logo

Bulut Bilişim, Mobilite, Güvenlik ve Büyük Veriye Yatırım Yapan Şirketler Kazanacak

mh_dell_didem_duru_gorsel

Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru

Önümüzdeki yılların belirleyicisi olan eğilimlere stratejik teknoloji yatırımı yapamayan şirketler büyüme fırsatını kaçırıyor. Dell’in 2. yıllık “Global Teknoloji Endeksi” araştırmasından (GTAI) çıkan bulgular, teknolojiye yatırımın sadece operasyonel verimlilik değil, kâr büyüme oranlarında da etkileyici bir artış getirdiğine işaret ediyor.

Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya’da farklı endüstrilerden 2,900 işletme ve orta ölçekli kuruluşların BT karar vericilerini (100-4900 çalışan) temel alan araştırma bulut bilişim, mobilite, büyük veri ve güvenlik teknolojilerine yatırım yapan şirketlerin %53 daha yüksek kâr oranları elde ettiğini ortaya koyuyor.

Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru “Dünya çapında yapılan bu araştırma, önümüzdeki 5 yıla damga vurması öngörülen ve şirketlerin geleceğe hazırlığında temel oluşturacak 4 ana trendi bir kez daha gözler önüne serdi. Açıkça görülüyor ki bulut bilişim, mobilite, güvenlik ve büyük veriye yatırım yapan şirketler çok daha verimli ve kârlı bir iş süreci sürdürüyor. Gelişmiş ülkelerdeki eğilime paralel olarak Türkiye’deki şirketlerin de bu alanlarda yatırımlarını artırdığını gözlemliyoruz” dedi.

Bulut verimliliği ve kârı arttırıyor

Bulut teknolojisinin operasyonel ve kurumsal verimliliği artırma potansiyeli taşıdığını gösteren araştırma sonucunda ayrıca anket katılımcılarının %42’sinin maliyetten tasarruf ettiği, işlerin %40 daha verimli yapıldığı ve %38 oranında daha iyi BT kaynak ayrımı sağladığını ortaya koydu.

Araştırma, tüm faydaların da ötesinde aktif olarak bulut kullanan kuruluşların daha yüksek kâr büyüme oranları elde ettiğini belirledi. Bu da kurum içi bulut kullanımında %46 oranında kayda değer bir artış anlamına geliyor. Bu oran genel bulut teknolojisi kullanımında ise%51’e çıkıyor.

Mobil stratejiler büyümeyi artırırken BYOD düşüşte

Mobil teknolojileri kullanan şirketlerin, kullanmayanlara oranla %44 daha çok kâr ettiğini ortaya koyan çalışma, BYOD (Kendi Cihazını Getir) programının etkin kullanımıyla bu oranın %53’e dahi çıkabileceğini gösteriyor.

Çalışanların kendi cihazlarının beraberinde potansiyel güvenlik sorunlarını getirebileceğine ilişkin korkular, BYOD teknoloji trendinin yayılmasına engel oldu. BYOD kullanımı, 2015’te bir önceki yıla göre %4 düşüş kaydederek %28’e indi. Son birkaç yılda dünyada çalışanın kendi cihazını kullanma trendi önemli bir ivme kazanırken, BYOD teknolojisi için başta duyulan heyecanın giderek azalması pek çoklarına şaşırtıcı geliyor.

Büyük veri büyük kâr getiriyor

Çalışmanın sonuçları, büyük veri kullanımını aktif olarak benimseyen kuruluşların, büyük veri kullanmayanlara oranla %50 daha yüksek kâr elde ettiğini ortaya koyuyor. Anket katılımcılarının %41’i, büyük verinin hedeflerin daha iyi belirlenmesine ve pazarlama çalışmaları yatırımlarının geri dönüşlerinde artışa neden olduğu konusunda birleşiyor.

Stratejik güvenlik, rekabet avantajı kazandırıyor

Tüm sektörlerde dijital güvenlik konusunda yaşanan güçlükler giderek artıyor. Pek çok şirket, stratejik bir güvenlik yatırımını külfet olarak değil, kendilerine rekabet avantajı kazandırabilecek bir artı olarak görüyor. Çalışmaya göre, her 10 katılımcının neredeyse sekizi, güvenliğin işletmenin pazar koşullarına karşılık verme becerisini güçlendirdiğini düşünüyor.

Maliyetle birlikte güvenlik kaygıları, birçok şirketin bulut, mobil ve büyük veri uygulamalarının benimsenmesinde en büyük engeller olarak ortaya çıkıyor.

Teknoloji gelirde başrol oynuyor

En son GTAI araştırması, teknoloji kullanımı ile gelir artışı arasındaki ilişkiyi açıkça gözler önüne seriyor. Dört büyük teknolojiye (bulut, mobilite, büyük veri ve güvenlik) yapılan stratejik yatırımlar sadece verimliliği arttırmak ve zaman kazandırmaktan çok daha fazlasını yapıyor. Bu teknolojileri kullanarak kaynak kazanımı sağlayan kuruluşlar; bu kaynaklarla gelir artışına doğrudan etki edebilen başka alanlara yatırım yapabiliyor.

Araştırma, bulut ve güvenlik projelerinin BT ile daha denk bir işbirliğine gittiğini, büyük veri ve mobilitenin ise daha çok şirket liderleri tarafından teşvik edildiğini ortaya koyuyor.

Araştırmayla ilgili ayrıntılı bilgi için https://powermore.dell.com/2015-global-technology-…

Etiketler: » » »
Share
3785 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?