logo

ASUS, E900 G4 İş İstasyonunu Tanıttı

ASUS mimarlık, mühendislik ve inşaat (AEC), bilimsel araştırma ve tasarım gibi birçok farklı alanda yüksek performans için geliştirilen E900 G4 iş istasyonunu duyurdu. İki adede kadar Intel Xeon Scalabe işlemci (2P) ile 56 çekirdeğe sahip olan model, dört adede kadar NVIDIA veya AMD GPU’ya yer verebiliyor. 1536 GB’a kadar ECC bellek de barındırabilen cihaz, yapay zeka ve makine öğreniminden gerçek zamanlı görüntü işleme, simülasyon ve görselleştirmeye kadar her tür zorlu uygulama için geliştirildi. Dayanıklı bir yapıya sahip olan ürün, kullanıcı ihtiyaçlarına göre kolayca genişletilip daraltılabilecek bir tasarıma sahip olmasıyla göze çarpıyor. Birçok bağımsız yazılım markasının (ISV) sertifikasını alan modeli gönül rahatlığıyla kullanmak mümkün.

Zorlu işler için üstün güç ve güvenilirlik

İki adede kadar Intel Xeon işlemcilerle 56 çekirdek sunabilen cihaz, kritik profesyonel iş akışları için güvenilir ve yüksek bilgi işlem performansı sağlıyor. 1536 GB’a kadar hata düzeltme kodlu (ECC) bellek ise performansı daha da artırmanın yanı sıra veri bütünlüğünü ve sistem kararlılığını koruyor.

Dört adede kadar NVIDIA Quadro RTX veya AMD GPU ile donatılmış ilk ASUS iş istasyonu olan cihaz, mimarlık, mühendislik ve inşaat (AEC) iş akışlarını hızlandıracak gücü sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar BIM ve CAD projelerini rekor sürede tamamlayabiliyor. Devrim niteliğindeki NVIDIA Turing mimarisinden yararlanan NVIDIA Quadro RTX platformu sayesinde yaratıcı profesyoneller, film kalitesinde gerçek zamanlı görüntü işlemeden karmaşık nesne ve ortamların gerçekçi modellemelerine kadar her tür yaratıcı projeyi gölge, yansıma ve kırılmaları anında hesaplayarak çok daha hızlı halledebiliyor.

Makine öğrenimi ve analitik için mükemmel

Cihaz, yapay zeka çalışmaları için iyi bir çözüm. CPU üzerindeki yükü hafifletmek için dört adet NVIDIA Tesla ekran kartına destek veren ürün, geniş ölçekli paralel matematik işlemlerini daha verimli bir şekilde yapabiliyor ve böylece nöral ağların eğitimini hızlandırıyor. Cihazda ayrıca alet gerektirmeyen sekiz adet sürücü yuvası bulunuyor. Bu sayede, makine öğrenimi ile elde edilen yüksek miktarda veri için yeterli depolama alanı elde edilebiliyor.

Çift Intel Xeon işlemciyle 56 adet çekirdeğe ulaşabilen cihaz, veri analitiği için olağanüstü işlem gücü sağlayabiliyor. Yoğun hız aşırtma için özel olarak ayarlanan BIOS, veri bilimcilere performans sınırlarını aşma olanağı tanıyor, 3D konum modelleri ve özellik geliştirme analizlerini hızlandırarak yeni bilgiler elde edilmesini sağlıyor. Sıkı testlerden geçen cihaz, 7/24 kesintisiz çalışmaya hazır hale getirildi.

Bağımsız yazılım markası sertifikaları

ASUS aralarında Adobe, Autodesk ve VRAY gibi sektör liderlerinin de bulunduğu birçok bağımsız yazılım markasıyla (ISV) yakın çalışarak, yazılımların ASUS donanımlarıyla uyumlu çalıştığını test edip onaylatıyor. Alınan ISV sertifikaları, cihaz platformunun kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde verimli ve güvenilir olduğunu gösteriyor.

Kolay ölçeklendirme ve genişletme

Cihaz, işlem gücü ihtiyacı sürekli artan kullanıcılara yardımcı olmak için kolaylıka ölçeklendirilebilecek ve genişletilebilecek şekilde tasarlandı. Cihaza ikinci bir Intel Xeon işlemci, 1536 GB’a kadar ekstra RAM veya alet gerektirmeyen sekiz adet 3,5 inç/2,5 inç sürücü yuvasıyla depolama cihazı eklemek mümkün. Kullanıcılar ayrıca ek işlem gücü için cihaz iş istasyonlarını projelerine sorunsuz bir şekilde ekleyebiliyor. .

Teknik Özellikler

İşlemci

Intel Xeon Scalable işlemci ailesi (205 W’a kadar)

Yonga Seti

Intel PCH C621

Bellek

12 (Her CPU için 6 kanal, 6 DIMM)

Bellek Türü: DDR4 2666/2400/2133 RDIMM/LR-DIMM/LR-DIMM 3DS

Genişleme Yuvaları

2 x PCIe 3.0 x16 slotu (Gen3 x16 bağlantı), FH, FL

2 x PCIe 3.0 x16 slotu (tek Gen3 x16 bağlantı, çift Gen3 x8/x8 bağlantı), FH, FL

2 x PCIe 3.0 x16 slotu (Gen3 x8 bağlantı), FH, FL

1 x PCIe 3.0 x16 slotu (Gen3 x16 bağlantı), FH, FL

Sabit Disk Yuvaları

8 x 3,5″/2,5″ HDD Depolama Yuvaları (4* 3,5 SATA HDD+4* 2,5 SAS HDD, PIKE kartı ile)

M.2 Sürücü Desteği

1 x M.2 Socket 3, desteklenen türler: 22110/2280/2260/2242 (PCIe Gen3 x4 ve SATA modu)

Ağ özellikleri

2 x Intel i210-AT Gigabit LAN Kontrolcü

Grafik

Aspeed AST2500 64MB (tercihe bağlı)

Boyutlar

532 mm x 243 mm x 582 mm

Güç Kaynağı

Çift 2000W Titanium, CRPS (1+1 Yedekli)

Ağırlık

23,15 KG

Etiketler: »
Share
1830 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+3 = ?