logo

Alcatel 5V Türkiye’de

TCL Communication, akıllı telefon portföyünün amiral gemisi olarak sunduğu Alcatel 5V’yi satışa sundu. Cihaz; tasarım estetiği, iyileştirilmiş FullView 19:9 ekranı ve kullanıcıların güzel fotoğraflar çekmelerini sağlamak üzere yapay zekâdan faydalanan gelişmiş kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca tam entegre Google Lens özelliği sayesinde kullanıcıların aramalarını rahatlıkla yapabilmelerini sağlamanın yanı sıra daha fazla verimlilik ve etkileşim de sunuyor.

İyileştirilmiş FullView ekran deneyimi 

Cihaz, TCL’nin ödüllü ekran teknolojisi ve üretim yetenekleriyle hayata geçirilen Alcatel FullView 19:9 ekranıyla çığır açan bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Cihaz ise bu deneyimi FullView 19:9 tam ekranla en üst düzeye çıkarıyor.

5.5 inç form faktöründe 6.2 inçlik geniş ekranıyla öne çıkan cihaz; yüzde 88’lik ekran-gövde oranıyla, daha ince bir cihazla daha fazla ekran alanı sunan ultra-kompakt çerçevesiz tasarımıyla geliyor. Bu özellik, cihazın aynı ekran boyutuna sahip benzer cihazlara kıyasla elde daha kolay tutulmasını ve cepte daha rahat taşınmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar sosyal medyada paylaşım yaparken, sinematik görüntüleme deneyiminin tadını çıkarırken veya çoklu ekran özelliğiyle birden çok işi aynı anda yaparken çok daha konforlu oluyor.

Çerçevesiz tasarım

Cihaz, şık tasarımı ve rahatça elde taşınabilmesiyle öne çıkıyor. Uçtan uca üstün bir ekran deneyimi sunan göz alıcı çentikli çerçevesiz ekran tasarımıyla dikkat çeken cihaz, 2.5D Dragontrail cam ve kavisli yekpare gövdesiyle geliyor. Optik parlak kaplaması sayesinde kasası da son derece parlak bir görünüme sahip.

Profesyonel fotoğraflar ve yapay zekâ iyileştirmeleri

Cihaz, kullanıcılara en iyi fotoğraf deneyimini sunmak için gelişmiş alan derinliğine sahip çift arka kamerayla donatıldı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, 16 MP’lik (yazılım interpolasyonu ile) ana kamera ve 2 MP’lik ikincil kamerayla inanılmaz çekimler yapabiliyor. Kullanıcılar, fotoğraftaki özneyi vurgulayarak arka planı bulanıklaştıran gerçek-zamanlı bokeh (bulanıklaştırma) efektiyle fotoğraf çekebilmenin yanı sıra çekimden sonra fotoğraflarda yeniden odaklanabiliyor. Cihaz ile çekilen fotoğraflar; 1.25 mikrometrelik geniş pikseli ve gece modu sayesinde düşük ışıkta dahi renk ve ayrıntılar bakımından her zaman zengin bir görüntü sunuyor. Cihaz ayrıca selfie’ler için mükemmel bir 13 MP (yazılım interpolasyonu ile) ön kamera özelliğiyle geliyor.

Cihaz, kullanıcıların yüksek kaliteli fotoğraflar çekmelerine yardımcı olmak üzere yapay zekâyı kullanıyor. Yapay zekâ algoritmalarıyla 11 farklı sahneyi ve özneyi saptayan bu akıllı telefon; kontrast, doygunluk, parlaklık, keskinlik ve çözünürlük de dâhil olmak üzere en iyi kareyi yakalamak için en uygun kamera ayarlarını otomatik olarak yapıyor.

Google Lens ile akıllı etkileşimler

Cihazın kamera arayüzüne entegre edilen Google Lens sayesinde kullanıcılar hem kameraya hem de Google Asistan’a kolayca erişebiliyor. Google Lens; kullanıcıların gördüklerini kolayca aramalarını, işlerini daha hızlı yapmalarını ve dünyayla etkileşim kurmalarını sağlıyor. Böylece kullanıcılar ürünleri online kanal üzerinden bulmak, metin kopyalayıp yapıştırmak, önemli yerler hakkında daha fazla bilgi edinmek, takvimlerine etkinlikler eklemek, film posterleri aramak, merak ettikleri bitkilerin ve hayvanların isimlerini öğrenmek gibi pek çok şeyi yapabiliyor.

Biyometrik güvenlik

Cihaz ayrıca kullanıcıyı tanımlamak ve akıllı telefonun kilidini açmak için yüz tanıma özelliğini kullanan biyometrik bir güvenlik teknolojisi olan Face Key özelliğine de sahip. Yüksek hassasiyetli 106 yüz anahtar noktası ve 30 derece saptama yarıçapı, 0.5 saniye içinde güçlü güvenlik ve hızlı erişim sağlıyor.

Face Key’in yanı sıra parmak izi sensörü de cihaz için ek güvenlik sağlıyor. Kullanıcılar yalnızca bir parmak dokunuşuyla cihazlarının kilidini açabiliyor, hassas bilgilerini güvende tutabiliyor, seçtikleri uygulamaları çalıştırabiliyor ve selfie’ler çekebiliyor.

Cihaz, 2.199 TL önerilen satış fiyatıyla piyasaya sunuldu.

www.tclcom.com

www.alcatel-mobile.com

Etiketler: » »
Share
2986 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?