logo

AloTech Çağrı Merkezi, Operasyonlarında Maliyetleri Yüzde 30 Azaltıyor

AloTech CTO’su İdris Avcı

Şirketlerin, müşterileri ile iletişim kurduğu en önemli kanalların başında çağrı merkezleri geliyor. Bu merkezlerde çalışan müşteri temsilcileri, başta tanıtım ve bilgilendirme amaçlı olmak üzere pek çok konuda şirketlerin müşterileriyle veya potansiyel müşterileriyle telefon görüşmesi yapıyor. Ancak cevapsız kalan aramalar, telefonun telesekreter kaydına geçmesi veya telefon açıldığı halde karşıdaki kişiden ses gelmemesi durumunda, müşteri temsilcileri zaman ve efor kaybediyor. Türkiye’nin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi platformu olan AloTech, müşteri temsilcilerinin zamanını daha verimli kullanmalarını, bu sayede şirketlerin de çağrı merkezi operasyon maliyetlerini düşürmeleri için sisteminde önemli bir geliştirme yaptı. Şirket, yapay zeka konuşma tanıma ve sesli kimlik doğrulama alanında dünyanın önde gelen ses teknolojileri şirketlerinden LumenVox tarafından geliştirilen CPA (Call Progress Analysis – Çağrı İlerleme Analizi) yazılımını sistemine entegre etti.

Müşteri temsilcisinin bekleme süresi yüzde 80 azalıyor

Yapay zeka destekli yazılım, çağrı merkezlerinde dialer (arama motoru) tarafından yapılan aramanın gerçek kişiye mi yoksa bant kaydına mı ait olduğunu yüzde 98,6’ya varan doğruluk derecesiyle ayırt edebiliyor. Arama cevaplanmadığında, telesekretere yönlendirildiğinde veya karşı taraftan ses gelmediğinde tüm süreci dialer yürütüyor. Böylece müşteri temsilcisi telefonun açılmasını veya ses gelmesini bekleyerek zaman kaybetmiyor. Bu durum müşteri temsilcisinin bekleme süresini yüzde 80 oranında azaltırken, operasyon maliyetlerinden de yüzde 30 civarında tasarruf edilmesini sağlıyor.

İdris Avcı: “Farklı senaryolar için en iyi çözümleri sunuyoruz”

AloTech CTO’su İdris Avcı, Türkiye’de ve Call Center Studio markasıyla 34 ülkede 600’ü aşkın şirkete hizmet verdiklerini, 20 binden fazla müşteri temsilcisinin de AloTech platformu üzerinden çağrı karşıladığını söyledi. CPA yazılımı ile birlikte müşteri temsilcilerinin işlerini kolaylaştırıp, verimliliklerini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Avcı “Geçtiğimiz haftalarda kuruluşumuzun onuncu yılını yeni arayüzümüz ile karşılamış, müşteri temsilcileri için çok daha esnek ve zengin fonksiyonlar içeren bir yapı sunmuştuk. Yine bu yaklaşımla bu kez CPA yazılımını sistemimize entegre ettik. LumenVox’un geliştirdiği bu yazılım, AloTech’in yazılımı ile kusursuz bir biçimde entegre olarak, pek çok farklı senaryoda müşteri temsilcilerimizin en iyi çözümleri hayata geçirmesini sağlıyor” dedi.

Giden arama operasyonlarının çağrı merkezlerinin hayati bir parçası olduğuna dikkat çeken LumenVox Kurucusu ve CEO’su Edward Miller “Müşteri temsilcileri tek bir gün içinde yüzlerce arama yapabiliyor. LumenVox olarak müşteri temsilcilerinin bu çabalarını üstün teknoloji, otomasyon, veriye dayalı tahminler ve iyi düşünülmüş süreçlerle destekliyoruz. AloTech ve Call Center Studio çözümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Etiketler: » » »
Share
403 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?