logo

Allianz Türkiye “Online Teklif” Portalını Devreye Aldı

Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik Şirketlerinin Genel Müdürü Taylan Türkölmez

Otomatik katılım uygulaması, Allianz Türkiye’nin hayata geçirdiği  “Online Teklif” portalı ile yepyeni bir ivme kazandı. Tüm işlemlerin tek bir noktadan takip edilebilmesini sağlayan “Online Teklif” portalı, işverenler için otomatik katılım sürecini çok daha kolay ve hızlı hale getiriyor. Zamandan kazandıran portal, insan kaynakları departmanlarının otomatik katılım sürecindeki yükünü önemli ölçüde hafifletiyor.

Allianz Türkiye, ilk etapta en az 250 kişinin çalıştığı işyerleri için kullanıma sunduğu “Online Teklif” portalını, önümüzdeki dönemde 100 ve üzerinde çalışana sahip işletmelere de açmayı planlıyor. “Online Teklif” portalının sağladığı kolaylıktan yararlanmak isteyen işverenler, işlemlerini www.allianzyasamemeklilik.com.tr adresinden kolayca yapabiliyor.

Operasyon yükünü hafifleten çalışmalar önemli rol oynuyor”

Online Teklif” portalı ile emeklilik sisteminin ikinci ayağı olan otomatik katılımda süreçlerin çok daha hızlanacağına işaret eden Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik Şirketlerinin Genel Müdürü Taylan Türkölmez “26 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla otomatik katılım ile yılın başından bu yana sisteme katılan çalışan sayısı yaklaşık 6 milyon olarak gerçekleşirken toplam fon büyüklüğü de 772 milyon Türk lirasını aştı. Ayrıca, Bireysel Emeklilik Sistemi de, devlet katkısı dâhil yaklaşık 71 milyar Türk lirası toplam fon büyüklüğüne ve 6,8 milyonun üzerinde katılımcı sayısına ulaştı. Otomatik katılımda yılın ilk altı aylık sonuçlarına baktığımızda, Allianz Türkiye olarak özel emeklilik şirketleri arasında katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünde önde gelen şirketler arasında yer alıyoruz. Grup sigortalarındaki güçlü pazar payımızı otomatik katılımda da devam ettirerek Türkiye’deki şirketlerin insan kaynakları kapsamındaki yan haklarının bütünsel sağlayıcısı olma yönündeki hedefimize doğru ilerliyoruz. Daha hızlı, daha geniş dağıtım ağına sahip ve katma değerli hizmetler üretebilen, ayrıca işverenlerin operasyon yükünü hafifleten çalışmaların otomatik katılımın başarısında önemli rol oynayacağına inanıyoruz” dedi. Bu süreçte farklı emeklilik ihtiyaçları için çözümün Bireysel Emeklilik Sistemi ve otomatik katılımdan geçtiği konusunda farkındalık yaratmak için çalıştıklarını dile getiren Türkölmez “Otomatik katılımın en önemli avantajlarından biri de, giderek yok olan tasarruf alışkanlığını katılımcılara tekrar kazandıracak olması. Allianz Türkiye olarak otomatik katılımla başlayan yeni dönemde temel stratejimizde hem işverenleri hem de çalışanları odağımıza alarak ilerliyoruz. Bir yıl öncesinden işverenleri dinleyerek geliştirmeye başladığımız ‘Online Teklif’ portalını bugün 750 şirket kullanıyor. İş yükünü azaltan, bütün işlemlerin tek bir dijital noktadan takip edilmesini sağlayan bu portalla otomatik katılıma dahil olan 500 bini aşkın çalışan bulunmakta. Otomatik katılım, 100 ve üzerinde çalışana sahip işletmelere açıldığında, portalı kullanacak şirket sayısını 1000’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Otomatik katılımla sisteme dahil olan çalışanlara da sözleşme ve birikimlerine ilişkin her türlü işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri bir altyapı sunuyoruz” dedi.

www.allianz.com.tr

Etiketler: » »
Share
3537 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?