logo

Aydın Yavaş Pan Flüt Konserlerine Devam Ediyor

mh_aydin_yavas_gorsel

Tarihi bir Anadolu sazı ve Frigya çalgısı olan Pan Flüt çalması oldukça yetenek isteyen bir enstürman. Türkiye’de ve dünyada bu müzik enstürmanını çok başarılı bir şekilde çalabilen ender sanatçılardan biri olan Aydın Yavaş,  Anadolu’nun tarihi efsane uygarlığı Frigya’dan ilham almış bir sanatçı.

Herşey aslında Aydın Yavaş’ın bir Frigya çalgısı olan Pan Flüt’e ilgi duymasıyla başlamış. İsmini Frigya mitolojisinden alan Pan Flüt üzerine uzmanlaşan Yavaş, bu enstürmanın dünyadaki sayılı ustalarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

1961 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Yavaş, 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Tiflis’de Georgia Medea Paniashivili Müzik Akademisi’nde Prof. Michael Chumbiridze denetiminde piyano yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bükreş Arta Luceçfarul Akademisi’nde Prof. Cornel Pana eşliğinde 2 yıl pan flüt yüksek lisans dersleri aldı. Dünyanın en büyük pan flüt ustası Gheorge Zamfir’in masterclass öğrencisi oldu. Maestro Zamfir ile birlikte dünyada ilk kez birlikte  albüm yapma projesine imza attı.

1990 yılından bu yana Bulgaristan, İtalya, Fransa, İsviçre, Romanya, Moldovya, Gürcistan’da müzik festivallerine katıldı. 2001 yılında beş Balkan ülkesinin müzisyenlerinden oluşan (Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Yugoslavya, Türkiye) 9 kişilik “Balkan Akordeon Orkestrası’nı kurdu. Afyon, Bursa, Eskişehir, Denizli’de ve Bulgaristan’da konserler verdi. Tiflis ve Batum’da da konserler veren sanatçıya Gürcistan’daki kompozitörler tarafından “Virtöz Sanatçı” unvanı verildi.

2003 yılında yönetmenliğini Saffet Pamuk’un yaptığı “Bozkırın Orta Yeri Frigya” adlı belgesel filmin müziklerini yaptı.

2004-2010 yılları arasında Afyon Caz ve Klasik Müzik Festivallerine Akordeonist ve Panflütist olarak katıldı.

Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nde ilk kez akordeonun branş dersi olarak kabul edilmesinde etken olan Aydın Yavaş, 2000-2006 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde Akordeon Eğitim Elemanı olarak görev yaptı.

Son olarak 18 Ekim 2014 tarihinde Kütahya Fındık Köyü’nde FRİGKÜM kapsamındaki konserini gerçekleştiren sanatçı, Türkiye’nin dört bir yanındaki konserlerini sürdürüyor.

Etiketler: » »
Share
4080 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?