logo

Atos ve Google Cloud Arasında İşbirliği

Günümüzün veri merkezli dijital dönüşümü, veri göllerine, veri yönetimine, analitik ve bilişsel teknolojilere yönelik giderek artan bir ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Makine Öğrenmesi (ML), yeni iş ve pazarlama fırsatlarını keşfetme ve öne çıkarmanın anahtarı olmakla birlikte, aynı zamanda siber risklere karşı koruma ve uyumun sağlanması için güvenli çözümlerini de gerekli kılıyor. Atos da, hızla artan bu talep karşısında dünya çapındaki işletmelere güvenli son teknoloji çözümleri sunmak için Google Cloud ile aşağıdaki konuları kapsayacak bir işbirliğine imza attı:

Güvenli Hibrit Bulut

Atos, herkese açık bulut platformu olarak tercih ettiği Google Cloud Platformu ile kendi Canopy Orchestrated Hibrit Bulutu’nu geliştirecek ve genişletecek; veri lokalizasyonunu temin ederken ölçeğini, güvenliğini, güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini geliştirecek. Atos ayrıca, küresel işletme kuruluşlarında hibrit bulutun benimsenmesini teşvik etmek için Google Kubernetes Engine ile konteyner orkestrasyonu gibi özel teknolojilerden yararlanacak. Genişletilmiş Atos çözümü aynı zamanda Google Cloud’un gelişmiş ve kapsamlı güvenlik özellikleri kümesine çok katmanlı bir savunma yaklaşımı ile tamamlayarak müşterilere gelişmiş güvenlik sunacak. Atos platformu, Avrupalı ve küresel yönetmeliklerin gerektirdiği erişim ve kontrol gereksinimlerinin karşılanmasında müşterileri destekleyecek.

Veri Analizi ve Makine Öğrenmesi

Atos, Google Cloudun ML APIlerini geliştirerek çok sayıda dikey alanda sektöre özgü çözümleri oluşturmak için bir makine öğrenim uygulamasını geliştirecek.

Dijital İşyeri: Atos, işletme müşterilerine yönelik sunumlarda piyasaya önderlik eden Dijital İşyerini daha da zenginleştirmek için bir G Suite uygulaması geliştirecek. Buluta özel bir akıllı üretkenlik ve iş birliği süiti olan ve başka iş birliği araçları ile tamamen karşılıklı işleyebilir durumda bulunan G Suite; Atos’un dijital işyerini daha fazla dönüştürmesini ve otomatikleştirmesini, kullanıcı deneyimi ile üretkenliğini artırmasını sağlayacak. Bu çözümler sayesinde Atos, işletmelere Google Cloud teknolojilerini kendi mevcut varlıkları ve süreçleriyle birlikte hızlı ve sorunsuz bir şekilde kullanma yolu sunacak ve aynı zamanda kendi müşterileri için değer ve yeni fikirlerin oluşturulması için verilerden yararlanılmasını sağlayacak.

Üç Ülkeye Ar-Ge Merkezi ve İnovasyon Laboratuvarı

Atos, müşteriler için ürün bulunabilirliğini hızlandırmak amacıyla Fransa, İngiltere ve ABD’de üç adet ML/AI müşteri inovasyon laboratuvarı ve Ar-Ge merkezi kuracak. Atos, Google Cloud’un Gelişmiş Çözümler Laboratuvarlarında makine öğrenmesine dayalı eğitimi ileriye taşıyarak bu alandaki en son yenilikleri müşterilerine sunacak.

Atos, Dijital Bilişim Zincirinin “Son Halkası” Olacak

Atos Başkanı ve CEO’su Thierry Breton “Bugün, dünyanın yapay zekâ alanındaki liderlerinden Google Cloud ile ilk küresel ortaklığımızı duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlikte, işletmeler için yapay zekânın hızlı ve sorunsuz bir şekilde benimsenmesini sağlayacağız. Atos’un entegrasyon yeteneklerini ve teknoloji uzmanlığını Google Cloud teknolojisiyle birleştirerek, işletmelerin en yenilikçi ve güvenilir ortamda küresel yönetmeliklere uygun şekilde başarılı bir uygulama gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Bu ortaklık sayesinde Atos, dijital bilişim zincirinin ‘son halkası’ haline gelecek” dedi.

Google Cloud CEO’su Diane Greene ise “Google Cloud’u daha çok şirkete ulaştırmak için Atos ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Atos ile birlikte, şirketlerin en gelişmiş bulut altyapısına, son teknoloji makine öğrenmesi yeteneklerine ve akıllı iş birliği araçlarına erişimini sağlayarak işletmelerini dönüştürmelerini ve geliştirmelerini mümkün hale getireceğiz” dedi.

Anlaşma ile birlikte Google Cloud, Atos’un tercih ettiği herkese açık Bulut ortağı olacak. Küresel ortaklığın ilk safhası, Atos küresel müşterileriyle birlikte çalışmaya odaklanacak. Buna paralel olarak Atos, müşteriyle gelecekteki iş dönüşüm projeleri için yeni inovasyon merkezleri açacak.

www.atos.net

Video: https://atos.net/en/about-us/partners-and-alliances/google-cloud-and-atos-global-partnership#video 

Etiketler: » » » » »
Share
2147 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?