logo

Aston Martın DB11’e En İyi Seri Üretim Ödülü

mh_aston_martin_tasarim_odulu

Frankfurt am Main/Torino: İtalya Salone dell’ Auto Torino’da 15 Haziran 2016’da gerçekleştirilen prestijli Otomobil Tasarım Ödülleri’nde zafer Aston Martin’in oldu.

Yeni DB11 modeli, uluslararası On Otomotiv Dergisi’nden uzmanların oluşturduğu jüri tarafından yılın en iyi “Seri Üretim Otomobili” seçildi. “Tasarım ekibi, Aston Martin’in klasik tasarımına özgü çizgileri geliştirerek daha uzun motor kaputu, alüminyum tavan ve kuvvetli arka kanatlar ile daha iddialı bir yorum ortaya koyuyor. A sütunundan C sütununa sert bir kıvrımla uzanan yeni tavan, DB11’e yeni bir modern hava katıyor. Aston Martin, zarafet ve gücü aynı tasarımda bir araya getirebilme becerisini bir kez daha kanıtladı” diyerek değerlendirme yapan jüri, oyunu çoğunluk farkıyla Aston Martin DB11’den yana kullandı.

Aston Martin’in ‘İkinci Yüzyıl’ planı çerçevesinde piyasaya sürdüğü ilk ürünü olan, yepyeni, ayırt edici bir tasarım dili ve öncü aerodinamik yapısıyla dikkat çeken DB11, Aston Martin tarafından tasarlanan 5,2 litrelik ikiz turbolu V12 motorundan güç alıyor. Aston Martin için yeni bir tasarım çağının müjdecisi olan DB11; DB2/4, DB5 ve yakın geçmişte James Bond için özel olarak tasarlanan DB10 gibi diğer modellerinde de ön plana çıkan estetiğiyle marka için bir dönüm noktası niteliği taşıyor. DB11, yepyeni tasarım serisiyle şekil ve işlev arasındaki ilişkiye yeni bir boyut kazandırıyor.

Başkan Vekili ve Kreatif Direktör Marek Reichman “Yeni modelimiz DB11’in, lansmanından çok kısa bir süre sonra bu prestijli ödülü kazanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, Aston Martin’in öne çıkan marka değerlerinin ve tasarım felsefesinin bir göstergesi. DB11’nin her milimetresi yeni baştan yaratıldı. Her parçası, onu şu ana kadarki DB modellerinin içinde en iddialısı yapacak şekilde tasarlandı” dedi.

Torino’daki Parco Valentino’da gerçekleştirilen ödül töreninde Aston Martin Lagonda of Europe’un Bölge Direktörü Mark Kenworthy “Aston Martin DB11, Aston Martin’in geleneksel işçiliğini sergileyen otantik ve dinamik bir spor otomobil olarak, ünlü ‘DB’ ailesinin en göze çarpan üyesi. DB11’in Ekim ayında daha bayilere ulaşmadan önce böyle prestijli bir ödül kazanması, tasarım ve mühendislik ekibimizin üstün başarısının bir göstergesidir” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
6512 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?