logo

Akın Ekinci’nin Kişisel Sergisi Ulan Batur’da Açıldı

Ressam Akın Ekici’nin “Yolcudan Yolcuya Hikâyeler” adlı 6. kişisel resim sergisi, 05 -11 Haziran 2019 tarihleri arasında Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur Moğolistan Milli Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. T.C. Ulan Batur Büyükelçiliği’nce organize edilen ve devlet resepsiyonu ile açılan sergi, Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle T.C. Dışişleri Bakanlığı ile T.C. Ulan Batur Büyükelçiliği’nin himayelerinde gerçekleşti.

Sergide Ressam Akın Ekici’nin 50 adet eseri, iki devlet arasındaki diplomatik ilişkilerin her bir yılına atfedildi. Moğolistan Konservatuarı öğrencilerinin geleneksel Moğol müziğinden örnekler sunduğu konser ile taçlanan açılışa yabancı diplomatik misyon temsilcileri ile çok sayıda Türk ve Moğol sanatsever katıldı.

“Sanat Köprüsü Kurulmuş Olacak”

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin geçmişinin 50 yıla dayansa da kültürel ve sosyal ilişkilerin binlerce yıllık tarihinin olduğunu ifade eden Türkiye Cumhuriyeti Ulan Batur Büyükelçisi M. Ahmet Yazal “Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan’ın binlerce yıllık ortak geçmişi var. Moğolistan Türklerin ata yurdu ve kökleri burada. Ortak kültür ve kökene sahip her iki millet ne mutlu ki yüzyıllar boyunca dostça ve kardeşçe yaşadı. Gerçekleştirdiğimiz bu sergi ile her iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkiler sanat eliyle pekiştirilmiş, her iki ülke arasında sanat köprüsü kurulmuş olacak” dedi. Mongolian National Art Gallery Genel Müdürü Sarangerel Byambajav ise böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Eserlerini yurt dışındaki sanat severler ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Akın Ekici ise iki ülke arasındaki ilişkinin sanat ile daha da güzelleşip, derinleşeceğine inandığını ifade etti.

Yolcudan Yolcuya Hikâyeler” adlı serginin kapanış gününde ise sanatçının sergide yer alan Fabl isimli eseri, dünyaca ünlü ressamların eserlerinin yer aldığı Moğolistan Milli Sanat Galerisi’nin koleksiyonuna daimi olarak sergilenmek üzere kabul edildi. Böylece ilk kez bir Türk ressamın eseri Mongolian National Art Gallery Koleksiyonu’nda yer almış oldu.

Küratörlüğünü T.C. Ulan Batur Büyükelçisi M. Ahmet Yazal’ın eşi K. Zeynep Sayım Yazal’ın yaptığı sergi, Türk Hava Yolları (THY) ile İpekyolu International Exhibition, Gabi Cave Turkish Restaurant, Parasatloj , Sultana Turkish and Arabic Cuisine’e ve Turkasiamgl LLC firmalarının sponsorluğunda gerçekleştirildi. Sergi, sanatçının kızı Nazlı Ece Ekici’nin kendi besteleri ve klâsik eserlerden sunduğu piyona resitali ile sona erdi.

Etiketler: » »
Share
4177 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?