logo

Amazon Web Services, Ekonomik Bulut Tabanlı İş Zekası Hizmeti Sunacak

jenerik_satranc_strateji

Bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services, Inc. (AWS), teknik becerileri ne olursa olsun tüm çalışanların görselleştirmeler oluşturması, geçici analizler yapması ve verilerinden hızlıca iş içgörüleri almasını kolaylaştıran, son derece hızlı bulut tabanlı iş zekası (BI) hizmeti Amazon QuickSight’ı duyurdu. Amazon QuickSight, ileri düzey hesaplamaların yapılması ve görselleştirmelerin oluşturulması gibi görevleri hızlıca gerçekleştirmek için yeni ve süper hızlı Bellek içi Hesap Motoru’nu (SPICE) kullanıyor.

AWS veri hizmetlerine otomatik olarak entegre olarak kuruluşların yüzbinlerce kullanıcıya ölçeklendirilmesine imkan veren Amazon QuickSight SPICE’ın sorgulama modülü üzerinden hızlı ve hassas sorgulama performansı sağlıyor. Amazon QuickSight, kullanıcı başına ayda 9,00 ABD dolarından başlayan fiyatı ile geleneksel BI çözümlerinin sadece onda biri maliyete sahip.

İş zekası çözümleri sıklıkla veri mühendisi ekiplerinin tek bir rapor dahi üretmek için aylarca karmaşık veri modelleri oluşturmasını gerektiriyor. Bu çözümler etkileşimli veri inceleme ve görselleştirmeden yoksun olduğundan kullanıcıları hazır raporlar ve önceden seçilmiş sorgulamalar ile sınırlıyor. Bina içi iş zekası araçları aynı zamanda şirketlerin karmaşık ve maliyetli donanım ve yazılımlara yatırım yapmasını da gerektirirken, veri tabanlarının büyüklüğü arttıkça, hızlı sorgulama performansının korunması için altyapıya daha da fazla yatırım yapılması zorunlu hale geliyor. Bu maliyet ve karmaşıklık, şirketlerin iş zekasını kuruluşlarının geneline yaymasını zorlaştırıyor.

Hızlı bir şekilde kullanmaya başlanabiliyor

Amazon QuickSight, tepeden tırnağa AWS Cloud’un ölçek ve esnekliğini iş zekasını taşıyarak bu sorunları çözmek üzere sıfırdan yaratıldı. Amazon QuickSight basit ve hızlı bir şekilde kullanmaya başlanabiliyor. Müşteriler giriş yaptığında Amazon QuickSight otomatik olarak Amazon Redshift, Amazon RDS (tüm motorlar), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon DynamoDB, Amazon Elastic MapReduce (Amazon EMR), ve Amazon Kinesis gibi AWS hizmetlerinde saklanan veri setlerini otomatik olarak karşısında buluyor. Müşteriler, Amazon QuickSight tarafından keşfedilen veri setlerinden herhangi birini seçerek dakikalar içinde bu verilerden içgörüler alabiliyor. Amazon QuickSight verileri formatlayıp yine Amazon QuickSight’ta görselleştirilebilmelerini sağlamak üzere SPICE’a taşıyarak müşterileri veriyi manuel olarak Toplama, Dönüştürme ve Yüklemekten (ETL) veya pahalı ETL araçlarına yatırım yapmak zorunda kalmaktan kurtarıyor. Müşteriler, arzuladıkları takdirde Amazon QuickSight’ın temel kaynaklardaki veriler değiştikçe SPICE’daki verilerin de güncel tutması seçeneğinden yaralanabiliyorlar. Ayrıca, her bir Amazon QuickSight kullanıcısı başına düşük bir aylık ücret ödeyerek yıllık bakım gerektiren uzun dönemli lisansların peşin ödenen maliyetlerinden de kurtuluyor. Amazon QuickSight, müşterilerin SPICE tarafından sunulan daha yüksek performanstan faydalanırken Domo, Qlik, Tableau ve TIBCO gibi AWS ortaklarından mevcut BI araçlarını kullanmayı sürdürebilmesi için SPICE üzerinde saklanan verileri sorgulamak için basit bir SQL benzeri arayüz de sağlıyor.

Amazon Web Services Veri Tabanı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Raju Gulabani “Ağa bağlı cihazlar ve mobil kullanıcıların gitgide hakim olduğu ve kurumsal verilerin buluta taşındığı bir dünyada, müşterilerimiz AWS’in geniş veri hizmetleri yelpazesinin genelinde muazzam miktarlarda veriyi toplayıp saklamaya devam ediyorlar. Bu müşteriler, AWS’den her bir kullanıcının bu verileri kullanarak içgörü kazanıp hızlıca kararlar almasına imkan verebilecek bir analitik çözüm talep ediyorlar. Yıllar süren geliştirme çalışmalarının ardından, bu ihtiyaçları makul bir ücret ile karşılayan, hızlı ve kolay kullanılan BI hizmeti Amazon QuickSight’ı müşterilerimize sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Amazon QuickSight’ın merkezinde, büyük veri tabanlarında ışık hızı ile sorgulamalar yapılmasını sağlayan AWS Cloud’un gücünden yararlanan yepyeni SPICE bellek içi hesap motoru yatıyor. Müşteri ve ortaklarımıza analizlerinde SPICE’ın ayrıcalığını yaşatmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Bulut için sıfırdan üretilen SPICE, kullanıcıların büyük veri setleri üzerinde etkileşimli sorgulamalar yapmasına izin vermek üzere dikey depolama, donanım alanındaki en son yenilikler sayesinde mümkün hale gelen bellek içi teknolojiler, makine kodu üretimi ve veri sıkıştırmadan oluşan bir bileşimden yararlanıyor. Kullanıcılar verilerini incelerken Amazon QuickSight da veri tip ve ilişkilerini anlıyor, ilgili verileri toplamak için optimal sorgulamalar yapıyor, sonuçları SPICE motorunda kümeliyor ve mümkün olan en iyi veri görselleştirmeleri için öneriler sağlıyor. SPICE, müşterilerin altyapıyı karşılamak veya yönetmek konusunda endişe duymak zorunda kalmaksızın analizlerinden değerli içgörüler elde etmesine yardımcı olan zengin hesaplamaları destekliyor. SPICE, yüksek erişilebilirlik için verileri otomatik olarak kopyalarken Amazon QuickSight’ın hepsi de çok çeşitli AWS veri kaynaklarının genelinde eş zamanlı olarak hızlı etkileşimli analizler gerçekleştirebilen binlerce kullanıcıya göre ölçeklendirilebilmesine imkan veriyor. Kullanıcılar aynı zamanda StoryBoard özelliğini kullanarak analizlerin organizasyondaki diğer kişiler ile de paylaşabiliyor.

Amazon QuickSight hakkında daha fazla bilgi için: https://aws.amazon.com/quicksight

Etiketler: » » » » »
Share
2549 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?