logo

Boeing Yeni Uçağı 737 MAX 8’i Tanıttı

mh_boeing_737_max8

Renton, Washington’daki binlerce Boeing çalışanı, ilk 737 MAX 8’in son montajının tamamlanmasını 8 Aralık’ta kutladı.

Boeing Ticari Uçaklar 737 MAX Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Keith Leverkuhn “Bugün hep birlikte, ekibimizin planlanan zamanda ulaştığı pek çok kilometre taşından birini daha kutluyoruz. Boeing’in ikinci yüzyılındaki ilk yeni uçağı olan yeni 737 MAX’ın fabrikadan çıkması ile birlikte ekibimiz olağanüstü bir mirası muhafaza ederken 737’yi bir üst performans seviyesine çıkarıyor” dedi.

Üretimi tamamlanmış olan uçak, 30 Kasım’da Renton’daki fabrikadan çıkıp boya hangarına girdi. Bu tarih, tam olarak, dört yıldan uzun bir süre önce MAX’ın geliştirme programına göre belirlenmiş olan tarih. Özel bir giydirme ile yeni boyanmış olan “Spirit of Renton” adlı 737 MAX 8, çalışanlara 8 Aralık’ta gösterildi. Kutlamaların ardından fabrikada uçağın uçuş öncesi hazırlıkları yapılacak ve ardından uçuş testlerine hazırlık için Renton Field’a gönderilecek. Uçağın planlandığı gibi 2016 yılının başında ilk uçuşunu yapması bekleniyor.

Uçuş testleri yapılıp şu an son montaj aşamasında olan ikinci ve üçüncü 737 MAX 8 uçakları ve alt montaj aşamasında olan dördüncü (ve son) uçak ile 737 MAX programı, 2017’nin son çeyreğinde lansman müşterisi olan Southwest Havayolları’na ilk teslimatı gerçekleştirecek şekilde ilerliyor. Yeni tek koridorlu uçak, ilk Yeni Nesil 737’lere kıyasla yüzde 20 daha az yakıt kullanımı ve en düşük işletme maliyetlerini sunacak: A320neo’ya kıyasla koltuk başına yüzde 8 daha düşük.

737 MAX, tek koridorlu uçak pazarında en yüksek verimliliği, güvenilirliği ve yolcu konforunu sunabilmek için son teknoloji CFM International LEAP-1B motorlarını, Boeing tasarımı İleri Teknoloji kanatçıkları ve diğer gelişmeleri bünyesinde barındırıyor. 737 MAX 8; 737 MAX 7, MAX 8, MAX 200 ve MAX 9’dan oluşan Boeing’in yeni tek koridorlu uçak ailesinin üretimi başlayan ilk üyesi. 737 MAX ailesi dünya çapında 60 müşteriden yaklaşık 3.000 sipariş almış durumda.

Etiketler: » » » »
Share
9409 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?