logo

ASUS Republic Of Gamers (ROG) 10. Yılını Kutladı

ASUS, oyuncular için tasarladığı Republic Of Gamers serisinin 10. Yılı için sevilen e-sports takımları ve oyunseverlerin katıldığı bir kutlama gerçekleştirdi. 14 Aralık’ta Dorock XL Kadıköy’de gerçekleşen gecede Kaan Kural ve Pascal Nouma sahnede kozlarını paylaşarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Dark Passage, Super Massive, Space Soldiers, Crew gibi sevilen e-Sports takımlarının da katıldığı gece, Pascal Nouma’nın DJ performansıyla devam etti.

ASUS Sistem İş Birimi Türkiye, Afrika ve İsrail Bölge Direktörü Bora Aras’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Asus Open Platform İş Geliştirme Müdürü İlker Bacaksız ROG serisi ürünleri tanıttı. ASUS’un Ar-Ge ve teknolojik yenilik odaklı anlayışından, üstün tasarım ve mühendisliğe olan bağlılıklarından söz eden Bora Aras, dünya çapında oyun toplulukları tarafından takdir edilmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Aras ayrıca:

“ASUS’u dünyada bir numaralı oyun markası yaptığınız için teşekkür ederiz! Sizlere minnettarız ancak biliyoruz ki daha yapacak çok işimiz var. Günün sonunda bizi buraya getirenler heyecanla bizi takip eden kullanıcılarımız ve biz de onlar için çalışıyoruz. Bir sonraki on yılda ve daha ileride ROG’u daha da geliştirmeye ve oyunculara çok daha efsanevi yenilikler sunmaya devam edeceğiz!”dedi.

Katılımcılar Farklı Bir ROG Deneyimi Yaşadı

Etkinlikte sergilenen ROG serisinin dizüstü ve masaüstü oyun bilgisayarları da katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Republic of Gamers’ın 10. yaşı için düzenlenen gecede katılımcılar, halihazırda satışta olan ROG dizüstü oyun bilgisayarları G752/GL502’nin yanı sıra, 2017’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak G11 ve GT51 masaüstü oyun bilgisayarlarını da yakından inceleme şansını yakaladı.

Ayrıca ASUS’un partnerleri tarafından ROG’un 10. yıldönümü için hazırlanan oyun bilgisayarları da sergilendi. Çeşitli oyuncu ihtiyaçlarına özel ana kart ve grafik kartları, profesyonel oyuncular için özel tasarımları ve parlak renkleriyle ROG oyuncu ana kart serisi ürünleri, Pro Gaming serisi ana kartlar ve en güncel Nvidia GeForce GTX 10 serisi Strix grafik kartlarından oluşan sistemler oyunseverlerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikte sergilenen pek çok ürün üstün teknolojisi ve tasarımıyla büyük ilgi gördü. İlk gerçek 7.1 surround ses düzeni sağlayan oyuncu kulaklığı ROG Centurion ve Hi-Fi sınıfı kulaklık amfisi, dijital mikrofon ve en üstün ses, iletişim ve ses kontrolü sunan Sonic Studio da beğeni topladı. MMO (devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun) oyunları için tasarlanan 8200DPI lazer oyuncu faresi ROG Spatha, magnezyum alaşımlı gövdesi, 6 ergonomik başparmak tuşu dahil 12 adet programlanabilir düğmeye sahip olmasıyla öne çıktı. Cherry MX RGB mekanik düğmelere ve makro fonksiyonlarına sahip ayrılabilir nümerik tuş takımına sahip ROG Claymore oyuncu klavyesi ise kullanıcılara esnek yerleştirme seçenek özelliklerini sergiledi. Aynı gecede sergilenen dünyanın ilk oyun hızlandırıcı içeren modemi RT-AC5300 ve en güncel Intel CPU ve NVidia GeForce GTX 1060 içeren dünyanın en küçük VR oyun sistemi GR8 II de en beğenilen ürünler arasındaydı.

Gecede kurulan VR (sanal gerçeklik) demo alanında ‘ROG VR Ready’ ile katılımcılar farklı bir oyun deneyimi yaşadı. Ayrıca ASUS ROG oyun ekipmanları temel alınarak tasarlanan ‘Kendin Yap(DIY)’ sistemleri ile desteklenen Oculus Rift ve HTC Vive demolarıyla katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Aura RGB aydınlatma ile donatılan ROG ürünleri gelecek ay itibariyle günden güne büyüyen platform Aura Sync özellikleriyle pazara sunulacak. Etkinlikte de sergilenen G-Sync ve Free-Sync destekli, 144Hz PG, MG ve VG serisi monitörleri ile Türkiye’nin en çok oyuncu monitörü satan ASUS, dünya genelinde %35 pazar payı ile 2016 yılının en büyük monitör satıcısı oldu.

Heyecanlı oyun deneyimi için: ROG G752/GL502

ROG Strix GL502, yüksek performansa ve nefes kesen görsellere sahip, zarif bir dizüstü oyun bilgisayarı olarak öne çıkıyor. 15.6 inç yansıma önleyici FHD ekranı olan GL502, 8GB GDDR5 VRAM’e sahip NVIDIA GeForce GTX1070 8GB ekran kartı ve NVIDIA G-SYNC görüntüleme teknolojisiyle destekleniyor. GL502, 1TB 7200RPM + 256GB SSD depolama özelliğine sahip. Yeni nesil Intel Core i7-6700HQ işlemciye sahip GL502, 2133 MHz 16 GB DDR4 RAM’i ile de hafif tasarımına rağmen yeni nesil oyunlarda son derece yüksek bir performans sağlıyor.

ROG G752 ise Oculus Rift sistem gereksinimlerini karşılayan ilk dizüstü oyun bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. NVIDIA GeForce GTX 10 serisi ekran kartı olan G752, yeni nesil Intel Core i7-6820HK işlemcinin yanı sıra 32GB DDR4 RAM’e sahip. G752 1TB 7200RPM + 256GB*2 SSD depolama özelliğine sahip. VR kullanımına hazır GTX 1070 8GB ekran kartı, benzersiz bir sanal gerçeklik deneyimi için sıra dışı performans ve enerji verimliliği sunuyor.

Oyun deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyan ROG G11 ve GT51

2017’nin ilk çeyreğinde oyun severlerin beğenisine sunulacak olan ROG G11, NVIDIA’nın 8GB GTX 1070; masaüstü oyun bilgisayarları GT51 ise, 8GB GTX 1080 ekran kartı özelliklerine sahip. G11, 16GB DDR4 RAM ve 1TB depolama özelliğiyle desteklenirken, GT51 16*4 GB DDR4 RAM ve 2 TB SATA3 + M.2 SSD 256G SATA depolama kapasitesine sahip. Her iki ürün de i7 7700 işlemciyle çalışıyor. NVIDIA Pascal mimarisiyle tasarlanan GTX 1080, şimdiye kadar üretilmiş en ileri teknoloji ekran kartı olarak öne çıkıyor. Oyunlarda görsel deneyimi bambaşka bir boyuta taşıyan ROG G11 ve GT51, 3 ekrana kadar desteklemesinin yanı sıra, yeni nesil oyunların ‘Ultra’ ayarlarda 4K UHD oynanmasına da imkan sağlıyor. Ayrıca G11 ve GT51, NVIDIA VRWorks teknolojisiyle desteklenen tak-çalıştır sanal gerçeklik gözlükleriyle de uyumlu.

 

 

Etiketler: » » »
Share
2637 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?