logo

ASUS, Yeni Dizüstü Bilgisayarı ASUSPRO BU201’i Tanıttı

mh_asus_bilgisayar

ASUS, mobil çalışan profesyoneller için tasarlanan ultra seviyede taşınabilir, yüksek performanslı ve gelişmiş bir dizüstü bilgisayar olan ASUSPRO BU201’i duyurdu. Hafif, dayanıklı karbon-fiberden imal edilen cihaz bu sayede etkileyici gücüne rağmen yalnızca 1,27 kg ağırlığa sahip. Profesyonellerin taleplerini karşılayacak bileşenlerle tasarlanan cihaz, akıllı ergonomik tasarımı kurumsal seviyede güvenlik ve ABD ordu standartlarını geride bırakan bir dayanıklılık eşliğinde olağanüstü güvenilirliği bir araya getiriyor. Cihaz, Intel vPRO teknolojisine sahip Intel Core i7 işlemcileri sayesinde yüksek performans ve yönetilebilirliği bir arada sunuyor. Cihaz, ayrıca 12,5 inç boyutunda Full HD IPS yansıma önleyicili ekranı da bünyesinde barındırıyor.

 Gerçek dünyanın şartlarına dayanıklılığı test edildi 

Cihaz, her türlü iş ortamının şartlarına karşı olağanüstü seviyede güvenilirlik ve dayanıklılığı temin ediyor. Ürünün dahili, dayanıklı karbon-fiber LCD koruma haznesi olağanüstü gücü hafif bir tasarımda sunuyor. Ürünün sabit diski 3 eksenli hızlandırıcılı, darbeye dayanıklı mekanizmasıyla gündelik yaşamda sıklıkla yaşanan çarpmalara ve düşmelere karşı korunuyor.

Tüm ASUSPRO dizüstü bilgisayarlar gibi chazda ABD ordu standardı olan US-MIL-STD 810G’nin dayanıklılık gereksinimlerini karşılayan 15 adet fiziksel testten geçmiş bulunuyor. Bu testlerin arasında geliştirilmiş düşmeye karşı dayanıklılık ve mafsal ömrü testlerinin yanı sıra kapak basıncı testi de yer alıyor. Cihaz, bu testte standart dizüstü bilgisayarlara kıyasla yüzde 20 oranında daha yüksek dayanıklılık göstermiş bulunuyor. Tüm bunların yanında, dökülmelere karşı dirençli klavye sayesinde cihaz hafif seviyede sıvı dökülmelerinden etkilenmiyor.

 Daha yüksek konfor ve verim için tasarlandı 

Cihaz, şık ve ince ultra taşınabilir alüminyum şasisi yalnızca 20,6 mm kalınlığı ve 1,27 kg ağırlığıyla, ürünü sürekli hareket halindeki çalışanlar için ideal kılıyor. Cihazın tasarımı üstün ergonomi sağlarken, masaüstü bilgisayarlardakilere eşdeğer 19 mm tuş aralığı ve 2 mm derinliğinde tuş basım aralığına sahip tam boyut klavye daha gelişmiş bir yazma hissi sağlıyor. Çiklet klavyenin arka aydınlatması ise, karanlık ortamlarda klavye kullanımını kolaylaştırıyor.

Kullanıcıların talepleri göz önünde bulundurularak konforu ve üretkenliği artıran farklı tasarım öğeleri de ürüne eklenmiş bulunuyor. Bunların arasında basınç hassasiyetine sahip ASUSPRO SensePoint işaretleme çubuğu ve üç dokunmatik fare butonu arasındaki tam olarak 50 mm boşluk bırakılması yer alıyor. Bu mesafe faresiz kontrol ve gezinim arasındaki en uygun uzaklık olarak ölçülmüş bulunuyor.

Parlak ve net 12,5 inç Full HD IPS ekran dikkat dağıtıcı yansımaları azaltan, yansıma önleyici kaplamaya sahip. Ürünün 180 derece mafsalları bilgisayar ekranının dümdüz olacak şekilde yatırılabilmesini sağlıyor.

 Güçlü, yönetilebilir ve güvenli   

Profesyonel kullanıcıların zorlu görevlerini yerine getirirken dayanıklılığa olduğu kadar yüksek bilişim gücüne de ihtiyaçları oluyor.

Gücünü Intel vPRO teknolojili en yeni nesil Intel Core i7 işlemcilerden alan cihaz, sorunsuz çoklu görev, zahmetsiz üretkenlik ve gelişmiş yönetilebilirlik sunuyor. Entegre Güvenilen Platform Modül (TPM) yongası gelişmiş güvenlik seviyesi sağlarken, parmak izi sensörü ve akıllı kart okuyucu da BU201’in işlevsel özelliklerini tamamlıyor.

Akıllı yönetilebilirlik için cihaz, gündelik bakım ve envanter kontrolündeki zahmeti ortadan kaldıran tek duraklı bir yönetim paketi olan ASUS Business Center yazılımıyla birlikte geliyor. Cihaz ayrıca Intel Active Management Technology’i (ATM) ve Intel Smart Connect Technology’i (iSCT) destekleyerek daha yüksek seviyede çok yönlülük temin ediyor.

Cihazın ofis bağlanırlığına yönelik standart I/O yuvaları bulunuyor. Bu yuvalar opsiyonel ASUSPRO Ultra Yuvalama İstasyonu’nun eklenmesiyle çoğaltılabiliyor.

Cihaz 1599$+KDV tavsiye edilen satış fiyatıyla Kasım sonundan itibaren raflarda yerini alacak/satışa sunulacak.

 Teknik Özellikler  

Parça No: 90NB05V1-M00210

Model Adı: BU201LA-DT016P

EAN Kodu: 4716659843825

UPC Kodu: 886227843824

LCD Koruma Haznesi Rengi & Süsleme: Koyu Gri

Üst Kılıf Rengi & Süsleme: Koyu Gri

Bütünleşik İşlemci: Intel Core i5-4210U İşlemci, 1.7 GHz (3M Bellek, 2.7 GHZ’ye kadar yükseltilebilir)

İşletim Sistemi: Windows 8.1 Professional (64bit)

Office: Microsoft Office 2013 Deneme Sürümü

Bellek Yuvası: 1 adet

Bütünleşik Bellek: 4GB

Toplam Sistem Belleği: 4GB

Depolama: SATA 256G 2.5′ SSD

Ekran: 12.5″//LED Arka Aydınlatmalı//Slim 400nits//FHD 1920×1080 16:9//AG//NTSC:50%//WV

Harici Video Görüntüleme Modları: VGA max. 2048*1536 @85Hz yeniden yükleme hızı

Displayport: 1.1A

IGPU: CPU tarafından tanımlanan

Video Kamera: HD web kamerası

Parmak İzi: Var

Kablosuz: 802.11bgn+Bluetooth 4.0 (Tek bant)

LAN: 10/100/1000 Mbps

Kart Okuyucu: SD?MMC

SDXC

USB Girişi: 3 adet USB 3.0

Ara Yüz: 1 adet kulaklık çıkışı & ses girişi kombo jak

1 adet RJ45 LAN, LAN girişi için JAK

1 adet VGA girişi (D-Sub)

1 adet mini display girişi

Ses: Dahili mikrofon

Sonic Master teknolojisi

Ağırlık (Kg): 1,05 Kg (Pil takılı değilken)

 1,27 Kg (2 hücreli pil takılıyken)

İkinci Pil Ağırlığı: 1,27 Kg (2 hücreli pil) (Opsiyonel)

Boyıutlar (cm): 31,0(E) x 21,5(B) x 1,92 ~ 2,06 (Y) cm

AC Adaptörü: 65W AC Adaptörü

 Çıkış: 19V DC, 3.42A, 65W

 Giriş: 100~240V AC, 50/60Hz evrensel

Pil: 32WHrs, 2S1P, 2-cell Li-ion prizmatik pil kutusu

Klavye Tipi: Aydınlatmalı çiklet klavye

Klavye Özellikleri: 19,05 mm tuş aralıklı ASUS 275 mm klavye

Antivirüs ve Araç Yazılımı: McAfee Internet Security 2012

MaxxAudio

Güvenlik: TPM (Güvenli Platform Modülü)

Intel Anti-theft

LoJack

HDD için kullanıcı şifreli koruma ve güvenlik

BIOS önyükleme için kullanıcı şifreli koruma

Ürünle Birlikte Gelen Aksesuarlar: Taşıma çantasız

 www.asus.com.tr

Etiketler: » »
Share
2069 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?