logo

ASUS, Mini PC PN50’yi Tanıttı

ASUS, çok çeşitli ev ve iş uygulamaları için güçlü performans sunan kompakt bir bilgisayar olan Mini PC PN50’yi duyurdu. Radeon Vega 7 grafikli en yeni AMD Ryzen 4000 mobil işlemcilere ve yüksek hızlı 3200 MHz DDR4 bellek desteğine sahip cihaz, zorlu iş yüklerini üstlenmeye hazır bir şekilde küçük boyutuyla minimum yer kaplıyor ve dijital tabeladan ev sineması kurulumlarına kadar geleneksel PC’lerin sığmayacağı kullanım senaryoları için iyi bir çözüm sunuyor.

8K 60 Hz çözünürlük desteğine sahip cihaz, aynı anda dört ekranda 4K 60 Hz çözünürlükte görüntü verebiliyor. Konfigüre edilebilir port seçenekleriyle esnek iş senaryoları için de uygun olan cihaz, WiFi 6 (802.11ax) desteği sayesinde, kalabalık ağ ortamlarında bile kararlı ve yüksek hızlı veri aktarımı sağlıyor. Çift USB-C bağlantı noktası, tek bir kablo üzerinden veri aktarımını ve DisplayPort işlevselliğini destekliyor. Cihaz, rahat ses kontrolü için entegre çift dizili ön mikrofonlara sahip Microsoft Cortana için de hazır olması ve kullanıcıların uygulamaları uzaktan kumanda ile kontrol etmelerini sağlayan bir kızılötesi (IR) sensöre sahip olmasıyla dikkat çekiyor. HDMI CEC, ekranı bekleme modundan çıkarmak veya cihazı açmak için de etkinleştirilebiliyor.

Sorunsuz iş akışı ve çoklu görev için güçlü CPU ve bellek

Cihaza AMD’nin en yeni Ryzen 4000 serisi mobil işlemcileri güç veriyor. Ryzen 4000 serisi, aynı segmentteki mini PC işlemcilerle karşılaştırıldığında, %14’e varan genel performans artışı sağlıyor. Çoklu çekirdek gereksinimi olan uygulamalar söz konusu olduğunda, PN50’nin işlemcisi gerçek bir güç merkezi olduğunu kanıtlayarak %35’e varan performans artışı sağlıyor. Popüler ASUS Mini PC serisine eklenen DDR4 3200 MHz bellekler ise, DDR4 2400 MHz belleklerden 1,3 kata kadar daha hızlı yapısıyla günlük iş akışları için mükemmel performans sunuyor.

60Hz hızında 8K UHD ya da 4K dörtlü ekran desteği

Entegre AMD Radeon Vega 7 grafik kartıyla güçlendirilen cihaz, geleneksel mini PC grafiklerine kıyasla %150’nin üzerinde performans artışı sağlayarak kullanıcılara yüksek çözünürlüklü ve ultra gerçekçi görsel içerikler sunuyor. Tek ekranda 8K çözünürlükte 60Hz görüntü sağlayabilen cihaz, HDMI, çift USB-C üzerinden DisplayPort ve diğer yapılandırılabilir portlar üzerinden dört ayrı ekranda herhangi bir kısıtlama olmaksızın 4K 60Hz görüntü çıkışı verebiliyor.

Cihaz, DisplayPort 1.4 veya Type-C DisplayPort aracılığıyla çarpıcı 8K UHD çözünürlüğü destekliyor. PN50, 8K görselleri ekrana tek bir DisplayPort aracılığıyla 30Hz, DP++ arabirimi üzerinden ise 60Hz hızında aktarabiliyor.

Yüksek hızlı bağlantı

Cihaz, ön tarafta konumlanan Battery Charging 1.2 ve DisplayPort 1.4 destekli USB 3.2 Gen 2 Type-C ve DisplayPort 1.4 destekli bir arka USB 3.2 Gen 2 Type-C arabirimin sahip olmasıyla (İngiltere’de DisplayPort 1.4 ile standart olarak sunulur, diğer seçenekler istek üzerine sağlanır) göze çarpıyor. Ek ekranlar, çoklu ağ bağlantıları ve eski cihazları desteklemek için yapılandırılabilir arabirime sahip PN50, yüksek hızlı kablosuz bağlantılar için WiFi 6 (802.11ax) özelliğine de sahip.

Cihazın COM, VGA, LAN ve DisplayPort 1.4 yapılandırılabilir bağlantı noktası seçenekleri, kullanıcılara kendi bağlantı kombinasyonlarını seçme özgürlüğü sağlayarak cihazı neredeyse tüm olası ekran senaryoları için uygun hale getiriyor.

Modern, geliştirilebilen ve yerden tasarruf sağlayan tasarım

Şık çizgiler ve şık, fırçalanmış bir yüzeye sahip modern bir tasarıma sahip olan cihaz, ev, ofis ve perakende kullanım senaryolarına kolayca uyum sağlıyor. 115 mm x 115 mm x 49 mm boyutlarında ve 0,62 litre hacimli hafif ve kompakt dizayn, yer tasarrufu gerektiren tüm alanlara koalyca yerleştirilebiliyor. PN50, daha düzenli kullanım senaryoları için VESA montaj aparatıyla birlikte ekranın arkasına da takılabiliyor.

Kullanışlı kasa tasarımı, sadece bir tornavida kullanarak M.2 SSD, 2,5 inç HDD, SSD veya bellekleri birkaç adımda kolayca eklemeye ve yükseltmeye imkân tanıyor. Aksesuarsız seçenek ise kurulumlarını özelleştirmek isteyenler için maksimum esneklik sağlıyor.

Yüksek enerji verimliliği

Cihaz, iş veya evdeki işletim maliyetlerini düşürürken, çevresel etkiyi azaltan enerji tasarruflu bir tasarıma sahip. Çevre dostu ASUS Mini PC serisi, Energy Star gibi endüstrinin en yüksek çevre sertifikalarına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Yük altında değilken 10 W enerji tüketen ve 21,9 dBA ses üreten PN50, tam yükte ise yalnızca 34,7 dBA ses değeri ile sessiz bir kullanım vaat ediyor.

www.asus.com

Etiketler: »
Share
3326 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?