logo

Avira Phantom VPN İle Daha Fazla Güvenlik

mh_avira_phantom_vpn

Avira Phantom VPN, Internet ile Windows bilgisayarınız veya  Android sistemli akıllı telefonunuz arasındaki tüm iletişimi şifreleyerek özel iletişimlerinizin dinlenilmesini ve siber suçlulularının verilerinizi çalmasını önler. Avira Phantom VPN ayrıca kullanıcıların gerçek IP adreslerini maskeleyerek Internette isimsiz şekilde dolaşmalarına imkan tanır. Kullanıcılar hangi ülkede tanımlanmak istiyorlarsa o ülkeyi seçebilir ve coğrafi olarak bazı ülkelerde kısıtlanmış olan içeriğe ulaşabilirler.

Avira Phantom VPN Windows ve Android için ücretsizdir. Halka açık güvensiz WIFI kullanmanın risklerine karşın tüketiciler arasında VPN kullanımı şaşırtıcı derecede düşüktür. BITKOM tarafından siber suçlar üzerine yapılan bir araştırmada kullanıcıların % 68’inin kullandıkları cihazda antivirus yazılımının olduğu, ancak sadece % 9’unun VPN kullandığı belirlenmiştir. Kullanıma yönelik bu düşük rakamlar, akıllı telefonlar aracılılığıyla gitgide daha çok online alışveriş ve bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesinin gerisinde kalmakta, bu işlemlerin genellikle halka açık WIFI noktalarında yapıldığını göstermektedir. VPN olmadan, kullanıcıların cihazlarına gelen ve bu cihazlardan giden veri paketleri gelen geçenler (saldırı anında bağlantıları izinsiz izleyenler) tarafından ortaya çıkartılabilmekte veya yönlendiricinin kendisi tarafından ele geçirilebilmektedir. Ele geçirilen bu veri sadece mesaj içeriğinden daha fazlasını içermekte çünkü bu veri paketleri kullanıcının nerede olduğunu ve cihazıyla ilgili bilgileri de vermektedir. Veri paketlerinin güvenli ve şifreli bir zarf haline getirildiği VPN’yi kullanmanın yararları  iş dünyasında oldukça iyi bilinmektedir. VPN’ler çoğu kurumun seyahat ve ofis dışı erişimde kullanılan laptoplarında zorunlu bir bileşendir.

Avira Phantom VPN dört temel şekilde üst düzey fayda sağlamaktadır:

– Kişisel gizlilik sağlar. VPN olmadan yapılan çevrimiçi işlemler sürekli olarak izlenip analiz edilebilmektedir. Avira Phantom VPN ile hangi kişisel verilerinizin toplanabileceğini kontrol edebilirsiniz.

– Tarayıcı faaliyetlerinizi güvenli ve isimsiz hale getirir. Avira Phantom başkalarının çevrimiçi işlemlerinizi izlemesini ve arkadaşlarınızla, online alışverişlerinizde ve bankacılık işlemlerinizde kullandığınız verileri takip etmesini önler.

– Interneti açar. Bazı haber kanalları, sosyal medya ve video siteleri belli başlı bölgelerden ve ülkelerden erişilemez durumdadır. Avira Phantom coğrafi olarak kısıtlanmış bu sitelerin kilidini açar.

– Tüm cihazlarla kullanılabilir. Phantom VPN Windows 7 ve üstü işletim sistemine sahip bilgisayarlar ile Android 4.0.3 ve üstü işletim sistemine sahip cihazlar dahil olmak üzere hemen hemen bütün cihazlarda kullanılabilir.

Avira Phantom VPN, kayıtlı olsun olmasın bütün kullanıcılar için ücretsizdir. Kayıtsız kullanıcılar aylık 500MB ‘lik veri kullanım hakkına sahipken kayıtlı kullanıcılar aylık 1GB’lik veri kullanım hakkına sahiptir. Pro versiyonuna abone olan kullanıcılar ise limitsiz veri trafiğine sahip olurlar.

Etiketler: » »
Share
2144 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?