logo

Bilişim Medyası Derneği 9. Geleneksel İftarı Gerçekleşti

Bilişim Medyası Derneği (BMD) 9. Geleneksel İftarı Başarsoft‘un destekleriyle Radisson Blu Hotel Şişli’de gerçekleştirildi.

İftara Ankara’dan Üst Düzey Katılım

İftar yemeğine, Bilişim Medyası Derneği üyeleri, derneğe yeni katılan üyeler, Başarsoft Genel Müdürü Tuncay Küçükpehlivan, STK Başkanları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Dijital Kalkınma Derneği Başkanı Zekai Kıran, Mobisad Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, Mobilsiad Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Yasad Başkanı Doğan Güneş katıldı.

Derneğin 20. Yaş Günü

BMD Geleneksel İftar Yemeği‘nin açılış konuşmasını Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş yaptı. Konuşmasında BMD’nin kuruluş aşamalarına değinen Savaş, derneğin 25 Mayıs 1998 günü resmi olarak onaylandığını, gerçekleştirilen gecenin de 25 Mayıs 2018 tarihi olması sebebiyle, aynı zamanda derneğin 20. yaş günü olduğunu söyledi.

5 yıl evvel başkanlığı devraldığını ve yakın zaman gelişmelerine ayak uydurarak derneğin isminin de geçtiğimiz yıl Bilişim Medyası Derneği olarak güncellendiğini belirtti. Bilişim ve teknoloji alanında içerik üreten herkesin gerekli şartları oluşturarak derneğe üye olabilmesinin önünü açtıklarını belirten Savaş, bu değişime devam ederek son olağanüstü genel kurul toplantısında, yönetim kurulunu da yenilediklerini dile getirdi.

Başarsoft Ailesine Teşekkür

Konuşmasında, son 5 yıldır düzenlenen BMD Geleneksel İftar Yemeği‘nin destekçisi olan ve BMD‘yi hiç yalnız bırakmayan Başarsoft ailesine de teşekkür eden Savaş, BMD‘nin birçok derneğin kesişim kümesi olduğunu; hem bilişim, hem medya, hem de diğer paydaşlar olan iletişimciler ve halkla ilişkiler arasında yer aldığını, dolayısıyla BMD’nin güçlü olması gerektiğini, bunun da birlik sağlayarak olabileceğini söyledi. Konuşmasını, geceye davetli olarak katılan herkese teşekkür ederek tamamladı.

Başarsoft Genel Müdürü Tuncay Küçükpehlivan ise konuşmasına, Başarsoft CEO‘su Alim Küçükpehlivan‘ın yurt dışında olması sebebiyle bu özel geceye katılamadığını ve herkese selamları olduğunu belirterek başladı.

Başarsoft olarak, haritaya ihtiyacı olan ve harita kullanan herkesle temas halinde olduklarını belirtti. Türkiye’ de geliştirdikleri uygulamaları son birkaç yıldır yurt dışına da ihraç etmek için çaba harcadıklarını belirten Küçükpehlivan, son birkaç aydır bunların meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, yurt dışında yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Küçükpehlivan, yaptıkları çalışmaları geliştirmek istediklerini, bu sebeple sektörün kendilerine sahip çıkmasını ve destek olmasını istediklerini belirtti. Başarsoft olarak, Bilişim Medyası Derneği başta olmak üzere, bilişime destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Küçükpehlivan sözlerini tamamladı ve geceye katılanlara teşekkür etti.

Türkiye‘nin en önemli kamu kurumlarından olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan konuşmasına; Ramazan-ı Şerif‘in bu güzel gününde, bu özel geceye katılanlarla bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı ve içerisinde bulunduğumuz mübarek ayın hayırlara vesile olmasını ve Ramazan Bayramına mutluluk ile ulaşılmasını temenni etti.

İletişim sektörünün tüm sektörlerin omurgası olduğunu ifade eden Sayan, iletişim sektöründeki gelişmelerin yalnızca iletişimi değil, ulaşımdan sağlığa, tarımdan ekonomiye bir çok farklı alanda en geniş şekilde etkilediğini belirtti. Son 15 yıldır kurum ve bakanlık bünyesindeki gelişmelerin gözlemlendiğini, gerek altyapı, gerek hızlar, gerekse kullandığımız 4.5G mobil teknolojisi ile bütün alanlarda en iyi olanı, en doğru ve en hızlı şekilde nasıl kazandıracaklarının arayışı içinde olduklarını belirtti.

BTK Sektörle Buluşuyor

BTK olarak, özellikle son 2 senede Ankara‘da yeni binalarına taşındıktan sonra sektörün kalbi olma yolunda karar aldıklarını, sektörün her türlü organizasyonuna gönülden hizmet edecek şekilde ev sahipliği yaptıklarını ve yapacaklarını belitti. Sayan, BTK olarak çeşitli organizasyonlar sebebiyle 1 veya 2 ayda bir sektör ile buluştuklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını da ifade etti.

Gecenin son konuşmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Galip Zerey yaptı. Zerey konuşmasına, Bilişim Medyası Derneğini yakından takip ettiğini ve yapılan olağanüstü genel kurul sonrasında belirlenen yeni yönetim kurulu ile derneğin gücü ve etkinliğinin daha da artacağını bildiğini belirterek başladı. Medyanın, bilişim sektörü üzerinde oldukça etkili olduğuna değinen Zerey, Bilişim medyasının, Bakanlığın yaptığı çalışmaları, BTK‘nın yaptığı işleri, sektörün durumunu, geleceğini ve yeni teknolojileri takip edenlere aktararak çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Bakanlığın amacının telekom, IT ve bilişim sektörünü büyütüp geliştirmek, istihdamı arttırmak, yeni teknolojileri kullanmak ve yeni teknolojilere geçerken de mümkün olduğunca yerli, milli yazılım, donanım kullanmak ve dışa bağımlılığımızı azaltmak, ses data, sms trafiğinin yurt içinde kalmasını sağlamak, uluslararası veri merkezlerinin Türkiye’deki veri merkezlerine gelmesini teşvik etmek ve gerekli altyapıyı, ürün teşvikini sağlamak, hizmet kalitesini yükseltmek, abonelerin daha iyi fiyatlarla, daha iyi şartlarla hizmet almasını sağlamak amaçlarında olduğunu belitti. Bu şartlarda hem bakanlık, hem BTK, hem de sektör olarak çalıştıklarını ifade etti.

Yeni Üyeler Katıldı

Bilişim ve teknoloji medyasının aktif, dinamik, genç ve tecrübeli isimleri Elif Tütüncü, Emre Çetinkaya, Ercan Uğurlu, Ferit Çelik, Funda Güleç, Gökey Yılmazer, Serhan Türkmenoğlu, Sinan Küstür, Ürün Dirier düzenlenen gecede yer alarak Bilişim Medyası Derneği‘nin (BMD) üyeleri arasına katıldılar.

BMD 9. Geleneksel İftar Yemeği‘nin sonunda, Başarsoft Genel Müdürü Tuncay Küçükpehlivan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey‘e katılımlarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

Etiketler: »
Share
2329 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?