logo

Ankara Kent Sanat Galerisi “Kökler” Sergisine Evsahipliği Yapıyor

Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu’nun Kökler isimli karma resim sergisi 4 – 25 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara Kent Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

4 Ekim’de düzenlenen kokteyl ile açılan sergi, akrilik ve karışık teknikle yapılmış 20 eserden oluşuyor.

Sanat alanında son yıllarda başarılı ve seçkin projelere imza atan Piece of ART News’in de sahibi olan sanatçılardan Günsu Saraçoğlu “Doğa kusursuz bir dengeyle ayakta… Her canlı yemesi gerektiği kadar beslenip, toprağın ya da havanın tolere edebileceği düzeyde atıklarla yaşamına devam ediyor. Oysa insanın yaptığı tahribat, doğanın tahammülünün çok üstünde. Ben resimlerimde insanlığın, fütursuzca her alana hakim olma isteğinin yarattığı kaosu anlatma çabası içindeyim. Doğanın doğal yapısı tahrip edildikçe, dokular yaratarak doğal dokuya ve doğadaki uyuma dikkat çekmeye çalışıyorum” dedi.

Dilşad Atasoy ise “Köklerden yola çıkarak, yalnızca görüneni değil görünenin altındakini, yüzeysel olanı değil derindekini görüp anlamaya çalışmalı diyorum. Bastığımız, bağlandığımız, bazen ayak bağı sandığımız toprak, konuştuğumuz, unuttuğumuz, teselli bulduğumuz dil, beslendiğimiz ruh, hepsi köklerimiz. Tüm biriktirdiklerimizin zeminine, tüm değerlerimizin derinine yerleşmiş, kaçamadıklarımız… Utanmadan, yok saymadan sahip çıkmamız gereken, bizi biz yapan her şey. Arkamızı dönüp gitsek de, hızımızı hiç kesmeden koşsak da, aynı gökyüzü gibi, bizi her yerde yakalayan köklerimizin, yani bizi biz yapanın inkarı olmaz. Sahiplenip, farkına varalım ki farklılıklarımız eşitlensin, köklerimiz birleşsin ve hepimiz köklerimizin birleştiği yerde buluşalım” dedi.

Kökler” sergisiyle sezon açılışını yapan Kent Sanat Galeri Yöneticisi Türkan Ulaş “Bu anlamlı sergiyle sezona başladığımız için çok mutluyuz, tüm sanatseverleri sergimizi görmek üzere galerimize bekliyoruz” dedi.

www.kentsanatgaleri.com

Etiketler: » » » »
Share
2986 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?