logo

Armut.com’a Toplam 4,2 Milyon Dolar Yatırım

mh_armut_yatirim_gorsel

Hizmet ihtiyacı olanlarla alanında uzman çalışanları ve kuruluşları İnternet üzerinden buluşturan armut.com, ikinci yatırımını aldığını açıkladı.

2011 yılında kurulan armut.com, Avrupa kaynaklı yatırım fonları Addventure (%75) ile aynı zamanda ilk yatırımcısı da olan Hummingbird’ten (%25) toplamda 3,2 milyon dolarlık önemli bir yatırım daha aldı.

Armut.com kurucu ortağı Başak Taşpınar Değim, aldıkları bu yatırımla beraber “hizmet piş, ağzıma düş” vizyonuna, yani hizmet almayı çok daha kolay ve güvenilir hale getirme hedefine daha hızlı ilerlemek istediklerini belirtti. Diğer kurucu ortak Erol Değim de  30 kişilik uzman ekiplerini büyüterek pazarlama, ürün geliştirme ve müşteri hizmetleri alanlarına yatırım yapacaklarını, akademik başarısı yüksek gençlerden oluşan dünya çapında bir ekip kurmayı hedeflediklerini söyledi. Şirket önümüzdeki yıl yurtdışına açılmayı da hedefliyor.

2015 yılı boyunca 400.000’in üzerinde hizmet talebi alan armut.com, 90.000’i aşan hizmet veren sayısı ile dev bir ekonomi de yaratıyor. Armut.com aldığı bu son yatırımla toplam 4,2 milyon dolar yatırım almış oldu. Alınan yatırım son dönemde Türkiye’de bir İnternet girişimine yapılan en büyük yatırımlardan birisi.

Etiketler: » » »
Share
2614 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?