logo

ASUS, 4K/UHD Monitörü PB279Q’yu Tanıttı

mh_asus_monitor

ASUS, 4K/UHD (ultra yüksek tanımlı) monitör PB279Q’yu tanıttı. Profesyonel kullanıcılar ve oyunseverler için tasarlanan 27 inç, 16:9 en boy oranına sahip ekran, ASUS’un 4K/UHD serisinin en yeni üyesi. PB279Q, 3840 x 2160 4K/UHD çözünürlüğe ve 163 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Cihaz, %100 sRGB geniş renk gamı ve 10 bit renk teknolojisi ile gerçekçi renkler sunarken, DisplayPort 1.2 ve Mini DisplayPort gibi zengin bağlantı seçenekleri ve 60Hz’e varan yenileme hızları ile 4K/UHD içerik desteği sağlıyor.

Ayrıntılı görseller ve canlı renkler

4K/UHD panel ile donatılan cihaz, Full HD standardından dört kat fazla piksel ile şaşırtıcı ölçüde ayrıntılı görüntüler sunuyor. Windows’ta çeşitli görevleri ekrana yaymak için %300 daha fazla çalışma alanı sunan cihaz, çoklu görev performansını da arttırıyor.

1,07 milyar renk görüntüleyebilen cihaz, 300cd/m² parlaklık ve 100.000.000:1 ASUS Akıllı Kontrast Oranı (ASCR) ile mükemmel renk üretimi ve doygunluğu sunuyor. IPS görüntüleme teknolojisi, 178 derecelik görüntüleme açısı ile ekranı renk bozulması olmadan neredeyse tüm açılardan izleyebilmenizi sağlıyor.

Cihaz, renk üretiminin istikrarlı olması için %100 sRGB renk gamı içerirken, 10 bit renk teknolojisi ise daha doğal görünen geçişler sağlamak için kusursuz renk tonları oluşturuyor. Hızlı aksiyon oyunlarında akıcı ve gerçekçi görseller sunmak için cihaz 5ms (GTG) tepki süresi ve 60Hz yenileme hızı sunuyor.

60Hz’te 4K/UHD desteği ile zengin bağlantı seçenekleri

Cihaz, DisplayPort 1.2 ve Mini DisplayPort ile geniş bağlantı seçeneklerinin yanı sıra, 60Hz’e varan yenileme hızı ile 4K/UHD içerik desteği sunuyor. Ek olarak, mobil cihazınızda bulunan içerikleri cihazda izleyebilmenizi sağlayan HDMI 1.4/MHL portu ile mobil cihazınızı şarj da edebilirsiniz.

Cihaz aynı anda birden fazla 4K/UHD video girişini de görüntüleyebiliyor. Resim içinde Resim (PiP) modu ikinci görüntü kaynağını ekranın dört köşesinden birinde görüntüleyebilir. Yan Yana Resim (PbP) modu ise ayrı video girişleri için ekranı dörde bölerek ses de dahil olmak üzere ana ekran ile PbP görüntü kaynakları arasında kolaylıkla geçiş yapabilmenizi sağlar. PbP modu ile giriş kaynaklarını dört farklı şekilde görüntüleyebilir ve aynı anda dört adet 4K/UHD penceresini izleyebilirsiniz.

Keskin görüntüler

Cihaz, renk parlaklığını, kontrastı ve keskinliği arttırarak videoları ve resimleri optimize eden ASUS SplendidPlus Akıllı Video Teknolojisi ile donatıldı. Eski sürümlerde bulunan Manzara, Standart, Sinema, sRGB, Oyun ve Gece Görüşü modlarının yanı sıra Okuma ve Karanlık Oda olmak üzere iki yeni mod daha içeriyor.

Cihaz ayrıca daha konforlu bir seyir deneyimi sunmak için DC düzeyini ayarlayarak ekrandaki titreşimleri azaltan ASUS EyeCare teknolojisine de sahip. SplendidPlus’taki Okuma ve Karanlık Oda modlarının da temelini oluşturan ASUS EyeCare teknolojisi, mavi ışık düzeyini düşürerek gözlerinizin daha az yorulmalarını ve daha sağlıklı olmalarını sağlıyor.

Ek olarak, ASUS VividPixel teknolojisi, görüntülerin dış hatlarını iyileştirip gürültü bariyerlerini azaltarak monitörün kristal berraklığında ayrıntılı görseller sunmasına yardımcı oluyor. ASUS QuickFit Virtual Scale ise baskı öncesinde fotoğrafları ve belgeleri ekranda gerçek boyutlarıyla önizlemenizi sağlıyor. Ekrandaki kare ızgara katmanı hizalama yapmanıza yardımcı olarak cihaz ekranın esneklik ve üretkenlik özelliklerine katkıda bulunuyor.

Ergonomik tasarım, ultra ince profil

Cihaz, 9mm ile süper ince bir çerçeveye ve ideal görüntüleme açısını sağlamak için eğme, öne arkaya yatırma, kendi ekseni etrafında dönme ve boy ayarlarını içeren ince ve ergonomik bir tasarıma sahip. VESA montajına uyumlu olan monitörü duvara veya standa sabitlemek mümkün.

Etiketler: » »
Share
2358 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?