logo

ArkeoPera Sanat Galerisi Hayvan Hakları Sergisi’ne Evsahipliği Yapıyor

mh_sergi_hayvan_haklari

Arkeolog ve fotoğraf sanatçısı Bensen Ünlüoğlu tarafından yürütülen “…Hala yaşıyorlar” alt başlıklı “Hayvan Hakları Sergisi” 3 – 16 Şubat 2015 tarihleri arasında ArkeoPera Sanat Galerisi’nde görülebilir. Sergi, suluboya, yağlıboya, ebru, seramik, çini, gravür, camaltı tekniği, ahşap yakma tekniği gibi sanatın çeşitli dallarında eserler veren profesyonel, yarı-profesyonel ve amatör 38 sanatçı ve sanat sevdalısının katkısı ile gerçekleşmektedir.

Hayvan Hakları Sergisi, 2012 yılının 4 Ekim’inde Dünya Hayvan Hakları Günü vesilesiyle açılan ilk sergiyle başlayan bir yolculuk serüvenidir. Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen ve ilk yılında Gazeteciler Cemiyeti’ne ait Basın Müzesi’nde çoğu fotoğrafla ilgilenen 26 sanatçı ile başlayan sergi, katılımcısı ve takipçisi gittikçe artan bir Sosyal Sorumluluk Projesi’dir.

Özellikle kent yaşamının içinde gerek sokaklarda, gerekse barınaklarda yaşam savaşı vermekte olan, çoğu kez bir somun ekmek ya da bir kap temiz suya muhtaç, bir o kadar önemlisi de sevgiye aç bu canlar için gösterilen bireysel çabalar ve haksızlıklara karşı yapılan protesto yürüyüşlerinin yanısıra “sanat yoluyla farkındalık yaratma” ve destek amacıyla gerçekleştirilen bu sergide tüm eserler bağış olup, geliri Türkiye’nin bu konudaki ilk STK’sı olan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği’ne aktarılacaktır.

Açılış kokteyli 3 Şubat’ta gerçekleşen sergi, Pazar hariç her gün 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Adres: Yeniçarşı Cad. No: 66/A Galatasaray – İstanbul

www.arkeopera.com

Etiketler: » » »
Share
3035 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?