logo

Bask Iyer, VMware CIO’su Olarak Atandı

mh_vmware_bask_iyer

Bask Iyer

VMware, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CIO olarak Bask Iyer’in atandığını açıkladı. Iyer, VMware’in dünya çapındaki iş operasyonlarını destekleyen kritik teknoloji sistemlerini yöneten dünya çapındaki bilişim ve teknoloji organizasyonunu yönetecek. Iyer, Mart itibarıyla VMware’e katılıp doğrudan VMware’in CFO’su ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jonathan Chadwick’e bağlı olarak çalışacak. Bunun yanında şirketin İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapacak olan Iyer, ABD CIO’su olarak görevlendirilen Tony Scott’tan boşalan koltuğu devralacak.

Sektörde tanınan bir isim olan Iyer, Silikon Vadisi merkezli ileri teknoloji şirketlerinin yanında geleneksel Fortune 100 listesindeki imalatçı şirketlerde kazandığı yürütme ve değişim yönetimindeki 25 yıllık tecrübesini de beraberinde getiriyor. Iyer, VMware’e katılmadan önce Juniper Networks’te kıdemli başkan yardımcısı ve CIO olarak görev yaptı. Burada işletme dönüşümünün çevresindeki kritik hizmetler, dünya çapındaki işletme hizmetleri, BT, gayrimenkul ve iş yeri hizmetlerini içeren şirketin teknoloji ve işletme operasyonlarından sorumluydu. Juniper Networks’e katılmadan önce ise Honeywell’de CIO ve GlaxoSmithKline Beecham’da tüketici sağlığı araştırma ve geliştirmesinde yine CIO olarak görev almasının yanında şirketin e-ticaret yöneticisi olarak da çalıştı.

VMware CFO, COO ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jonathan Chadwick, Bask Iyer’in stratejik ve operasyonel bir lider olarak derin tecrübesi olduğunu belirtirken “VMware yönetimine ve yazılım tanımlı şirket gerçekliğini müşterilerimize ulaştırmaya yardım ederken önemli bir rol oynayacak. VMware’in yönetim kuruluna ve en iyi BT profesyonelleri takımına katılması bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Iyer ise VMware’in BT’sini yönetiyor olmaktan ve dünya çapında 500.000’den fazla müşterinin ihtiyaçlarını karşılamaya yardım eden bir ekibe katılmaktan duyduğu heyecanı belirtirken “VMware’in kendi BT çözümünün merkezi parçalarını ve VMware’in istisna ürünlerinden oluşan ailesini vitrine çıkartabilme fırsatı beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2248 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?