logo

Akılcı Bina Çözümleri Tartışıldı

mh_rigips_turkiye_bulusma

Türkiye’de yapı malzemeleri sektöründe yapı alçıları, duvar ve asma tavan sistemleri konularında uzun yıllardır faaliyet gösteren Rigips, 2013 yılından beri gerçekleştirdiği “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları’nın 4.’sünü 18 Mayıs 2016 tarihinde Beyoğlu Salt Galata’da “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı” ve “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık Paneli” kapsamında düzenledi.

Saint Gobain Grubunun uluslararası düzeyde yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı”nda markanın binaların tasarımlarında fark yaratacak yeni sistem bileşenleri farklı açılardan ele alındı. Buluşmanın ikinci bölümünde duayen mimarların katılımlarıyla gerçekleşen “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık” panelinde ise insan ve mekan ilişkileri, yaşanabilir binalar için mimarların sorumlulukları ve nitelikli yaşam için nitelikli tasarım gibi konular masaya yatırıldı.

“Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları”, Rigips İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Faruk Akel’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından başlayan “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı”nda Saint-Gobain Rigips Performans Levhaları ve Modüler Asma Tavan Sistemleri Ürün Yönetici Can Büyükkara; Saint-Gobain alçı grubunda ileri teknoloji ile üretilen Habito alçı levhalarını, dübelsiz tek vida ile 15 kg noktasal yük taşıma kapasitesi, darbe dayanımı ve ses yalıtımına katkısı açısından değerlendirdi. Saint-Gobain Global Pazarlama Yöneticisi Rupert Neumann; alçı levha duvar köşelerinin sert çarpmalara dayanıklı hale getirilebilmesi için geliştirilen sistem çözümlerini aktardı.  Ardından Saint-Gobain Placo Islak Mekanlar Global Ürün Yöneticisi Fernando Martin Lopez; su ve nemin yoğun olduğu ıslak mekânlarda,  doğru çözümlerin önemine değindi ve Rigips’in inovatif sistem bileşenlerinden örnekler verdi. Hadley Grubu Teknik ve İş Geliştirme Direktörü Mike Castellucci, alçı levha sistemleri için özel olarak geliştirilen, patentli Ibeam ve yeni nesil duvar & tavan metal profillerinin farklılıklarını anlattı.  Son olarak  Saint-Gobain Rigips Türkiye Teknik Pazarlama Birim Müdürü Kubilay Büyüklü’nün projelere farklı yaklaşım isimli ve tüm sunumları özetleyen konuşması ile toplantı son buldu.

Buluşmanın ikinci bölümünde, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Beyhan’ın moderatörlüğünde “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık” paneli başladı.

Panelde Kreatif Mimarlık kurucusu Mimar Aydan Volkan, İki Design Group kurucu ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, Tuncer Çakmaklı Architects kurucusu Yüksek Mimar Tuncer Çakmaklı ve Yakup Hazan Mimarlık kurucusu Yüksek Mimar Yakup Hazan ile mimarlık, değişen değerler ve beklentiler çerçevesinde mimarlıktan beklenilenler, binalardan beklenen performans ölçütleri ve yaşanabilir binalar için mimarların sorumlulukları hakkındaki konular masaya yatırıldı.

Panelin ardından gerçekleşen kokteyl ile “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları” sona erdi.

Etiketler: » »
Share
2793 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?