logo

Atos, Yeni Süper Bilgisayarı Sequana’yı Tanıttı

mh_atos_super_bilgisayar

Atos, yüksek miktarda veriyi işlemek üzere yenilikçi sistemle geliştirdiği yüksek performansa sahip yeni bilgisayarlarını tanıttı.  Atos’un yeni exascale sınıfı süper bilgisayarlar serisi olan “Sequana x1000” mevcut petafloplu sistemlerinden bin kat daha fazla performans elde ediyor.

Atos Başkanı ve CEO’su Thierry Breton “Müşterilerimizin dijital dönüşümü gerçekleştirebilmeleri için dijital simülasyon temel bir araçtır. Atos olarak müşterilerine kendi iş modellerini yeni baştan keşfetmelerini sağlayacak bir süper bilgisayar sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Atos Türkiye CEO’su ve Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ahmet Doğan “CEA (Fransa Alternatif Enerjiler ve Atomik Enerji Komisyonu) ile başlayan “exascale” seviyesindeki yüksek hesaplamalı veri işleme gücümüz, Atos’un, bilgi teknolojilerinin en üst seviyesi sayılabilecek süper bilgisayarlar alanındaki üstünlüğünü net bir şekilde ispatlıyor. Atos Türkiye olarak Sequana’yı,  gelişen Türkiye pazarında inovasyonla fark yaratmak isteyen ve yüksek teknolojiye ihtiyaç duyan müşterilerimizin hizmetine dünya ile aynı anda sunuyoruz” dedi.

Etiketler: » » »
Share
2276 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?