logo

ASUS ROG Serisi Yeni Ürünler Tanıtıldı

ASUS, 17 Ocak 2019 tarihinde The Game’de düzenlediği ROG Merhaba 2019 etkinliğinde Türkiye’de satışa çıkacak ROG serisi yeni ürünler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Etkinlikte yeni ürünlerle ilgili bir sunum yapan ASUS Türkiye OPBG Ülke Müdürü Erkan Genç şunları söyledi: “CES 2019’da tanıtılan ürünleri dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ROG serisi dünyanın en iyi oyun donanım ve yazılımını yaratmak için oluşturuldu ve bu doğrultuda emin adımlarla ilerliyor. Yeni ürünler de bunun göstergesi. Oyunculara ürettiği özel ürünleriyle birçok ilki gerçekleştiren ASUS ROG, burada duyurduğumuz ürünlerle bir başka dönüm noktasına imza atıyor.”

ROG Strix GeForce RTX 2060 ekran kartı

Teknoloji harikası sistemler için tasarlanan ve etkinlikte ilk defa Türkiye’deki meraklılarıyla buluşan ROG Strix GeForce RTX 2060, barındırdığı hız aşırtma (overclock) potansiyelini açığa çıkaran birçok özellikle donatıldı. Aura Sync RGB hem aydınlatma sunuyor hem de neredeyse sınırsız renk seçeneğiyle hem ön kapağa hem de arka plakaya hoş bir görünüm katıyor. Patentli üç Wing-blade fan ise bu orta seviyeli Turing™ ekran kartının performansını üst seviyelere taşıyor. Auto-Extreme teknolojisi adı verilen özel otomatik üretim süreciyle üretilen grafik kartının ısınmasını engelleyen çözümlere ek olarak, devre kartı üzerindeki baskıyı azaltan metal destek ve hem GPU hem de CPU sıcakları için hibrit fan kontrolü sunan FanConnect II başlıkları gibi üst seviye özellikler de mevcut. Performansı ve şık görünümü bir araya getirmek isteyenler, ROG Strix GeForce® RTX 2060 ile aradıklarını fazlasıyla elde edecek.

TUF Gaming GT501 bilgisayar kasası

Türkiye’de görücüye çıkan bir diğer ürün ise TUF Gaming GT501 bilgisayar kasası. TUF Oyuncu Aksesuarları serisinin bir parçası olan kasanın tasarımında askeri motifler kullanıldı. GT501, bilgisayarın bileşenlerine benzersiz bir koruma sağlıyor. Çelik parçaların ağırlıklı olarak kullanıldığı kasanın yalnızca ön yüzünde ve oradaki bağlantı noktalarında plastik bulunuyor. Dumanlı bir görünüme sahip dayanıklı cam, bilgisayarın bileşenlerine gizemli bir görünüm katarken, kasanın üst kısmında yer alan iki pamuk dokumalı tutacak da kasanın LAN partilerine taşınmasını kolaylaştırıyor. Ek olarak, 2 adet dikey PCI-E slot ekran kartı taşıma desteği de bulunmakta. Ayrıca GT501’de en yüksek oyun performansı için olmazsa olmaz olan fan ve radyatörler için birçok alan bulunuyor.

ROG Zenith Extreme Alpha ve ROG Rampage VI Extreme Omega anakartlar

ROG serisi yeni anakartlar ROG Zenith Extreme Alpha ve ROG Rampage VI Extreme Omega’da yer alan AMD X399 and Intel X299 çip setleri, üstün performans sunan çekirdekleri ve en gelişmiş işlemcilerde bulunan bant genişliğini bir araya getiriyor. Böylece performans meraklılarına, içerik üreticilerine aradıkları performansı ulaştırıyor. Threadripper ve Core X serisi işlemcileri barındıracak şekilde yenilenen ROG anakartlar eski versiyonlarına kıyasla sundukları performansı en üst seviyeye çıkarıyor ve yeni işlemcilerle yarışabilecek güce sahip oluyor.

ROG Matrix GeForce RTX 2080 Ti ekran kartı

İnovasyon ve performans beklentilerini aşan ürünler için kullanılan ‘Matrix’ kelimesini taşıyan ekran kartı, ilk defa bu kartta kullanılan Infinity Loop özelliği ile birlikte geliyor.
ROG Matrix GeForce
RTX 2080 Ti ekran kartında kapalı şekilde bulunan su soğutma sisteminin yanında 3 fanlı hava soğutma sistemi de yer alıyor. Benzersiz bir Hybrid kapalı döngü soğutma sistemi olan Infinity Loop, kartın içinde 3 girişlik (slot) bir alan kaplıyor. Matrix ismini taşıyan ürünlerde kullanılması için üretilen ROG Strix kartlarındaki özel devre kartı da işlemci çekirdeğini 1815MHz’e, hafızayı da GDDR6-14800MHz seviyesine çıkararak kullanıcılarına yüksek performans sunuyor. Bu rakamlara hız aşırtma yapan kartların yalnızca yüzde 5’i erişebiliyor.

ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Call of Duty: Black Ops 4 Edition ekran kartı

Özel üretim olan Black Ops 4 sürüm ekran kartından yalnızca belirli bölgelerde 500 adet bulunuyor. Call of Duty: Black Ops 4 Edition sembolünü taşıyan bu özel ekran kartı, NVIDIA’nın A serisi ekran kartlarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor ve büyük bir performans ve soğutma sunuyor. Böylece oyunların aksiyon dolu anlarında bile performansın hiçbir kayıp yaşamadan, akıcı bir şekilde devam etmesini sağlıyor.

ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Call of Duty: Black Ops 4 Edition, Turing’i 2.7 girişlik tasarımıyla soğutan aksiyel teknoloji, kapladığı alanın çoğunluğunu ısı yutucuya ayırarak bir önceki nesil kartlara göre yüzde 20 daha büyük bir yüzey alanı sunuyor. Büyük kanatları sayesinde yüksek performans gerektirmeyen oyunlarda pasif bir şekilde çalışırken, aktif soğutma gerektiren durumlarda tam da bu iş için üretilmiş olan 3 tane IP5X sertifikalı aksiyel fanı kullanıyor. Özel tasarımı sayesinde fanlar çok daha fazla havayı çok daha az sesle dışarı çıkarıyor.

Kartın normal çalışma değerleri oyunların en yüksek çözünürlükte oynanabileceği bir kadraj oranı sunuyor. Bu özellikler, mücadeleyi en son seviyeye taşımak isteyen oyuncuların Turing mimarisinin sahip olduğu gücü sonuna kadar kullanmak isteyeceği bilindiği için tasarlandı. Süper alaşım bobin, katı polimer ve 16 yüksek akım güç aşamalarıyla ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Call of Duty: Black Ops 4 Edition ekran kartının gücünün sonuna kadar kullanılması için tasarlandı.

Auto-Extreme teknolojisiyle üretiliyor

Tüm ROG Strix kartları Auto-Extreme teknolojisiyle üretiliyor. Sektör standartlarını daha da yukarıya çıkaran bu otomatik üretim teknolojisiyle üretilen kartlar, bileşenlerin üzerindeki termal baskıyı ve üretim esnasındaki güç tüketimini azaltırken ürünün genel güvenilirliğini artırıyor.

Ek olarak, ROG Call of Duty: Black Ops 4 oyun efektlerinin Aura ışıklandırmasıyla gösterilebilmesi için Activision’la birlikte çalıştı. Ekran kartının arkasındaki logo, turların bekleme süresiyle eşzamanlı olarak yanıp sönerken, oyuncu su altına daldığında veya oyunun Blackout modunda bir bina yıkılırken farklı ışıkla yanıyor. Aura Sync teknolojisi, ışıkların diğer ROG Call of Duty: Black Ops 4’ten ilham alınan ürünlerle ve Aura uyumlu donanımlarla koordine olmasını sağlıyor.

ROG Gladius II Origin PNK LTD oyuncu faresi

ROG Gladius II Origin PNK LTD, yanlarda ve tekerlekteki Maya çizgilerinden ilham alan desenleri ve açık gri rengi ile dikkat çekiyor. Ayrıca gri renk, pembe kauçuk kadar leke göstermiyor. Ek olarak, çıkarılabilir kablonun da kirlenmemesi için kablosu da gri renkle üretiliyor. Tekerleğin arkasındaki DPI tuşu ve baş parmağın üzerindeki programlanabilir tuşlar da çok sık kullanılıyor. Dolayısıyla bu bölümün de lekelere karşı korunması için gri renk tercih ediliyor. Ayrıca bu bölümler pembe renkli ana tuşlar ve gövde ile uyumlu bir kontrast sunuyor. Alttaki ROG logosu ise beyaz rengiyle öne çıkıyor. Farenin alt kısmında ve tekerlekteki Aura Sync özellikli RGB ışıklarını kullanarak masada pembe veya gökkuşağı renklerinde bir parlaklık elde edilebiliyor.

ROG Gladius II Origin PNK LTD, orijinal sürümdeki PixArt 3360 optik sensörünü kullanıyor. 12000 DPI’a kadar ulaşabilen bu sensör, MOBA gibi daha düşük DPI gerektiren oyunlar için de ayarlanabiliyor. Programlanmış ayarlar arasındaki özel DPI anahtarı sayesinde profiller arasında geçiş yaparak iş ve oyun için kullanımı kolayca ayrılabiliyor. Hatta farklı oyun türlerinde farklı ayarlar kullanılabiliyor. Gladius II’nin bu sürümü yalnızca kısa bir süreliğine piyasaya çıkacak. Bu da dayanıklılığı daha da önemli hale getiriyor. Pembe düğmelerin altında bulunan Omron anahtarları 50 milyon tıklamaya dayanabiliyor. Anahtarları iterek takabildiğiniz soket sayesinde farklı direnç ve his sunan anahtarlar arasında tercih yapabilirken, aşınan anahtarlar da zamanı geldiğinde değiştirilebiliyor. Dayanıklı kablonun yanında ikinci bir standart kablo ve çanta da bulunuyor.

ROG Strix Fusion 300 PNK LTD kulak üstü oyuncu kulaklığı

PNK LTD serisinden ROG Strix Fusion 300 kafa ve saçlara temas eden bölümlerdeki renklerin solmaması için kafa bandı ve protein deriden üretilen kulak yastıklarında açık gri renk tercih edildi.

Asıl öne çıkan renk pembe olduğu için ROG Strix Fusion 300 PNK LTD’in başka herhangi bir yerinde gri bulunmuyor. Kafa bandının uzatılabilen çerçevesinin alt kısmında bazı pembe bölümler bulunuyor. Ayarlanabilen ve tamamen içeri toplanabilen mikrofon, sağ kulaklığın içine giriyor. Bu sayede, mikrofon içerideyken pembe renkte bir kesinti olmuyor. Orijinal ROG Strix Fusion 300’deki kırmızı ışık ise genel estetiğe daha uygun olan beyaz renkle değiştirildi.

ROG Strix Fusion 300’ün pastel renklerdeki dış tasarımının altında ise 50 mm ASUS Essence sürücülerine ve 7.1 çevresel seslere sahip aynı oyuncu kulaklığı yatıyor. Yenilenen hava geçirmez odacık tasarımı havayı içeriye hapsederken, ses sızıntısını ve titreşimi azaltıyor. Sürücülerin çevresinde daha fazla alan olduğu için daha fazla hava alınabiliyor ve daha geniş bir ses alanı oluşturuluyor. ROG Strix Fusion biri USB diğeri standart 3,5 mm ses olmak üzere iki kabloyla geliyor. Böylece ürün mobil cihazlarda ve PC’de de kullanılabiliyor.

Dünyanın bir numaralı ROG oyuncu monitörleri

Kullanıcılar, etkinlikte şampiyonların, profesyonel oyuncuların ve uluslararası etkinliklerin tercihi olan ASUS ROG monitörleri deneyimleme fırsatını da elde etti. ROG oyuncu monitörleri son dört yıldır dünya liderliğini koruyor. ROG’un bu başarısı, küresel pazarlara yönelik veri sağlayan TrendForce’un bir parçası olan WitsView adlı lider araştırma ajansı tarafından da doğrulandı.

WitsView’in yıllık olarak hazırladığı raporu, 100 Hz ve üzeri oyuncu monitörleri pazarının 2018’de iki kat büyüyerek dünya genelinde 5,1 milyon adet ürüne ulaştığını ortaya koydu. Aynı rapora göre ASUS ve ASUS ROG oyuncu monitörleri tüm rakiplerini geride bırakarak, dünyada PC oyuncularının en popüler tercihi olmaya devam ediyor.

 

Etiketler: » » »
Share
1991 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?