logo

ARP Gallery’de Spyros Georgas Zamanları

ARP Gallery’nin düzenlediği Spyros Georgas’ın ‘’Mistik Manzaralar’’ adlı resim sergisi 14 Eylül – 14 Ekim 2017 tarihleri arasında Hilton İstanbul Bosphorus’da sanatseverlerle buluşuyor.

1958 yılında Atina’da dünyaya gelen sanatçı, daha önce G. Kouzounis’ten çizim dersleri almış olmakla birlikte, Floransa ve Bologna’da Güzel Sanatlar Akademisinde sanat çalışmalarına katılmıştır. Profesyonel hayatında, çocuk kitaplarının resimlendirilmesi, tiyatro oyunları, ABD’de düzenlenen Müzik Festivalleri ve reklam kampanyaları için poster hazırlama işleriyle ilgilenmiştir.

“Renk-Doğa-Sanat” (Color-Nature-Art) isimli bir çalışma-kitap yayınlamış ve K. Parthenis, G. Tsarouchis ve G. Bouzianis adlı ressamların yaşamlarını ve eserlerini konu alan üç kitap daha yazmıştır (Finatec yayıncılık, 1998-2001). 2005 yılında, düzenli aralıklarla gerçekleştirilen sergilerde saygın Yunan ressamları ağırlayan “Technientos” Print Paint Sanat Galerisinin açılışına katkıda bulunan sanatçı 2014 yılından bu yana, skenografi konusunda uzun süredir devam eden çalışmalarını da geliştirmiş, tiyatro oyunlarında ve sinema filmlerinde yer alarak oyunculuğa adım atmıştır.

Mermer, ahşap, cam ve kimyasal malzemelerin yanı sıra çoklu ortam kombinasyonlarından oluşan katı malzemelerin kullanımına yönelik araştırmalar yaparken, yeni çok boyutlu alanlara yönelik müdahalesi sanatsal seyrini belirlemektedir. Eserlerinin ayırt edici özelliği minimalistik düzenlemeler, sürrealist kompozisyon ve zaman zaman renk ve malzeme oyununun hâkim olduğu hayal ürünü şekillerle zenginleştirilmiş illüzyonist karakterlerdir.

Eserleri Yunanistan, Avrupa, ABD ve Çin’de birçok Belediyenin Sanat Galerisinde, Kamu Koleksiyonlarında ve Özel Koleksiyonlarda bulunmaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını Atina’da sürdürmektedir.

Etiketler: » »
Share
3410 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?