logo

Avcılar Belediyesi Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Geçti

BeyazNet ve Avcılar Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen Açık Kaynak Kodlu Yazılım uygulaması lansmanı 11 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Hançerli: Avcılar’ın Kaynaklarını Güvene Aldık

Avcılar Belediyesi’nin açık kaynak kodlu yazılıma geçişle birlikte büyük bir atılıma geçtiğini açıklayan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Avcılar’ın kaynaklarını açık kaynak kodlu yazılıma geçirerek güvene aldık. Yeni işletim sistemimiz Avcılar’ımızın ihtiyacı olan şekilde tasarlandı. Artık, Avcılar’ın lisans bedeli maliyeti sıfırlandı. Her zaman olduğu gibi Avcılar’ın gelecekte de bir kuruşu bile israf edilmeyecek. Bu sistemi ülkemize ve Avcılar’ımıza kazandırdığımız için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Zeyveli: “Kurumların İhtiyacı Açık Kaynak ile Mümkün”

Türkiye’nin kaynaklarının yurtdışına çıkmasına son veren ve ihtiyaçlara özel olarak tasarlanabilen açık kaynak kodlu yazılım konusunda bilgi veren BeyazNet CEO’su Fatih Zeyveli, “Kurumlarımızın ihtiyaçlarına bakmadan standart lisans ücretleriyle ortaya çıkan çok ciddi maliyetler, sırtlarında büyük bir yük durumunda. Avcılar Belediyesi, hem ihtiyaçlarına göre tasarlanabilen, hem de ülkemizin maddi kaynaklarını israf etmeyen Açık Kaynak Kodlu Yazılıma geçerek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunuyor. Avcılar, kurumun ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış yazılım ile özgürlüğe göçünü tamamladı.” dedi.

Etiketler: » »
Share
333 Kez Görüntülendi.