logo

ASUS, ExpertCenter PN42’yi Tanıttı

ASUS, Intel N100 veya N200 işlemcilerle donatılan ExpertCenter PN42 mini PC modelini duyurdu. Bu mini PC, fansız tasarımı sayesinde gürültüyü azaltıyor ve tozun kasa içinde birikmesini önlüyor. Küçük ve orta boy işletmeler için tasarlanan bu modelde yedi adede kadar USB bağlantı noktası ve ek bir 2,5 Gbps LAN bağlantı noktası yer alabiliyor. Ayrıca DisplayPort 1.4, VGA, COM, HDMI veya DisplayPort 1.2 özellikli USB-C ile yapılandırılabilir bir giriş de sunuluyor. ExpertCenter PN42’nin entegre grafik işlemcisi aynı anda üç adet monitöre veya iki adet 4K ekrana destek verebiliyor. Sürdürülebilir üretim teknikleriyle üretilen ürünün kasası geri dönüştürülmüş plastikten yapılıyor.

Fansız tasarım

Cihaz, dayanıklılık ve güvenilirlik sunan sağlam bir yapıya sahip. Fansız tasarım sayesinde neredeyse tamamen sessiz çalışan ürün, kasanın içinde toz birikmesini de önlüyor. Böylece sessiz ortamlarda veya endüstriyel alanlarda kullanıma ideal hale geliyor. Fitilli kasa tasarımı soğutma performansını artırırken, özel bir soğutma bloğu da SSD ve WiFi modüllerini serin tutuyor.

Çok sayıda ekrana destek

Entegre Intel UHD Graphics grafik işlemcisine sahip olan cihaz, iki adet 4K ekranla kaliteli görüntüler verebiliyor. DisplayPort ve HDMI bağlantı noktalarının yanı sıra yapılandırılabilir girişle sunulan görüntü seçenekleriyle birlikte bu mini PC üç adede kadar standart monitöre destek verebiliyor. Bu özellik, ürünü perakende, kurumsal, sağlık ve eğitim uygulamaları için ideal hale getiriyor.

Ultra hızlı WiFi 6 ve 2,5 GbE

WiFi 6 modülü yüksek çözünürlüklü videoların kesintisiz aktarımını sağlıyor ve bağlantının kopma ihtimalini büyük oranda azaltıyor. Cihazda ayrıca 6 GHz bandına destek veren WiFi 6E bulunuyor. Bu standart ağ performansını ve güvenilirliğini etkilemeden daha fazla cihazın bağlanmasını sağlıyor. WiFi 6E izinsiz erişime ve saldırılara karşı daha yüksek güvenlik de sunuyor.

Yeni nesil 2.5 GBASE-T ağ teknolojisi 2,5 Gbps hıza ulaşabiliyor. Bu da cihaz kullanıcılarına evde veya ofiste son derece hızlı bir internet performansı sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca ekstra bir 2,5 Gbps Ethernet bağlantı noktası ekleme seçeneğine de sahip.

Alet gerektirmeyen rahat erişim

Cihazın kasasının içine alet kullanmadan erişmek mümkün. Kullanıcılar bu sayede M.2 SSD’leri kolayca değiştirebiliyor.

Kristal netliğinde iletişim

İki Yönlü Yapay Zeka Destekli Gürültü Engelleme özelliği arka plan gürültüsünü engelleyerek kristal netliğinde iletişim kurma imkanı veriyor. Cihaz; Microsoft Teams, Skype, Slack ve Zoom gibi popüler iletişim platformlarını destekliyor. Bu uygulamalarda hem girişte hem de çıkışta gürültü engelleme teknolojisi kullanılarak çevrim içi toplantılar ve görüşmeler son derece net hale getiriliyor.

Açılış göstergeli RGB güç düğmesi

RGB güç düğmesi farklı renklerde yanarak sistem durumunu gösteriyor ve hata gidermeyi kolaylaştırıyor. Sistem başarıyla açıldığında düğme beyaz ışıkla yanıyor. Mavi ışık, açılış sırasında bir sistem hatası yaşandığını gösteriyor. Camgöbeği ışık işlemcide hata yaşandığını anlatıyor. Yeşil ışık bellek hatasını, sarı ışık ekran hatasını gösteriyor. Kırmızı ışık ise ön yükleme cihazında bir sorun olduğunu belirtiyor.

Doğayla dost tasarım

ASUS ürünleri ve hizmetleriyle çevreye olumlu etki etmeye çalışıyor. ENERGY STAR sertifikalı cihazın kasası tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor.

ASUS Control Center

ASUS Control Center, ASUS’un kurumsal ürünleri için birinci sınıf IT yönetimi ve kontrol imkanı sunan yeni bir merkezi IT yönetim yazılımı. Bu yazılım sunucuları, iş istasyonlarını, dizüstü bilgisayarları, all-in-one bilgisayarları, ince istemcileri ve dijital tabelaları verimli ve etkili bir şekilde izleyip yönetmek için tasarlandı.

ASUS farklı sektörlerdeki KOBİ’lere, kurumsal şirketlere ve veri merkezlerine güvenli, uygun maliyetli ve kullanışlı çözümler sunuyor. ASUS Control Center yardımıyla kurumlar günümüzün modern IT ortamlarının en zorlu taleplerini rahatça karşılamaya hazır hale geliyor. ASUS Corporate Stable Model (CSM) ürünlerinden satın alan müşteriler ASUS Control Center yazılımının 60 ABD doları değerindeki CSM sürümünü ücretsiz alabiliyor. ASUS CSM ürünlerinde ayrıca, müşterilerin malzeme tedarik açıklarından veya süresi uzatılmış tedarikten etkilenmemesini sağlayan bir yol haritası ve 36 aylık tedarik garantisi bulunuyor.

Teknik Özellikler

ASUS ExpertCenter PN42

İşletim Sistemi Windows 11 Pro 64 bit, Windows 11 64 bit veya işletim sistemsiz
CPU Intel N100 veya N200 işlemci (TDP: 6 W)
Intel Celeron N4500 işlemci (TDP: 6 W)
Yonga seti Entegre
Grafik işlemci Entegre Intel UHD Graphics
Bellek 1 x SO-DIMM, DDR4-3200 MHz bellek, 16 GB’a kadar – N100/N200
2 x SO-DIMM, DDR4-2933 MHz bellek, 16 GB x 2’ye kadar – N4500
Depolama 1 x M.2 2280 PCIe Gen3x4, 128 GB–2TB NVMe® SSD desteği
Kablosuz Ağ Intel WiFi 6E, Bluetooth 5 (N100/ N200 sadece)
Intel WiFi 6, Bluetooth 5
LAN 2,5 Gbps LAN, 10/100/1000/2500 Mbps
Arayüz Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 3.2 Gen 2
1 x mikrofon
1 x Ses jakı (Hat girişi/ Mikrofon girişi/ Kulaklık çıkışı)
1 x IR
Arka giriş çıkışlar 2 x USB 3.2 Gen1 Type-A
3 x USB 2.0
1 x DisplayPort 1.4
1 x HDMI (4K @ 60 Hz’e kadar)
1 x 2.5 Gbps RJ45 LAN
1 x 2.5 Gbps RJ45 LAN (isteğe bağlı)
1 x Yapılandırılabilir giriş
(seçenekler: COM, VGA, DisplayPort 1.4, HDMI, USB Type-C DP 1.2 özellikli)
1 x DC-in
1 x Kensington kilit yuvası
1 x kilit halkası
*Yapılandırılabilir giriş DP özellikli Type-C sadece N100/ N200 modellerinde
TPM fTPM 2.0 veya yerleşik TPM 2.0 modülü (tercihe bağlı)
Güç 19 Vdc, 3,42 A veya 19,5 Vdc, 3,33 A 65,0 W Güç Adaptörü
Fiziksel Boyutlar 127,5 x 132 x 57,6 mm (0,97 litre kasa)
Ağırlık 0,82 kg (temel model)
Aksesuarlar AC adaptör ve güç kablosu

Garanti kartı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

ESA montaj parçası (tercihe bağlı)

Klavye ve fare (tercihe bağlı)

Vida paketi (Temel modeller için)

SDVD (İşletim sistemi olmayan modeller için)

rog.asus.com

Etiketler: »
Share
212 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?