logo

AKINON 5 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Akinon Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari

Akinon, büyüme eğrisini yeni bir yatırımla artırma yolunda. Bu bağlamda gelişmekte olan teknoloji şirketlerine yatırım yapan Venture Capital Fonu SmartFin’den 5 milyon dolarlık yatırım desteği aldı. Akinon’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari, aldıkları bu yatırım ile yurt dışında yeni pazarlara açılmalarını hızlandırmak ve yeni teknolojik ürünleri en üst seviye hizmet kalitesi ile buluşturarak, dünyadaki en kuvvetli ticaret platformunu yaratmak istediklerini belirtiyor.

Tatari yatırımla ilgili “Akinon olarak Türkiye’de 3 yılda pazar lideri olduk. Biz büyürken teknoloji altyapısını sağladığımız markalarımızın da dijital operasyonlarının büyümesine yardımcı olduk. 2020’de Akinon ticaret platformu ile 4.2 milyar TL’lik bir ticaret hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Başarılarımızla Türkiye’de ve yurtdışında birçok fonun dikkatini çektik. Büyümekte olan ve B2B teknolojiler geliştiren şirketlere yatırım yapan SmartFin ile bu yolda ilerlemek bizi heyecanlandırıyor. Bu yatırım ile markalarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımayı ve Türkiye’de yakaladığımız başarıyı global ölçekte sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Avrupa pazarında 300 milyon Euro’yu aşan yatırımı bulunan SmartFin Yönetici Ortağı Jurgen Ingels, güçlü büyüme gerçekleştiren Akinon’u desteklemekten heyecan duyduklarını belirterek “Akinon’un e-ticaret platformu, pazardaki esnek, modüler ve ölçeklenebilir e-ticaret platform ihtiyacını karşılıyor. Akinon’un alanında küresel bir lider olabileceğinden eminiz” dedi.

www.akinon.com

Etiketler: » » »
Share
3179 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?