logo

Armut, 14 Ülkede Büyümesini Sürdürüyor

Armut’un Kurucu Ortakları Erol Değim, Başak Taşpınar Değim

2022 yılında İtalyan ProntoPro ile birleşmesinin ardından faaliyet gösterdiği ülke sayısı 14’e ulaşan Armut, global büyümesine devam ediyor. Armut, ProntoPro ve HomeRun markaları ile 2023 yılında toplam 6 milyon 900 bin hizmet talebi aldı ve euro bazında yüzde 35 gelir büyümesi gerçekleştirdi. İngiltere gibi büyük marketlerde yüzde 160’ın üzerinde gelir büyümesi elde etti.

Armut, 2023 yılında hizmet çeşitliliği ve hizmet veren sayısını da artırdı. Armut platformuna 14 ülkenin toplamında 13 binin üzerinde yeni hizmet eklendi ve toplam 22 bin farklı hizmet rakamına ulaşıldı. Hizmet veren sayısı 1.6 milyona ulaşırken, sadece son bir yıl içerisinde 650 bine yakın yeni üye hizmet vermek üzere Armut’a katıldı.

Armut, global açılımını teknoloji yatırımıyla da destekledi. 2022 yılında gerçekleşen şirket birleşmesinin ardından, iki farklı ürünü tek bir teknolojik altyapıda birleştirmek üzere çalışmalara başlandı ve platform entegrasyon süreci, operasyonlarda hiçbir kesinti yaşanmadan başarıyla tamamlandı.

Süreçle ilgili bilgi veren Armut Kurucu Ortağı Erol Değim “2023, platform entegrasyon sürecinin başlaması ve tamamlanması açısından şirket için kritik öneme sahip bir yıldı. Ürün ekiplerimiz başta olmak üzere İstanbul ve Milano’daki tüm ekiplerin birlikte çalışması sayesinde iki ayrı platformu, bir yıl içerisinde tek bir platforma dönüştürmeyi başardık. Bu sayede teknolojimizi daha hızlı geliştirebilir hale geldik. Bundan sonrası için ise yeni özelliklerimizi ürünümüze daha verimli bir şekilde ekleyebileceğiz” dedi.

Armut’un 2024 yılındaki ana gündemi konusunda ise Armut’un Kurucu Ortağı Başak Taşpınar Değim “2023 yılını başarıyla kapatırken, 2024 yılında da hizmet verdiğimiz tüm ülkelerde müşteri deneyimimizi en iyi noktaya taşımak için ürün geliştirme yatırımlarına devam edeceğiz” dedi.

İtalya özel şoför, İngiltere halı döşeme, Fransa dermatolog hizmeti arıyor

Armut, 14 ülkedeki büyüme ve farklı talepler konusundaki öne çıkan verileri de paylaştı. ProntoPro markası liderliğinde İtalya’da 2023 yılında platforma üye olan hizmet veren sayısı 2022 yılına göre 10 kata yakın arttı. İtalya’da en çok talep alan hizmetler arasında ise özel şoför ve psikolog yer alıyor.

Armut’un hizmet verdiği 14 ülke arasında İngiltere, yüzde 160 ciro büyümesiyle öne çıkarken platforma yeni eklenen hizmet sayısı da 2022 yılına göre yüzde 120 artış gösterdi. İngiltere’de platforma eklenen yeni hizmetler arasında ise DJ, evlilik danışmanı ve küf temizleme gibi hizmetler yer alıyor. İngiltere’de en çok talep alan hizmet ise halı döşeme.

Armut’un büyüyen ülkelerinin başında gelen İspanya’da 2023 yılında en çok talep alan hizmetler arasında ise psikolog, dövüş sanatları dersi ve moda ajansı yer alıyor. Suudi Arabistan’da en popüler hizmetler arasında su tesisatı döşeme ve su kaçağı tespiti bulunurken Fransa’da 2023 yılındaki en popüler hizmeti ise dermatolog oldu.

Türkiye’de 5 milyonun üzerinde talep aldı

Türkiye’nin en büyük hizmet platformu Armut.com, 2023’te 5 milyonun üzerinde talep aldı. 2023 yılında platforma 400 bine yakın hizmet veren eklendi ve Armut platformundaki hizmet veren sayısı 1 milyona yaklaştı.

Hizmet çeşitliliğinde artış da devam etti ve 2 bine yakın yeni hizmet Armut platformuna eklendi. 2023 yılı itibarıyla Armut’ta 8 binin üzerinde farklı hizmetten yararlanmak mümkün.

Türkiye’de 2023’e deprem testi damgayı vurdu

2023 yılında Armut’ta en çok talep alan hizmet ev temizliği oldu. Deprem testi, 2023 yılının en çok büyüyen hizmetleri arasında birinci sırada yer aldı. 2023 yılının en öne çıkan yeni hizmetleri ise Schengen vize danışmanlık, motor ehliyet kursu ve elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu oldu.

2023 yılında bir önceki yıla göre en çok artış yaşayan online hizmetler arasında ise zumba ve bateri kursları öne çıktı.

Armut’ta en hızlı teklif, 6 saniyede tıkalı lavabo açma için verildi. En hızlı teklif seçimini yapan Armut müşterisi ise 14 saniyede cam temizliği hizmetini seçti.

Etiketler: » »
Share
321 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?