logo

Ayla Akyol, “Etkileşimler” İsmini Verdiği Çalışmalarını Sergiliyor

mh_ayla_akyol_17aralik

Ressam Ayla Akyol,  “Etkileşimler” ismini verdiği çalışmalarını 17 – 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Akyol Sanat  Merkezi’nde sergiliyor. Akyol, yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri  sırasında etkisinde  kaldığı mekanların, sanat eserlerinin kendisinde bıraktığı güzellikleri, anıları tuvallerine aktarıyor. Atina seyahatinde sirtaki yapan insanları, San Petersburg’da  heykelleri, Sivas’taki köylü kızlarını, Eskişehir Cam Müzesi’nden renklerin dansını tuvallerinde yeniden canlandırıyor.

Ayla Akyol üretken bir sanatçı. Doğaya olan tutkusu yaptığı çalışmalarda her zaman görülür ve doğadan aldığı enerji ile çalışmalarına devam eder. Kullandığı renkler ve fırça darbeleri hayata bakışını simgeler gibidir,  canlı ve bir o kadar sakin. Her zaman neşe her zaman enerji verir tabloları.

Her yerin canlı ve neşeli olmasını isteyen Akyol, içindeki coşkusunu tablolarıyla dile getiriyor. Soğuk ve sıcak renkleri aynı çerçeve içerisinde dengeli bir biçimde kullanıyor Akyol.  Güzelliği, zarafeti, inceliği, dostluğu, sevgiyi, arkadaşlığı hayata tutunmayı her zaman genç kalmayı ve yaşamayı anlatıyor anılarıyla tablolarında. Goya, Zonara, İbrahim Safi ve Sami Yetik gibi tarihe iz bırakmış sanatçıların etkisinde kalmış, her zaman yeniliğe açık, estetiğe  ve mükemmele ulaşmaya çalışan sanatçı, enerjisini kendi renk paletinden  tuvallerine aktarıyor.

Sergi, Pazar hariç her gün 14:00 ile 19:00 saatleri arasında izlenebilir.

Adres: Şakayık Sk. Desen Apt.  Sok: 17 D: 1   Teşvikiye / İstanbul

www.akyolsanat.com

 

Etiketler: » »
Share
3921 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?