logo

Borusan Cat, Dijital Dönüşüm Çalışmalarına Hız Verdi

Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın

Borusan Cat, İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın’ın katılımıyla 5 Eylül 2023 tarihinde Wyndham Grand Istanbul Levent Hotel’de basın toplantısı düzenledi. Günaydın, toplantıda Borusan Cat’in dijital dönüşüm sürecini, proaktif iş modellerini, yapay zeka uygulamalarını, metaverse mağazasını ve en yeni projelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

1994 yılından beri Cat temsilciliğini yürüten, inşaat, maden ve güç sistemlerinde çalışmalarını sürdüren Borusan Cat, “Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya olmak üzere 6 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor ve değer yaratan mühendislik hizmetleri ile enerji, denizcilik ve petrol işi yapan şirketlere uçtan uca çözümler sağlıyor. Borusan Cat, 2022 yılında 6 ülkede 1 milyar doların üstünde ciroya ulaştı.

İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, Borusan Cat’in proaktif iş modeli “B’DAHA” ve Dijitalleşme ile ilgili olarak “Sektörün ve müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Borusan Cat, rekabette yeni oyuncuların katıldığı pazar içerisinde, arızaları oluşmadan önce tahminlemeyi hedefleyen yeni bir iş modeli üzerinde çalışmalara başladı. Sektörde rekabetin henüz oluşmadığı alana odaklandı. Yenilikçi iş modeli “B’DAHA” ile birlikte dijitalleşme çalışmalarını hızlandırdı. Borusan Cat, öncelikle en iyi müşteri deneyimini yaşatmayı hedefledi. İkinci olarak ise hizmet etme maliyetini düşürecek; insana dayalı olan, vakit kaybedilen alanlarda etkili olacak bir adım attı. Tamamı Türk mühendislerden oluşan 60’dan fazla kişili Borusan Cat Ar&Ge merkezi kuruldu.

“İş Analitiği ve Süreç Mükemmelliği” ile “Strateji ve Büyüme” birimleri oluşturuldu. Veri madenciliğinin yanında, süreç madenciliği başladı. Yenilikçi iş modeli “B’DAHA” ile birlikte gelişen dijitalleşme çalışmalarının sonucu olarak Müneccim uygulaması hayata geçti. Müneccim, iş makineleri üzerinde bulunan sensörler sayesinde oluşabilecek arızaları ve arıza zamanlarını önceden tahmin edebiliyor. Yapay zeka olması nedeniyle her bir vaka tespiti Müneccim’in öğrenme kapasitesini artırıyor. 2017 sonu 2018 sene başında hayata geçmesiyle birlikte yüzde 15 seviyesinde bir doğrulukla arıza tespiti yapan Müneccim bugün yüzde 96’ya varan hassasiyetle arıza olasılığını ölçebiliyor. Erken tanıya olanak veren Müneccim, iş makineleri komponentlerinde oluşabilecek arızaları önceden tespit ederek olası arızaların büyümesini engelliyor. Müneccim’in sunduğu erken tanı ile daha düşük maliyette ve daha hızlı onarım süreçleri ortaya çıkıyor. İş sahalarının da devamlılığı sağlanıyor. Böylelikle müşterilerin temel beklentileri tam olarak karışılıyor” dedi.

Diğer Borusan Cat teknolojileri

Günaydın, diğer Borusan Cat teknolojileriyle ilgili olarakBorusan Cat kurum içerisinde finanstan teklif süreçlerine farklı alanlarda iş süreçlerinde 10 taneden fazla yapay zeka, 200’den fazla yazılım robotu kullanıyor. Yazılım robotları 24 saat çalışarak çalışanların işlerine büyük katkı sağlıyor. Robotları kontrol eden bir başka robot yazılım ile hata payını muhasebe, finans, satış gibi süreçlerde hata payını neredeyse 0’a indirgemiş durumda. Teknoloji ile birlikte insan kaynağını da daha verimli kullanmaya başlayan Borusan Cat, çalışan sayısını artırdı. Mevcut insan kaynağını verimi artıracak alanlara kaydırdı.

Son 5 yılda teknolojiye yapılan yatırım 70 milyon doların üzerindedir. Borusan Cat müşterileri ihtiyaç duydukları yedek parça temini ile ilgili tüm detayları ve online siparişleri Parts.cat.com (PCC) ile gerçekleştirebiliyor. PCC online satış kanalı ile 7/24 hizmet sağlanıyor. İnternet bağlantısı olan her cihazdan, her an ulaşılabilen PCC ile Borusan Cat müşterileri, 1.4 milyon orijinal Cat parçasına, diledikleri her yerden 7/24 olarak ulaşabiliyor. PCC üzerinden satın alınan tüm ürünler, ücretsiz olarak müşterilerin adreslerine teslim ediliyor. Borusan Cat süper uygulaması Boom 360 ile kullanıcılar, tüm Borusan Cat hizmet ve çözümlerine tek uygulama üzerinden ulaşabiliyor.

Borusan Cat garantisiyle satışa sunulan tüm ürünlere ve bu ürünlerin teknik özelliklerine erişim sağlıyor, ihtiyaç duydukları ürünleri zaman ve mekandan bağımsız olarak teklif alma imkanı buluyor. Yedek parça ve yeni ekipmanların yanı sıra tüm kampanyaları uygulama üzerinden takip edebiliyor. Kendi envanterlerini uygulama üzerinden yönetebiliyor ve harita desteği ile ilgili ekipmanların konum bilgilerine ulaşabiliyor. Envanter içerisinden ekipman seçip, servis randevularını kolayca oluşturulabiliyor, bakım ve servis ihtiyaçları da uygulama üzerinden yönetilebiliyor.

Finansal bilgileri düzenli verilere de dönüştüren Boom360, Borusan Cat müşterilerinin nakit akışlarını düzenlemelerine destek oluyor. İş makinelerinin sesini dinledikten sonra, Borusan Cat’in sesle arızayı tespit eden yapay zeka uygulamasına erişerek olası bir arızayı 30 saniye gibi kısa bir sürede teşhis etmeye olanak tanıyan Boom360, Türkçe ve İngilizce olarak kullanılabiliyor. Desteğe ihtiyaç duyan kullanıcılar için ayrıca Whatsapp ve Çağrı Merkezi entegrasyonları da bulunuyor.

Borusan Cat, tek bir platformda teknisyen planlama, takip ve raporlama ile kapsamlı bir operasyon yönetimi için ayrıca WeKing uygulamasını sunuyor. Dijital Banko uygulaması ile Borusan Cat müşterileri kendi ofislerinden ya da Borusan Cat tesislerinde yer alan kiosklar üzerinden Borusan Cat yetkilileri ile görüntülü görüşmeler yapabiliyor. Dijital Banko kapsamında, Teams üzerinden yapılan görüntülü görüşmeler ile müşteriler talep edilen parçaları görebiliyor ya da şantiye ortamında makine üzerinden gösterimlerle ihtiyaç duyulan parça tespitini en doğru şekilde gerçekleştirebiliyor.

360 derece sanal tur ile Borusan Cat müşterileri Revizyon Merkezlerini diledikleri an sanal olarak ziyaret edebiliyor ve sunulan hizmetleri yakından inceleyebiliyor. Sanal Tur sayesinde Revizyon Merkezlerinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi sahibi oluyor. Revizyon Merkezlerinde gerçekleştirilen çalışmaları şeffaf bir şekilde takip edebiliyor. Borusan Cat, sunduğu tüm Cat ürünlerin detaylarını içeren yeni mikro websitesi makinenibul.com’u da geçtiğimiz günlerde hayata geçirdi. Borusan Cat farkıyla Borusan Cat müşterilerine sunulan tüm Cat iş makinelerine dair ayrıntılı bilgiler sunan makinenibul.com ile kullanıcılar ilgilendikleri makine modellerinin teknik bilgilerini inceleyebiliyor.

Dijital adaptasyon kabiliyeti yüksek, vizyonu teknolojik gelişmelere açık ve sektörüne teknoloji alanında liderlik eden bir kurum olarak sürekli inovasyon anlayışını bir adım öteye taşıyan Borusan Cat sunduğu hizmet ve çözümleri anlatan NFT’leri blok zincir teknolojisine taşıyarak sektörde bir ilke imza attı. Popüler blok zincir tabanlı platformlardan Decentraland’de mağaza açarak Metaverse evrenine adımını attı. Metaverse evreninde kendi metaversünü yaratan Borusan Cat’in, Borusan Cat Metaverse içerisinde 1 konferans odası, 3 toplantı odası ve 3 de çözüm odası bulunuyor. Konferans odasında aylık toplantılar yapılıyor, toplantı odalarında çalışanlar rezervasyon yaptırıp toplantılarını yapabiliyor. Çözüm odalarında ise ürün ve hizmetler, video ve görsellerle de desteklenerek sergileniyor” dedi.

Revizyon Merkezleri

Borusan Cat’in teknolojileri yanı sıra kullanım ömrünü tamamlamış motor, güç aktarma, hidrolik gibi ana bileşenleri (komponent) orijinal Cat parçalar kullanarak yenisi gibi yüksek kaliteli, daha düşük maliyetli ve garantili olarak ürettiği Revizyon Merkezleri, tüm Caterpillar dünyasında benchmark oldu. B’DAHA ayrıca döngüsel ekonomiye de katkı sağlıyor.

Etiketler: »
Share
357 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?