logo

bang. Art Innovation Prix 2018 Sergisi Açıldı

bang. Art Innovation Prix 2018 sergisi 3 Mayıs 2018 tarihinde 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de “Dijital aura” temasıyla iş, teknoloji, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı bir kokteylle açıldı.

ArtBizTech Yönetici Ortağı Emrah Yayıcı “ArtBizTech olarak Türkiye’deki inovasyon alanına sanatla derinlik katmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz bang. Art Innovation Prix’de son aşamaya geldik. Sergideki eserler 5 aylık bir çalışmanın ürünü. Umuyoruz ki iş dünyasından sanata, hayatımızın her alanındaki yenilikçi fikirlere ilham veren bir iş olur” dedi.

En yeni teknolojik ve bilimsel unsurlar sanatla buluşuyor

Program dahilinde, yeni medya, biyo sanat, kinetik sanat ve veri sanatı gibi, teknolojik ve bilimsel unsurları barındıran sanatsal çalışmalar hayata geçiriliyor. Bu yılki sergide de, biyo-elektromekanik ve ses enstalasyonları, ütopik kent topolojileri, biyomimetikten yola çıkarak oluşturulmuş yapılar, yapay zeka ve insan arasındaki ilişkilere değinen işler, istatiksel verilere bağlı oluşturulan interaktif projeler gibi eserler izleyicisiyle buluşuyor.

Dahil ol! Keşfet!

Küratör Esra Özkan, sergide benimsenen yaklaşım için “bang. Art Innovation Prix sergisi, insan ve makine arasındaki bağı sanat, bilim ve teknoloji alanlarında ele alıp, yeni estetik yargıları, oluşan yeni dili ve kavramları teknoloji üzerinden sorgulayarak yeni tartışmalar açıyor. Sergi, izleyicinin sessiz bir anı bularak deneyime dahil olmasını, eserin yaratım sürecini keşfetmesini ve eserle organik bir bağ kurmasını; sanatçının ise izleyicinin sessizliğini anlamasını ve gerçekleşen deneyimle bağ kurmasını ele alıyor. Bu yüzden, hem izleyicimize hem de sanatçılarımıza ‘Dahil ol ve keşfet!’ diye sesleniyoruz” dedi.

İş, teknoloji, bilim ve sanat dünyasından isimler de destek verdi

bang. Art Innovation Prix programına güzel sanatlar, mühendislik, tasarım, biyomedikal gibi farklı disiplinlerden kişiler, inovasyona ilham veren projeleriyle başvuruda bulundu. Alınan başvurular iş, teknoloji, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından, estetik yargı, inovatif çıkarım, özgünlük ve sanatsal metin bütünlüğü gibi kriterlere göre değerlendirildi. Sergilenecek 20 eserin sahipleri, yine ilgili alanlarda uzman 50 kadar profesyonelden yorumlar ve fikir anlamında mentorluk aldı. 5 aya yakın bir süreç içerisinde geliştirilerek son haline getirilen eserleri, 3 Mayıs’taki serginin ardından, yıl içerisinde farklı mekan ve organizasyonlarda da, farklı seçkiler halinde görmek mümkün olacak.

bang. Art Innovation Prix 2018 jürisinde yer alan ve mentorluk desteği veren isimler www.bangprix.org adresinde görülebilir.

18 Mayıs’a kadar görülebilecek sergide Ayfer İdil Kemaloğlu, Ayşe Hilal Ateş, Damla Yücebaş, Elif Bozlak, Engin Kaya, Ersin Öztürk, Galip Argun, Gökhan Bağcılar, Hale Arslan, Hamza Kırbaş, Hazal Fırat, İlayda Yeşilova, İlker Çetin, Kıvanç Sert, Mert Bayraktar, Mustafa Yıldırım, Nezihe Karakaya, Ozan Atalan, Selin Karcı ve Sinan Kolip’in eserleri yer alıyor.

Etiketler: » » »
Share
2186 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?