logo

Avrupa’nın En Büyük Film Platosu Büyükçekmece’de Kuruluyor

mh_midwood

Soldan sağa: Midwood İcra Kurulu Başkanı Emin Günal, TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Midwood Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San

Hollywood, Bollywood ve Avrupa sinemasına dünya standartlarında film stüdyoları ve ekipmanları temin edecek olan, gelişen Türk dizi ve film sektörüne de destek vermeyi amaçlayan, “Hayallerin çok ötesinde” sloganıyla yola çıkan bir dünya projesi Midwood’un temel atma töreni 31 Ekim 2016 tarihinde Büyükçekmece’de gerçekleşti. Avrupa’nın en büyüğü ve en farklısı aynı zamanda Dünya sineması için de büyük bir imza olan inşaatın temeli atıldı. İstanbul Midwood Film Stüdyo Kompleksi’nin temel atma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Midwood Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San ve Midwood İcra Kurulu Başkanı Emin Günal, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Akgül, Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk ve TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi katıldı.

5 yıl süren çok titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde ortaya çıkan, dünya sinema, dizi ve reklam sektörünün kalbinin atacağı, Hollywood ve Bollywood’un tam ortasındaki Midwood, Avrupa’nın en büyük film platosu ve dünyanın en önemlileri arasında olma özelliği taşıyor. 825 milyon lira yatırımla 505 dönümlük arazide konuşlanacak olan dev kompleks, 21 ayrı stüdyo, 17 açık set alanı, 18 imalat atölyesi ve çekim için ihtiyaç duyulan tüm ekip, ekipman ve servisleri ile sinema, dizi ve reklam çekimlerine eşsiz ortamlar sunacak.

Sinema sektörünün cazibe merkezlerinden biri haline gelecek olan Midwood’un stüdyolarını gezmeye gittiğinizde aynı zamanda müzelerin, sinema salonlarının, sergi ve söyleşi alanlarının bulunduğu kültür üniteleri, dünyaca ünlü sanatçıların ve misafirlerin konaklayacağı 5 yıldız ve ötesi hizmet veren konaklama tesisleri, anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim vadisi, çok amaçlı açık alan etkinlikleri, tematik eğlence parklarının ve yeme-içme ünitelerinin bulunduğu sosyal alanlar, dini tesisler, açık film platosu, ofisler, 2 helikopter pisti ve tek motorlu uçakların inip kalkabileceği bir pistinde yer aldığı dev bir kompleks ile karşılaşacaksınız.

Açıldığı ilk yıl 1 milyon kişiyi ağırlamayı hedefleyen Midwood, sinema sektöründen eğitime kadar birçok iş koluna ivme kazandırarak Türkiye’ye döviz girdisi sağlayacak ve turizm çeşitliliğini arttıracaktır.

Büyükçekmece Dünyanın İmge Merkezi Olacak

Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’nin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin bundan böyle dünyanın imge merkezlerinden biri olacağını söyleyerek “Avrupa’nın en büyüğü, dünyanın da en büyükleri arasında olacak dev bir sinema merkezi kuruyoruz. Bu sinema merkezi, Türk dizilerinin ve filmlerinin dünyaya pazarlandığı bir dönemde sektöre büyük bir güç kazandıracak. Ayrıca yurtdışından sadece çekim için Türkiye’ye gelecek prodüksiyon şirketleriyle yeni bir ekonomi yaratacak, döviz girdisi sağlayacak. Öte yandan dünya algı yönetimi savaşında Türkiye ilk kez “evsahibi” olmanın avantajını yaşayacak. Midwood’un Stüdyo ve setleri aynı anda 50 farklı yerde çekim yapabilecek kapasiteye sahip. Yalnız çekimlerde 7500 kişinin istihdam edilmesi demek. Yan hizmetleri düşündüğümüz zaman bu kapasite 12.500 kişiye çıkıyor” dedi.

Midwood hayal ötesi bir proje

Midwood A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San “Meslek hayatıma farklı bir yön vermemin sebebi belki de müzik organizasyonunda ve menajerlik konusunda misyonumu tamamladığımı düşünmemdir. Uzun zamandır çok düşündüğüm ve çok istediğim büyük bir dünya projesi vardı. 5 sene önce adını Midwood İstanbul Film Stüdyo’su olarak belirlediğim, Bollywood ve Hollywood’un “orta” noktasında, dünyanın merkezi İstanbul’da hayal ötesi bir projenin startını verdim. Mümkün olduğunca sessiz ilerlemeye çalıştığım bu işte tüm sorunlara çözümler ararken muhteşem ortaklar buldum. Hep beraber mükemmel noktaya getirdik ve artık projeyi hayata geçiriyoruz. Ülkemizin marka değerine büyük katkı sağlayacak ve artık dünyanın film endüstrisinin tüm oyun kurucularının buluşacağı ortak noktaya kavuşmamıza aylar kaldı” dedi.

825 milyonliralık yatırım

Midwood A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emin Günal “Midwood, yerel ölçekte Büyükçekmece, ulusal ölçekte İstanbul, dünya ölçeğinde ise Türkiye ile birlikte anılacak. Dünya sinema, dizi ve reklam sektörünün kalbi bundan böyle Midwood’da atacak. Beş yıllık ön çalışmalarımızla bu iddialı sözlerin altını doldurmaya çalıştık. Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi, 825 milyon liralık özkaynak yatırımıyla, şu an içinde bulunduğumuz 505 dönümlük bu arazi üzerinde konuşlanacak. Türk sinemasında çok güçlü bir Yeşilçam geleneği vardır. Yeşilcam’ın tarihi, bir bakıma imkansızlıklar içinde çekilen birbirinden başarılı filmlerin tarihidir. Elbette bu başarı hikayesi, vizyon sahibi yönetmenler, büyük oyuncular ve yapımcılar ile gerçekleşti. İmkansızlıklar içinde büyüyen Türk sineması arkasına Midwood gibi bir dünya markasına aldığında kim bilir hangi yeni başarı hikayeleri yazılacak. Hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi “Cumhuriyet sanat demektir en büyük modernleşme hareketidir. Midwood sanat alanında da sinema alanında da Türkiye’yi sayılı ülkeler arasına sokacak çok önemli bir projedir. Dünya kenti olmak için sadece nüfus, tarihsel geçmiş, ulaşım ve iletişim altyapısı, kentsel altyapı yetmez. Dünya kenti olmak için sanatsal alt yapının da olması gerekir. İşte Midwood bu sanatsal altyapıda çok büyük görev üstlenecek” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2700 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?