logo

Aruba, NetInsight’ı Tanıttı

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, daha akıllı işyeri deneyimleri sağlamak için iş ortaklıklarının yanı sıra otonom ağ kurmaya olanak sağlamak için yapay zeka (AI) destekli analitik ve güvence altında yenilikleri tanıtarak Mobile First Architecture’ı geliştirdi.

NetInsight : Yapay zeka tabanlı bir analitik ve güvence çözümü

BT organizasyonlarının mobilite, IoT ve bulutu kullanmaya devam ederken, kullanıcı deneyimini geliştirmeleri ve iş esnekliğini sağlamalarına yardım etmek için Aruba, ağ performansını optimize etmek amacıyla yapay zeka tabanlı bir analitik ve güvence çözümü olan NetInsight’ı tanıttı. Aruba ayrıca, IoT’yi güvenli bir şekilde destekleyen yeni nesil işyeri deneyimleri, bina otomasyonu, konuk ve çalışanlar için kişiselleştirilmiş, konum tabanlı hizmetler sağlamak amacıyla, kurumsal mülk (CRE) liderleri, bağlantılı mobilya şirketleri ve teknoloji üreticileri de kapsayan ArubaEdge Teknoloji İş Ortağı Programı’na yeni bir akıllı dijital işyeri iş ortakları kategorisi ekledi.

Ağ Performansını Optimize Etmek: Yeni NetInsight AI-Destekli Analitik ve Güvence Sağlıyor

Bugün, IT kurumları, altyapı yönetmek için tasarlanmış olan ve kullanıcı deneyimi geliştirme konusunda işe yaramayan araçlarla oldukça dinamik ve tahmin edilemeyen bağlamları yönetme sıkıntısı yaşıyorlar. IT uzmanları, performanstan öte proaktif çalışabilen, muhtemel durumlarla ilgili görüş iletebilen ve kullanıcıları ya da şirketleri etkilemeden önce ağı optimize eden konfigürasyon değişiklikleri önerebilen modern araçlara ihtiyaç duyuyorlar.

Bu sorunu çözmek için Aruba, Mobile First Architecture’ın analitik ve güvence yeteneklerini yeni NetInsight çözümüyle genişletti. NetInsight, kullanıcı bağlantısı ve RF performansına özel olan dataya dayanarak, günümüzün önce-mobil çalışanları ve işyerleri açısından kritik, kablosuz IoT cihazları için, ağı sürekli olarak izlemek, anormal bir harekette görüş iletmek ve ağı en iyi nasıl optimize edebileceğinizle ilgili bilgiler ve öneriler sunmak için makine öğrenimini kullanıyor.

Aruba müşterisi Washington Üniversitesi, kampüslerinde, hastanelerinde ve kliniklerinde olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamaya odaklanmış. Ağ üzerinde günlük olarak 12.000’den fazla Wi-Fi erişim noktası ve 150.000’den fazla cihazla, boyut, öngörülemeyen kullanım örnekleri ve geniş bir performans gerektiren uygulama yelpazesi nedeniyle performans yönetimi zorlukları gerçek bir endişe kaynağı.

Washington Üniversitesi’nde Ağlar ve Telekomünikasyon Direktörü olan David Morton “Bugünün dijital kampüsleri ve hastaneleri, gittikçe, karmaşık uygulamalar, akıllı cihazlar ve her yere bağlanmayı bekleyen mobil kullanıcılara bağlı kalıyorlar. Aruba NetInsight’ı kullanarak, genişletilmiş ve yeni kapsama alanının gerektiği yerler (yeni yapısı için dış mekan Wi-Fi’si gibi) konusunda kritik kararlar vermemize yardımcı olacak akış görüntülemeleri ve işlenmeye uygun analitik ile ağ verilerine erişebiliriz. En iyi kullanıcı deneyimini proaktif bir şekilde sağlayabilmemiz için, ağ değişikliğinin etkilerini önce ve sonra da doğrulayabiliriz” dedi.

Kendini Kanıtlamış Bir İş Ortakları Ekosistemi ile Akıllı Dijital İşyeri Oluşturmak

Mobilite, bulut ve IoT benimseyişi, işin geleceğini, ağa otonom bir yaklaşım gerektirecek şekilde değiştiriyor. Son derece verimli, IoT özellikli akıllı binalar, önce-mobil dijital işyeri ile kesişiyor. Bu yeni paradigma, çalışan yaratıcılığı, işbirliği, hız ve özgürlüğü teşvik eden güvenli ve güvenilir, optimize edilmiş ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunan akıllı bir dijital çalışma ortamı oluşturuyor.

Mobile First Architecture’ı kullanan Aruba, Aruba Edge Teknoloji İş Ortağı Programı’nı, kurumsal mülk (CRE), bağlantılı mobilya ve yeni teknoloji şirketlerini de içeren yeni bir iş ortağı kategorisiyle genişletti. Aruba ile birlikte, bu yeni iş ortakları, son kullanıcı mobilitesi, güvenli bağlantı ve lokasyonun kurumsal IoT’nin algılama bağlamıyla benzersiz şekilde eşleşen işyerlerini yaratacaktır. Bu deneyimler, tek bir altyapı üzerinde, kişiselleştirilmiş işyeri ergonomileri ve aydınlatmadan, mobil tümleşik iletişim ve tam otomatik konferans odaları, önleyici ekipman bakımı ve otomatik enerji konservasyonuna kadar uzanır.

CBRE’de Global İşyeri Çözümleri Dijital ve Teknoloji Şefi olan Sandeep Davé “Tüketiciler yaptıkları her şeyde sorunsuz deneyimler beklemeye başladılar ve bu işyerlerini de içeriyor. Müşterilerimiz, en iyi ve en parlak elemanları çekmeye ve elde tutmaya çalıştıkça, gelişmiş bir işyeri deneyimi sunmayı da önemli buluyorlar. Öncü teknolojilerin sağladığı deneyim hizmetlerini sunan CBRE 360 aracılığıyla verdiğimiz deneysel hizmetler ve dijital bir işyerini sunmak için CBRE’ye dönüyorlar. CBRE’nin entegre emlak hizmetleri ve Aruba’nın akıllı dijital işyeri yönü ile yeni nesil işyeri ortamları oluşturma hedefi arasında güçlü bir uyum var. Bu, ekiplerimizin işbirliği yaptığı ve gelecekte daha fazla sinerji yaratması beklenen bir alandır” dedi.

Deloitte Consulting LLP, Pazarlama Direktörü ve ABD Lideri Francisco J. Acoba “Şirketler, daha iyi ayarlamak ve işin geleceğini sağlamak için iş stratejilerini yeniden değerlendiriyorlar. Akıllı dijital işyeri, işverenlerin günümüzde yetenekleri çekme, elde tutma ve artırma arayışları ile, kurumlar için önemli bir ayrışma noktasıdır. İşin geleceği, akıllı işyeri deneyimleriyle tanımlanacak ve BT şirketleriyle birlikte kurumsal mülk liderleri, mobilitenin ve kurumsal IoT’nin fiziksel ofisi nasıl dönüştüreceğini hesaba katmalılar” dedi.

Herman Miller’de İleri Seviyede İş Geliştirme Direktörü olan Jeff Gibson “Dijital ve veri katmanlarının eklenmesiyle büyük bir işyeri deneyimi oluşturan şey hızla gelişiyor. İnsanların çalışma etkinliklerini gerçekleştirmek için çeşitli ayarlara ihtiyaçları var ve sunduğumuz dijital katmanlar deneyimi en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor. Önce-mobil bir dijital deneyimi desteklemek için bulut bağlantılı mobilya ve cihazların kullanılabildiği bu vizyonu yaratmak için Aruba ile çalışıyoruz. Verilerin ve analizlerin kullanılması, kuruluşlar için alanın verimli kullanımını sağlamanın yanı sıra performans potansiyelini de en üst düzeye çıkarıyor” dedi.

Gelişmiş İşbirliği ve Kesintisiz İşyeri Verimliliği

Birçok dijital kurumda, sesli görüşme ve masaüstü paylaşımı için Skype for Business ve video toplantıları için Zoom gibi, iki veya daha fazla işbirliği uygulaması eş zamanlı olarak kullanılıyor ve bunlar mobil ve konferans odası cihazlarında çalışıyorlar. Zoom’un konferans salonları ve ekip alanlarındaki kesintisiz toplantılara odaklanması, Aruba’nın akıllı dijital işyeri girişimi ile son derece uyumlu.

Zoom CEO’su Eric Yuan “Çalışma yerleri, insanların, içeriklerin ve araçların sorunsuz bir şekilde etkileşime girmesi gereken deneyimlere dönüştü. Zoom’un mobil, masaüstü ve yazılım temelli konferans salonu sistemleri, çoğu uygun araçla birlikte çalışmaya izin vererek bu deneyimleri destekliyor. Bu açıklık, yıllardır ağlarını ve telekonferans sistemlerini tek bir satıcıdan satın almaktan başka seçenekleri olmayan müşteriler için yeni bir soluktur” dedi.

Çok çeşitli denenmiş dijital işyeri verimliliği ve kurumsal IoT çözümleri sunmak için Aruba, ayrıca ArubaEdge Teknoloji İş Ortağı Programı’na da sahip, böylece Envoy, Robin ve Teem‘in bulunduğu bir listeye akıllı dijital işyeri iş ortakları AccelTex, HPE Pointnext, Lunera, Patrocinium ve SpaceIQ‘i de ekliyor. Bu iş ortakları, güvenli kurumsal IoT yönetimi, işbirlikli fiziksel ortamlar ve kişiselleştirilmiş, otomatik dijital işyerleri için geçerli entegre çözümler sunuyorlar.

Fiyat ve Ürünün Hazır Olma Durumu

NetInsight, ağ cihazı (erişim noktası, denetleyici) başına $30’dan başlayan abonelik fiyatı ile hazır durumdadır. Fiyat, birkaç yıllık abonelik ile değişir.

Ek Müşteri ve Kanal İş Ortağı Yorumları

Zones, Inc.’in Kurumsal Alan Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Tony Balistrieri “Müşterilerimiz, mobilite ve IoT’deki genişlemenin desteklediği modern çalışma ortamları ile daha fazla ilgilenmeye başladılar. Bu yeni trendler, akıllı dijital işyerleri sunmak için birden fazla teknolojiyi bir araya getirirken, gerekli olan çözüm mimarisi için güvenilir bir ortağa sahip olmakla güveni de artırıyor” dedi.

Ohio State University (OSU) ABD’de en büyük üçüncü devlet üniversitesidir. Ağına günlük olarak bağlı ortalama 132.000 cihaz ve 66.000’in üzerinde öğrencisi ile birlikte, ağ performansının yönetilmesi karmaşık ve zaman alıcı olabilir ve bu da OSU’nun Aruba’nın NetInsight’ı kullanmasının en önemli nedenlerinden biridir. Ohio State University, Kıdemli Altyapı Direktörü Bob Corbin “NetInsight, kampüs kablosuz ağının mevcut ve tarihi performansını otomatik olarak değerlendirerek ekibimizdeki bir mühendislik boşluğunu dolduruyor, iyileştirmeler için önerilerde bulunuyor ve bu gelişmeleri kolayca sindirilebilir şekilde ölçüyor. Bazı açılardan, ekibimizin en yeni üyesi oldu” dedi.

http://www.arubanetworks.com

Etiketler: » » »
Share
1795 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+6 = ?