logo

Bedri Karayağmurlar’dan “Ses – Sizlik“ Sergisi

Bedri Karayağmurlar’ın “Ses – Sizlik“ adlı resim sergisi 14 Temmuz – 5 Ağustos 2017 tarihleri arasında BuddhaArt Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

14 Temmuz’da sanatseverlerin ve basın mensuplarının katıldığı kokteyl ile açılan sergide sanatçının tuval üzerine akrilik tekniği ile yaptığı 17 resim yer alıyor.

Bedri Karayağmurlar sergi ile ilgili olarak “Sessizlik” sözcüğünün iki sözcüğe, “Ses” ve “sizlik” sözcükleri biçiminde yazılması, serginin anlam aralığını genişletiyor. Ses ve renk arasındaki ilişki de bu yaklaşımda etken oldu. Ses ve sessizlik arasındaki karşıtlık, renk ve renksizlik, resim ve resimsizlik ya da sanat ve sanatsızlık anlamlarını düşündürür. Bütün bunlar “-sizliktir” gerçekte. Resim de, ses de, sanat da sizlik ya da sizin içindir. Resim ve müzik arasındaki sıkı bağ, gerçekte resim ve şiir ilişkisinde de vardır. Birbirlerine çevrilemeyen ya da dönüştürmeyen bu dillerin arasında gezinmek, anlam aralıklarını resim düzlemi içinde bulmaya çalışmak, sanatın bizim için önemini de ortaya çıkarır” dedi.

16 Temmuz 2017 tarihinde sanatçının Ayvalık Macaron’daki atölyesinde Mehmet Ergüven’in Bedri Karayağmurlar kitabı ve Bedri Karayağmurlar’ın çalışmaları konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak şair Gültekin Emte katıldı.

Sanatçı, 22 Temmuz 2017 tarihinde BuddhArt galeride canlı performans gerçekleştirecektir.

Etiketler: » »
Share
3589 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?