logo

Balıkesir’in Gastronomi Değerleri “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali”nde Hayat Buluyor

Balıkesir’in gastronomi değerleri, Gastronomi Turizmi Derneği basın konseyi yoğun çalışmaları ile “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali”nde vitrine çıkmaya başladı. 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Balıkesir Avlu’da gerçekleşen festival, 7’den 77’ye katılımcılarını ağırlıyor.

Tadına doyulmaz lezzetleri ve yöresel mutfağıyla gastronomi turizminin öne çıkan rotalarından biri olmaya aday Balıkesir, düzenlediği Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali ile gastronomik değerlerini taçlandırmaya hazırlanıyor. Balıkesir, kahvaltı konseptiyle gastronomi alanına yeni bir soluk getirdi.

Türkiye’yi doyuran, 50 Peynirli Şehir Balıkesir’in gastronomi dünyasında önemli bir yere gelmesini hedefleyen Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali, Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği koordinasyonunda şehrin coğrafi işaretli ürünleri de dâhil olmak üzere yaklaşık 30 çeşit yöresel ürünü katılımcıların beğenisine sunuyor.

Şehrin lezzetlerini keşfetme imkânı sunacak 4 günlük festival, katılımcılarını lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor.

Adım Adım Marka Şehre Doğru

İki yıl önce başlatılan “Marka Şehir Balıkesir” konseptinin devam eden adımlarından biri olan Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali, Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde yürütülüyor. Balıkesir ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birlikleri, Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği, TÜRSAB, ÇARO, Balıkesir Üniversitesi gibi diğer birçok kurumun ve paydaşın da katkı sunduğu festival kapsamında ulusal ve uluslararası alanda güçlü şeflerin şovları; yerel halkın, öğrencilerin ve profesyonellerin katılacağı yarışmalar düzenleniyor. Alanında uzman kişilerin yer aldığı bilimsel ve teknik paneller ile tadım söyleşileri gerçekleşiyor. Ayrıca festival boyunca katılımcılara Balıkesir’in yöresel ikramları sunuluyor.

Balıkesir Avlu Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde kahvaltılık ürün özelinde imalat yapan gıda işletmecileri, kahvaltı salonları, restoranlar, konaklama tesisleri, turizm acenteleri, kadın kooperatifleri ve kurumlar stant açtılar. Festivali renklendirmek, yerel halkın, çocukların ve gençlerin katılımıyla coşkusunu artırmak amacıyla çocuk etkinlikleri, halk oyunları gösterileri ve sergiler yer alıyor.

Kahvaltıyı “Balıkesir” Adıyla Tanıyın

Balıkesir 50’nin üzerinde peynir çeşidi, coğrafi işaretli zeytin ve zeytinyağları, yüksek kalitede balları, yumurta üretiminde öncü şehirlerden olması, çok çeşitte üretebildiği meyve ve sebzelerden elde edilen yoğun aromalı reçel ve sosları, ekmek ve otlu hamur işleri kültürüyle kahvaltılık her türlü ürünün en yüksek kalitede üretildiği şehirdir. Tüm bu özellikleri ile kahvaltı şehri olmayı hak eden Balıkesir bu güçlü yönünü ortak bir çabanın ürünü olarak geliştirilen “Balıkesir Kahvaltısı” konseptiyle öne çıkarıyor.

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali

Festivaller ulaşımdan konaklamaya, gıda üreticilerinden restoranlara ve tüm esnafa kadar şehirdeki birçok kesime fayda sağlayan etkinliklerdir. Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali de şehrin gıda, lojistik, ulaşım, turizm gibi sektörlerde sahip olduğu zengin altyapıyı hak ettiği güçlü ve popüler marka değerine ulaştırmasına hizmet edecek bir festival olarak kurgulandı. Balıkesir Valiliği öncülüğünde ve İlin tüm paydaşlarını kapsayıcı bir şekilde yürütülen Marka Şehir Balıkesir projesiyle atağa kalkmış olan Şehir, hem bu projenin devamıyla hem de Uluslararası Kahvaltı Festivaliyle hedeflerine ulaşma yolunda büyük mesafe kat edecek ve hem merkez hem de diğer ilçelerindeki turizm hareketine önemli bir katkı sunacak. Katılımcı firmalar, markalarını Balıkesir halkına ve ulusala, ayrıca yurtdışına tanıtma imkânı bulacak. Festivalin davetlileri arasında yer alan ülkelerin büyükelçileri Balıkesir’in uluslararası ağlarda yer alması konusunda yapılacak çalışmalar için de önemli bir zemin oluşturulmuş olacak.

Etiketler:
Share
936 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?