve telemetri toplayarak olabildiğince erken şekilde saldırı girişimlerini ortaya çıkarmak ve engellemek. Burada da en kritik faktör tabii ki hız. Bu aşamada, 260’dan fazla delili 10 dakikadan kısa sürede toplayarak, bekleme sürelerini en aşağı seviyede tutabilen Binalyze ile çözüm ortağı olmak bizim için mutluluk verici bir durum” dedi. Siber güvenliği MSSP hizmetleri kapsamında sunabildiklerine dikkat çeken Öztürkci “Sadece teknolojik altyapının çözüm olarak sunulmadığı, içinde daha önceden başarıya ulaşmış süreçlerin ve uzmanlığın olduğu bir çözüm paketiyle müşterilerimizin asıl ihtiyaçlarını karşılamak, her zaman en temel prensibimiz ve yaklaşımımız oldu” dedi. 

Binalyze META’dan Sorumlu Bölge Müdürü Ahmet Öztoprak “Kategori belirleyici bir konumda bulunan, Gelişmiş Adli Bilişim ve Olay Müdahale çözüm sağlayıcı olarak, vizyonumuzu anlayan ve paylaşan iş ortaklarıyla bir araya gelmek, aynı hedef doğrultusunda ilerlemek önümüzdeki seneki büyüme hedeflerimiz açısından son derece kritik. ADEO Cyber Security ile Türkiye pazarı için gerçekleştirdiğimiz ortaklığımız da bu bağlamda bize değer katacak” dedi.

“Gelişmiş adli bilişim ve olay müdahale konusunda sektöre daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz”

Siber saldırıları tamamen engellemenin mümkün olmadığı bir dünyada, en önemli konunun bir siber saldırıyı tesbit etmek ve yanıtmalak için adli seviyedeki detaylı ve kapsamlı görünürlüğün en kısa sürede sağlanmasının ve olay müdahale ekiplerine ihtiyaç duydukları kritik bilgilerin tek bir ekrandan verilmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Öztoprak “Binalyze AIR ile önümüzdeki dönemde bulut üzerindeki kapsamımızı artıracağız. Özellikle bulut platformlar üzerinden dakikalar içinde delil toplayarak, on premise (on prem) bulut ve hibrid sistemlerde meydana gelen olaylara anında müdahaleyi kolaylaştıracak ve bu sistemlerden dakikalar içinde toplanan deliller ışığında siber olayların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacağız. Böylece olay müdahale ekiplerine platform ve işletim sistemi bağımsız ihtiyaç duydukları hızı vererek, Adli Bilişim ve Olay Müdahale alanında lider olma misyonumuzla sektöre çok daha fazla katkıda bulunacağız” dedi.

Etiketler: »
Share
276 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?